Πρόσκληση στο ατελιέ του Νίκου Νικολάου στην Αίγινα

Το κτήμα του ζωγράφου Νίκου Νικολάου στην Αίγινα, καλλιτεχνικό στέκι της γενιάς του ’30, υποδέχεται ξανά επισκέπτες! Πρόσκληση για επίσκεψη στο χώρο Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, μεταξύ 11:00 και 17:00.

Την Αίγινα, το νησί που αγάπησαν και από το οποίο εμπνεύστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μόραλης, ο Σπύρος Καπράλος, ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Οδυσσέας Ελύτης, επέλεξε ο ζωγράφος Νίκος Νικολάου (1909-1986), στις αρχές του ‘60, για να χτίσει τη μόνιμη κατοικία του και το εργαστήριο του, μαζί με τη σύζυγό του Αγγέλα Ζουμπουλάκη.

Πολύ πρόσφατα, το ατελιέ και μέρος της οικίας του καλλιτέχνη ανακαινίστηκαν από τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη – αρχιτέκτονα, με πολλή αγάπη και σεβασμό στην ατμόσφαιρα και την πλούσια ιστορία του.

Πενήντα δύο ζωγραφικά έργα, που διατρέχουν όλη την εικαστική πορεία του ζωγράφου, πίνακες κυρίως με γυναικεία πορτρέτα, και πέτρες που μάζευε από κοίτες ποταμών και τις ζωγράφιζε, συμπεριλήφθηκαν στη νέα συλλογή του ατελιέ του ζωγράφου.

Τα πέτρινα κτίσματα και μέρος της κατοικίας μετατράπηκαν σε πέντε ξενώνες με την ονομασία Nikolaou Residence, που περιτριγυρισμένα από φιστικιές, ελιές και εσπεριδοειδή, αποτελούν ιδανικό τόπο απόδρασης και χαλάρωσης για τους φιλότεχνους επισκέπτες του νησιού.

Το Σάββατο 1 Απριλίου, μεταξύ 11.00 και 17.00, σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε τον χώρο του ατελιέ Νίκου Νικολάου στην Αίγινα.

*Η συλλογή ανήκει στους Θοδωρή, Χριστίνα, Δάφνη, Φίλιππο Ζουμπουλάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση: Νίκου Καζαντζάκη 39, Αίγινα

Πληροφορίες για δρομολόγια πλοίων, Σάββατο 1 Απριλίου 2023:
Hellenic Seaways
Saronic Ferries
Ferry Hopper

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

Greek Sales: Αυτοί είναι οι ελληνικοί πίνακες που έκαναν χαμό στη δημοπρασία Bonhams στο Παρίσι

Σε μια μαραθώνια δημοπρασία που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, με έντονο bidding, στην αίθουσα του οίκου Bonhams στο Παρίσι, αλλά και μέσω τηλεφώνων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this