Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί το «Τσίκι-Τσίκι» του Αλέξη Ακριθάκη

Το "Artviews" επιλέγει και σας προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Νέα εβδομάδα με αμέτρητες επιλογές για ψυχαγωγία και επιμόρφωση. Εμείς επιλέξαμε μερικά από τα πιο ευχάριστα θεάματα και σας τα προτείνουμε!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Villagers of Ioannina City στο Θέατρο Βράχων

Οι Villagers of Ioannina City ξεκίνησαν από τα Ιωάννινα και ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη, συνδυάζοντας με ένα μοναδικά εμπνευσμένο τρόπο τη ροκ μουσική με τους παραδοσιακούς ήχους της χώρας μας.

Επιστρέφουν λοιπόν για να παρουσιάσουν ζωντανά υλικό και από τον πολυαναμενόμενο νέο τους δίσκο «Age of Aquarius», την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, στο Θέατρο Βράχων.

Info:

Θέατρο Βράχων, Πλατεία Αναγνωσταρά, Βύρωνας

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:30

Ορφέας Περίδης και Λιζέτα Καλημέρη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη κλείνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλοκαιρινή τους περιοδεία στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Να είστε όλοι εκεί!

Info:

Κηποθέατρο Παπάγου, Οδός Κορυτσάς, Παπάγου

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: festival.dpapxol.gov.gr | www.dpapxol.gov.gr

Ο Μίμης Πλέσσας στο Ηρώδειο

Ο Μίμης Πλέσσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού», μας ετοιμάζει μια Νύχτα Καλοκαιριού, μια βραδιά γιορτής της μουσικής και του θεάτρου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ηρώδειο.

Η μουσικοθεατρική βραδιά θα είναι πλαισιωμένη από την εικοσαμελή «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας», υπό την μουσική διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου.

Επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Ίδρυμα το Σπίτι του Ηθοποιού.

Info:

Ηρώδειο, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21.00

Ο Eric Burdon στο Ηρώδειο

Ο Eric Burdon, ένας θρύλος του ροκ, θα βρεθεί στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, για να μαγέψει το κοινό του με τη βαθιά φωνή του.

Μην το χάσετε!

Info:

Ηρώδειο, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3241807

ΘΕΑΤΡΟ

«Παράσιτα», της Βίβιεν Φράντσμαν για δεύτερη χρονιά στο Bios

«Παράσιτα» επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά και για 10 μόνο παραστάσεις στη σκηνή του Bios.

Σύνοψη

Η Πινκ και η Ρόλυ, δύο αδελφές, σε μια ζωή εξαρτημένη, τρέφουν μία σχέση διπλής συνεξάρτησης. Οι όποιες προσπάθειές τους να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά, την παρανομία και τον ίδιο τους τον εαυτό αποβαίνουν μάταιες, φέρνωντάς μας αντιμέτωπους με την σαρωτική δύναμη του εθισμού και της τοξικότητας, θέτωντας το ερώτημα αν είναι μεγαλύτερος ο εθισμός σε μια ουσία ή σε έναν άνθρωπο.

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθεσία: Ευάγγελος Βογιατζής

Παίζουν: Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη, Κατερίνα Δημάτη, Ηλιάννα Μπουζάνη, Λάμπρος Γιώτης

Info:

Bios Basement, Πειραιώς 84, Γκάζι

Από 22 Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2019

Έναρξη: 21.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3425335 |www.bios.gr

«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», της Νάνσης Τουμπακάρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο Θανάσης Παπαγεωργίου παρουσιάζουν τον μονόλογο «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» για έξι μοναδικές παραστάσεις.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου θεώρησε απαραίτητη την παρουσίαση του μονολόγου «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρη» ως φόρο τιμής–στην πόλη που λάτρεψε και τον λάτρεψε–τον Πειραιά.

Tο έργο της Νάνσης Τουμπακάρη βασισμένο πάνω στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, έτσι όπως την κατέγραψε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ, είναι η φωτογράφηση μιας από τις σκληρότερες περιόδους της Ελλάδας, με τρεις δικτατορίες, δύο παγκόσμιους πολέμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο…Από τότε και για πάντα ο Μάρκος Βαμβακάρης σφράγισε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Info:

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τρίτη 24 έως Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9.15 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 8.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: dithepi.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ad Astra», του Τζέιμς Γκρέι

Η ταινία «Ad Astra», του Τζέιμς Γκρέι, κυκλοφορεί από την Odeon.

Υπόθεση

H ιστορία ακολουθεί τον αστροναύτη Ρόι ΜακΜπράιντ, καθώς ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος για να βρει τον χαμένο πατέρα του και να διαλευκάνει ένα μυστήριο που απειλεί την επιβίωση του πλανήτη.

Το ταξίδι του θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και τη θέση μας στο σύμπαν.

Σενάριο: Τζέιμς Γκρέι, Ίθαν Γκρος

Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμι Κένεντι

«Αναμνήσεις», του Βαλέριο Μιέλι

Η ταινία «Αναμνήσεις», του Βαλέριο Μιέλι, κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου από την Weird Wave.

Ένα ταξίδι στον έρωτα μέσα από τις αναμνήσεις ενός ζευγαριού, τις διαφορετικές αναγνώσεις του παρελθόντος, τις στρεβλώσεις του χρόνου. Μπορεί ο έρωτας να κοιτάξει μπροστά και να νικήσει τη νοσταλγία; Μπορεί το παρόν να νικήσει τη μνήμη;

Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρινέλι, Λίντα Καρίντι

ΤΕΧΝΗ

Αλέξης Ακριθάκης στο Μουσείο Μπενάκη

Στο νεοκλασικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη θα εκτεθούν έργα του Αλέξη Ακριθάκη, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου 2019.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 80 χρόνων από τη γέννηση και 25 χρόνων από το θάνατο του διάσημου Έλληνα ζωγράφου.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη παρουσίαση της ομότιτλης σειράς έργων του καλλιτέχνη, αφιερωμένη αποκλειστικά σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές του, το «Τσίκι-Τσίκι», όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Κώστας Ταχτσής στα μέσα του ’60.

Info:

Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this