6ο Food Experience Graviera Naxos: Το μεγαλύτερο γαστρονομικό event του Αιγαίου ενώνει την ιταλική κουζίνα με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Έχετε δοκιμάσει σπαγγέτι α λα καρμπονάρα, πίτσα ναπολιτάνα, ριζότο, μπουρδέτο ή αραντσίνι με… Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.; Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos, Έλληνες και Ιταλοί σεφ θα μαγειρέψουν ιταλικές σπεσιαλιτέ, χρησιμοποιώντας το διάσημο τυρί της Νάξου. Σε cooking lessons που θα γίνουν σε εύφορα ναξιώτικα περιβόλια με παραδοσιακούς ξυλόφουρνους αλλά και εν πλω για τη μαγευτική Δονούσα, γεύσεις και αρώματα Ελλάδας και Ιταλίας θα σμίξουν, προσφέροντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το Food Experience Graviera Naxos, το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το πεντανόστιμο τυρί που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και, παράλληλα, να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου.

Τις προηγούμενες χρονιές, στο πλαίσιο του Food Experience Graviera Naxos, στο νησί της Αριάδνης βρέθηκαν Έλληνες Ολυμπιονίκες που μίλησαν για τη διατροφική αξία της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και τη σημασία της σωστής διατροφής στην επίτευξη των αθλητικών στόχων, ενώ γνωστοί σεφ ετοίμασαν πιάτα-έκπληξη συνδυάζοντας έθνικ στοιχεία από διαφορετικές κουζίνες, τα οποία ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίστηκε ακόμη μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως. Το 6ο Food Experience Graviera Naxos διοργανώνεται το τριήμερο 14-16 Ιουνίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this