Ο Freddie Mercury και οι Queen επιστρέφουν!

Το "artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Ο Νοέμβριος ήρθε και κάθε εβδομάδα του μας περιμένουν υπέροχες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέσεις και πολλά πολλά άλλα! Το “Artviews” είναι κοντά σας για να κάνει πιο εύκολες τις επιλογές σας για ψυχαγωγία κι αυτήν την εβδομάδα.

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Χάϊκ Γιαζιτζιάν, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

Φωτεινή Βελεσιώτου

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί μια μουσική συνάντηση με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Χάϊκ Γιαζιτζιάν, για να ενώσουν έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο και ανατολίτικες μελωδίες και να ταξιδέψουν το κοινό τους σε ένα μαγευτικό πρόγραμμα. Μαζί τους επί σκηνής ο Σωτήρης Μπαλλάς και άλλοι σπουδαίοι μουσικοί.

INFO: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Στις 10/11/201817/11/2018 και 24/11/2018

Ώρα έναρξης: 23:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 9315600 | www.gialino.gr

——

Θέμης Καραμουρατίδης, Μελίνα Κανά και Κατερίνα Κούκα στον Σταυρό του Νότου

Θέμης Καραμουρατίδης, Μελίνα Κανά, Κατερίνα Κούκα

Ο Θέμης Καραμουρατίδης παρουσιάζει στον Σταυρό του Νότου ένα λαϊκό πρόγραμμα, παρέα με τη Μελίνα Κανά και την Κατερίνα Κούκα. Τις Κυριακές 11 και 18 Νοεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία, να απολαύσει τα «Λαϊκά του Θέμη» συνοδευόμενα από τις δύο πιο επιτυχημένες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. Μην το χάσετε!

INFO: Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου, Νέος Κόσμος

Στις 11/11/2018 και 18/11/2018

Ώρα Έναρξης: 20:30 Πληροφορίες/Κρατήσεις: stn.gr

——-

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Hotel Ερμού!

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη φέτος σας προσκαλεί να «διανυκτερεύσετε» στο Hotel Ερμού, κάθε Παρασκευή και Σάββατο! Μοναδικές ερμηνείες με τραγούδια της από το γνώριμο παρόν αλλά και από το παρελθόν σε μια ξεχωριστή παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη. Μαζί της ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και άλλοι εξαιρετικοί μουσικοί.

INFO: Hotel Ερμού, Ερμού 152, Αθήνα

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Ώρα έναρξης: 23.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3463003

———-

Ο James Carter στην σκηνή του Half Note!

James Carter

Ο βιρτουόζος σαξοφωνίστας James Carter επιστρέφει στην Αθήνα και το Half Note Jazz Club με το εξαιρετικό Organ Trio του, από Παρασκευή 9 μέχρι και Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, για να σας παρασύρει σε βραδιές γεμάτες jazz. Να είστε όλοι εκεί!

INFO: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Από 09/11/2018 έως 12/11/2018

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο: 22.30, Κυριακή & Δευτέρα: 21.30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-9213310 | www.halfnote.gr

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Κακά τα ψέματα» στο Θέατρο Αλκμήνη

Η θεατρική κωμωδία «Κακά τα ψέματα» του Αλέξανδρου Χούντα, επιστρέφει για τρίτο χρόνο στο θέατρο Αλκμήνη, έπειτα από δύο επιτυχημένες χρονιές παραστάσεων. Μία κωμωδία με κεντρικό ήρωα τον Στράτο (Τάσος Γιαννόπουλος) και πολλά ακόμη πρόσωπα που εναλλάσσονται και γίνονται «θύματα» της ειλικρίνειας του.

Παίζουν: Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Χούντας, Μαρία Νάκου, Διονύσης Στραβοράβδης, Κατερίνα Λουτσοπούλου

INFO: Θέατρο Αλκμήνη Αλκμήνης 12, Πετράλωνα

Κάθε Τετάρτη

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3428650

————-

«Πουλιά στον αέρα» στο Θέατρο Αλίκη!

Δώδεκα «Πουλιά στον αέρα», όσοι και οι ηθοποιοί της παράστασης, απογειώνονται από το Θέατρο Αλίκη! Ο George Feydeau έγραψε την πονηρή φάρσα “Le Dindon” το 1896 και ο Νίκος Μαστοράκης, στην πρώτη του συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα, το διασκευάζει, το σκηνοθετεί και το μεταφέρει στο 2018 με τον τίτλο «Πουλιά στον αέρα»!

Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννης Παπαζήσης, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Αρβανίτης Μαρία Κωνσταντάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Κωνσταντία Χρηστοφορίδου, Δημήτρης Λιόλιος, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Ρούσσος

INFO: Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 5, Αθήνα

Ημέρες – ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή: 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3210021

 

ΤΕΧΝΕΣ

«ΑΝΤΙ»: Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας!

Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας, με τίτλο «ANTI», που θα βρίσκεται έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζει ένα διακριτό, ιδιοσυγκρασιακό και ανήσυχο screenshot του πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού momentum, με την συμμετοχή περίπου 100 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας «ΑΝΤΙ» έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με περφόρμανς, ομιλίες, προβολές κ.ά. κατά τη διάρκεια ολόκληρης της έκθεσης.

Υπό την επιμέλεια των Stefanie Hessler, Κωστή Σταφυλάκη και Poka-Yio.

INFO: Κτήριο TTT, Σταδίου 15 | Esperia Palace, Σταδίου 22 | Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, Ανθίμου Γαζή 2 | ΤΜΕΔΕ, Κολοκοτρώνη 4

Έως: 09/12/2018

Δευτέρα-Παρασκευή 14.00-22.00, Σάββατο-Κυριακή 12.00-22.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: anti.athensbiennale.org

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Bohemian Rhapsody», του Μπράιαν Σίνγκερ

Freddie Mercury

Η πολυαναμενόμενη ταινία “Bohemian Rhapsody”, του Μπράιαν Σίνγκερ, κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου από την Odeon και θα προβάλλεται έως τις 14 Νοεμβρίου 2018. Τo “Bohemian Rhapsody” είναι μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι. O Φρέντι αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς, για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη.

Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid».

Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Σενάριο: Άντονι ΜακΚάρτεν, Πίτερ Μόργκαν

Πρωταγωνιστούν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλιμ Λι, Μπεν Χάρντι, Τζόζεφ Ματζέλο, Άινταν Γκίλεν, Τομ Χολάντερ, Άλεν Λιτς, Μάικ Μάγιερς

———

«Overlord», του Τζούλιους Έιβερι

Μία ημέρα πριν από την έναρξη του πολέμου, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί ετοιμάζονται να ανατινάξουν έναν πυλώνα ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης σε ένα χωριό της Γαλλίας, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν ένα φρικιαστικό μυστικό…

Η ταινία “Overlord”, του Τζούλιους Έιβερι, κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου από την Odeon.

Μια παραγωγή του Τζέι Τζέι Έιμπραμς.

Πρωταγωνιστούν: Γουάιατ Ράσελ, Τζέικομπ Άντερσον, Ντόμινικ Άπλγουϊτ

——–

«Η Νύχτα με τις Μάσκες», του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Σαράντα χρόνια μετά από τη νύχτα που ο Μάικλ Μάγιερς σκόρπισε τον τρόμο και ενώ βρίσκεται φυλακισμένος ισόβια σε ψυχιατρική κλινική, ένα απροσδόκητο συμβάν θα τον φέρει ξανά στο κατόπι της Λόρι Στρόουντ, της κοπέλας που εδώ και τέσσερις δεκαετίες ζει μόνο για να πάρει εκδίκηση.

Η ταινία «Η Νύχτα με τις Μάσκες», του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν κυκλοφόρησε από την TULIP και θα προβάλλεται έως τις 7 Νοεμβρίου 2018.

Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1978 αναγεννιέται, για να καλύψει την ανάγκη του κοινού για επιστροφή σε διαχρονικά πρότυπα τρόμου.

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Βιρτζίνια Γκάρντνερ

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this