“11 Women Artists United for Children” – 11 Γυναίκες καλλιτέχνες ενώνουν τις δημιουργίες τους για την πρόληψη της κακοποίησης του παιδιού. Για το ΕΛΙΖΑ

Η ομαδική έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 4 Μαΐου, 6-9 μ.μ., στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20) και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου 2023.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “11 Women Artists United for Children”, για τους σκοπούς του ΕLIZA – Σωματείου Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού.

Με αφορμή την αυξημένη δημοσιοποίηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ακραίας παραμέλησης, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη ενώνει τις δυνάμεις της με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ για την επιμόρφωση επαγγελματιών που εργάζονται κοντά σε παιδιά, για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών με υποψία κακοποίησης παιδιών. Συγκεκριμένα, η έκθεση “11 Women Artists United for Children” στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΛΙΖΑ για τη δημιουργία ενός Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης και Ενδυνάμωσης Νηπιαγωγών για την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών.

Η έκθεση “11 Women Artists United for Children” εστιάζει σε γυναίκες καλλιτέχνες με σκοπό τη δημιουργία μίας ομαδικής έκθεσης που θα πλαισιώσει τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ και θα μεταφέρει την απαραίτητη αίσθηση αισιοδοξίας για την επίτευξη της πρόληψης του οδυνηρού αυτού φαινομένου.

Η ηχηρή καλλιτεχνική δύναμη των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θέλει να εστιάσει στην αναγκαιότητα ανάληψης δράσης από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών, σε ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο το σήμερα αλλά κυρίως διασφαλίζει το μέλλον κάθε χώρας, το μέλλον των παιδιών της.

Οι συμμετέχουσες χρησιμοποιούν τη φωνή και το έργο τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χωρίς να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Η τέχνη και οι φορείς της μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης και στάσης/δράσης, ώστε να ενισχύσουν την αναγκαιότητα γνώσης, αλλά και να καλλιεργήσουν ένα πρόσφορο έδαφος για την πρώιμη διάγνωση, παρέμβαση και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Ξεκινώντας από το 2020, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη έχει καθιερώσει να αφιερώνει μέρος του ετήσιου εκθεσιακού προγράμματός της σε ένα κοινωνικό project, μετατρέποντας το κοινό της σε ενεργούς υποστηρικτές κοινωνικών θεμάτων.

Μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων των έργων της έκθεσης θα διατεθούν στο ΕΛΙΖΑ για την υλοποίηση του αναφερόμενου σκοπού.

Χριστιάνα Σούλου – “Rhodonia” (2018), νερομπογιά σε χαρτί, 41.5 x 29.5 cm. (Courtesy of the Artist & Bernier-Eliades Gallery)

Συμμετέχουν οι:

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Πέγκυ Κλιάφα, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Έλπη Σαράντη, Χριστιάνα Σούλου, Σοφία Στεβή, CHRYSSA, Farida El Gazzar.

Farida El Gazzar – “Afternoon Flowers Don’t Know Where To Go” (2022), ακρυλικό σε χαρτί, 22 x 26 cm. (Courtesy the artist and Kalfayan Galleries, Athens – Thessaloniki).

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 6-9 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 4 – 27 Μαΐου 2023
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00
Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this