Τηλεοπτικά η παράσταση από την Σκάλα του Μιλάνου

La scala

Η Σκάλα του Μιλάνου εγκαινίασε την Δευτέρα, το βράδυ την νέα περίοδο λειτουργίας της με ένα θέαμα από άριες και μπαλέτο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού ανάγκασε την διάσημη όπερα της Ιταλίας να ακυρώσει την παραδοσιακή της παράσταση για τη νέα σεζόν για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ορχήστρα με μάσκες παιάνισε τον εθνικό ύμνο σε μια άδεια αίθουσα, η οποία άλλοτε ήταν κατάμεστη από την πολιτική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική ελίτ της Ιταλίας για μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του πολιτιστικού ημερολογίου του Μιλάνου.

Για πρώτη φορά μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο η παραδοσιακή παράσταση για την έναρξη της σεζόν μεταδόθηκε μόνο τηλεοπτικά.

Οι διοργανωτές ονόμασαν το θέαμα αυτό “A riveder le stelle” (για να ξαναδούμε τα αστέρια) σε αναφορά στην τελευταία φράση στην “Κόλαση” του Δάντη Αλιγκέρι, σηματοδοτώντας την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί σύντομα η πανδημία της COVID-19 που έχει γονατίσει την οικονομία της Ευρώπης.

“Ήταν μια μοναδική εμπειρία, αλλά ελπίζω να μην επαναληφθεί”, δήλωσε ο διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Σεγί.

Η Ιταλία έκλεισε τα θέατρά της και τις αίθουσες συναυλιών τον Οκτώβριο για να αναχαιτίσει ένα νέο κύμα της επιδημίας της COVID-19 μετά το καλοκαίρι και τα περιοριστικά αυτά μέτρα αναμένεται να ισχύσουν ως τουλάχιστον μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.