13 NFT από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη & το Spania.io

Το Spania.io και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 12.30, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20), με αφορμή την παρουσίαση έργων Ελλήνων Καλλιτεχνών σε μορφή πιστοποιημένων, αυθεντικών και συλλεκτικών NFT.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη. Σε συνεργασία με το Spania.io, την πρώτη πλατφόρμα-marketplace για NFT στην Ελλάδα, και την ιστορικό τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, παρουσιάζει μια σειρά έργων Ελλήνων καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την γκαλερί, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να αποκτήσει τα έργα αυτά στη μορφή πιστοποιημένων, αυθεντικών και συλλεκτικών NFT.Spania_Metaverse

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα 13 έργα που θα διατεθούν σε NFT, θα είναι όλα μοναδικά, δηλ. εκδόσεις 1/1. Η διάθεση των NFT θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Τα NFT αυτά έχουν ιδιαίτερη συλλεκτική αξία, εφόσον όχι μόνο διατίθενται σε ένα αντίτυπο το καθένα, αλλά και επειδή είναι τα πρώτα NFT που διαθέτει προς πώληση μια ελληνική γκαλερί με τον τρόπο αυτό. Επιπλέον, οι τιμές τους κυμαίνονται σε εξαιρετικά προσιτά επίπεδα, αφού ένας από τους στόχους της δράσης αυτής είναι να εξοικειωθεί το κοινό με την ιδέα των NFT και να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα αυτής της πολλά υποσχόμενης νέας τεχνολογίας.

“Requiem”, Μυρτώ Σταμπούλου

Πρέπει να επισημανθεί ότι το Spania.io παρέχει τη δυνατότητα αγοράς NFT με τη χρήση κρυπτονομισμάτων αλλά και ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας, καθιστώντας τη διαδικασία ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πορτοφολιού (στο οποίο θα αποθηκευτεί το NFT), κάτι που στο Spania.io γίνεται με ένα μόνο κλικ.

Καθώς τα NFT θα διατεθούν σε μοναδικά αντίτυπα και θα αποκτηθούν από τον πρώτο που θα επιλέξει το καθένα, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να έχουν γίνει μέλη και να έχουν δημιουργήσει το ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι πριν την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο εικαστικό αυτό εγχείρημα είναι οι Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας), Θωμάς Διώτης, Georgia Fambris, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Βασιλική Κούκου, Τζένη Κωδωνίδου, Melina Mosland, Ελένη Μυλωνά, Βασίλης Πάτμιος-Καρούκ, Νατάσσα Πουλαντζά, Μυρτώ Σταμπούλου και Παύλος Τσάκωνας.

Τα NFT των παραπάνω καλλιτεχνών βασίζονται σε ζωγραφικά έργα, σχέδια, χαρακτικά, ψηφιακά σχέδια, animation, βίντεο και φωτογραφίες τους, και μπορεί κανείς να τα δει συγκεντρωμένα στη διεύθυνση Spania.io/zoumboulakis_galleries αλλά και στο χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Παράλληλα, το προσεχές Σάββατο 10/12, στις 12.30, διοργανώνεται ειδική εκδήλωση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20), όπου θα προβάλλονται σε οθόνες τα έργα-NFT και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη νέα αυτή τεχνολογία και την παρουσία της στον χώρο της τέχνης.

“Player”, Βασίλης Πάτμιος-Καρούκ

Σχετικά με το Spania.io

To Spania.io είναι η πρώτη πλατφόρμα-marketplace για NFT στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2021 και έχει ήδη διαθέσει συλλεκτικά NFT για εικαστικούς καλλιτέχνες, εμβληματικούς αθλητές, μουσικούς, φωτογράφους κ.ά. Είναι η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα που διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και την υποδομή για τη δημιουργία και τη διάθεση NFT και συνεργάζεται μόνο με πιστοποιημένους, επιλεγμένους δημιουργούς. https://www.spania.io

“Untitled”, Θωμάς Διώτης

Σχετικά με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην Πλατεία Κολωνακίου 20, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους τέχνης στην Αθήνα. Στην αίθουσά της έχουν παρουσιαστεί και εξακολουθούν να παρουσιάζονται εκθέσεις ιστορικής σημασίας, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της (2018), η Γκαλερί συνεχίζει την πορεία της στον χώρο της σύγχρονης τέχνης επιλέγοντας και προτείνοντας έργα νεότερων, καθώς και καθιερωμένων καλλιτεχνών, προσφέροντας τη σταθερή ματιά της και ανταποκρινόμενη στη μακρά ιστορία της.

“Tea-time”, Τζένη Κωδωνίδου

Event:  10 Δεκεμβρίου 2022 12.30-14.30

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 – 20.00

Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Hola” Flamenco Festival, μια επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε τα έξι της χρόνια

Γράφει η Μαρία Τριγώνη H έκτη χρονιά διοργάνωσης του διήμερου “Hola” Flamenco Festival, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το artviews.gr δεν θα μπορούσε να λείπει απ’...

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this