Αγάπημένες παιδικές παραστάσεις στο θέατρο Λύχνος για μικρούς και μεγάλους

Γράφει η Vasia Bresta

Ο Τζακ και η Φασολιά

Ένα μικρό αγόρι ο Τζακ, ζει με την μητέρα του σε ένα χωριό, μαζί με την αγελάδα τους.

Για να μπορέσουν να επιβιώσουν αναγκάζονται να πουλήσουν την αγελάδα με αντάλλαγμα πέντε μαγικά φασόλια τα οποία θα φυτρώσουν μία πελώρια φασολιά.

Ο μικρός μας ήρωας θα σκαρφαλώσει στην τεράστια φασολιά με σκοπό να δει μέχρι που φτάνει. Εκεί θα τον περιμένουν διάφορες εκπλήξεις, στο κάστρο του γίγαντα Φούσκα, που ζει πάνω από τα σύννεφα.

Θα καταφέρει να γλιτώσει από τον κακό γίγαντα; Θα βρει τρόπο να βγάλει από την φτώχεια τον εαυτό του και τη μητέρα του;

Με τη βοήθεια των μικρών θεατών ο Τζακ θα μάθει πόσο σημαντικό είναι να εργαζόμαστε για να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε, πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η περιέργεια αλλά και πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τους γονείς μας.

Η διαδραστική παιδική παράσταση «ο Τζακ και η Φασολιά», παρουσιάζεται στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι, κάθε Σάββατο στις 17:00. Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο μουσική, παιχνίδι και χορό.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός/Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη

Μουσική Επιμέλεια – Σχεδιασμός Φωτισμού: Κωνσταντίνος Τζηλίνης

Σκηνογραφία: W.T.F –ACT/Ενδυματολογία: Στεφέλενα Κόνιαρη

Παίζουν:Νίκος Καϊνός, Στέλα Καπετάνιου, Λένα Δανάη Καστελιώτη, Μαρία Παπαγαβριήλ

https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/o-tzak-ke-i-fasolia/?fbclid=IwAR0FjJXb1TlE-JrSbFYdGprjKKyIb6xVbd7OSnUAbl4lVANZUPVrNOusIgw

 

Ο Λύκος και τα Κατσικάκια

4ος χρόνος επιτυχίας

Οι “Παιδικές Θεατρικές Σκηνές” παρουσιάζουν το κλασικό παραμύθι «Ο Λύκος και τα Κατσικάκια», την απόλυτα διαδραστική παράσταση για παιδιά από 2 έως 9 ετών.

Ελάτε να παίξετε και να τραγουδήσετε με τα 7 Κατσικάκια, και να τα βοηθήσετε να αποφύγουν τις παγίδες του παμπόνηρου λύκου! Δώστε το δικό σας ευτυχισμένο τέλος στο αγαπημένο παραμύθι, που ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Λύχνος στο Γκάζι, για 4η χρονιά, από 11 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 17:00.

Όλα κυλούν ήρεμα στο όμορφο σπίτι μέσα στο δάσος, όπου ζουν τα κατσικάκια με τη μαμά τους, μέχρι που εμφανίζεται ένας λύκος. Ψάχνει τρόπους να ξεγελάσει τα κατσικάκια και να εισβάλει στο σπιτάκι. Θα καταφέρει να τα παραπλανήσει και να του ανοίξουν την πόρτα; Τα επτά κατσικάκια θα ακούσουν τις συμβουλές της μαμάς κατσίκας για να προστατευτούν;

Σε αυτό το διαδραστικό παραμύθι με πολλά παιχνίδια, τραγούδι και χορό αλλά και 9 ηθοποιούς επί σκηνής, οι μικροί θεατές θα διαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας μέσα από ομαδικές δράσεις με την καθοδήγηση των ηθοποιών, και θα δώσουν το δικό τους αίσιο τέλος σε αυτή την αγαπημένη παιδική ιστορία.

Μία διαδραστική παράσταση για παιδιά, μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, όπου οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης του στόχου με σκοπό την ανάπτυξη ξεχωριστών δεξιοτήτων, όπως η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Η παιδική παράσταση «Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια» είναι μια παραγωγή της Εταιρίας Θεάτρου W.T.F – ACT.

Ημέρες Παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 17:00 (από 11/09/22 έως 27/11/22)

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός

Μουσική Επιμέλεια – Σχεδιασμός Φωτισμού:  Κωνσταντίνος Τζηλίνης

Χορογραφίες – Κινησιολογία: Μίκα Στεφανάκη/Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: W.T.F –ACT

Παίζουν: Στέλα Καπετάνιου, Σουέλεν Κωνσταντινίδου, Νίκος Καϊνός, Νικολέττα Κοφινά, Ελίνα Καπετάνιου, Μαρία Παπαγαβριήλ, Λένα Δανάη Καστελιώτη, Θοδωρής Κατσαρός, Ελένη Μανωλάκου

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-lixnos-texnis-kai-politismou/o-lykos-kai-ta-7-katsikakia/?fbclid=IwAR26TIQLxvFjjASdYsvZ1Bbr4YknAa2Vm6-hor9x3R6VVSNf0SAeCUmtj_M

Άριελ – Η μικρή γοργόνα

Η πανέμορφη γοργόνα Άριελ ζει σε ένα υποθαλάσσιο βασίλειο με τις μεγαλύτερες αδελφές της και τον πατέρα της. Στο βυθό της θάλασσας με τα λαμπερά κοράλλια, τα υπέροχα κοχύλια, αλλά και τα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού, η μικρή γοργόνα, ονειρεύεται να καταφέρει μια μέρα να βγει στην επιφάνεια.

Η επιθυμία της να γνωρίσει τον κόσμο, να συναντήσει τους ανθρώπους αλλά και έναν αληθινό πρίγκιπα που θα την αγαπήσει για πάντα, είναι το μεγαλύτερο της όνειρο που θα την βάλει σε απίθανες περιπέτειες.

Θα τα καταφέρει άραγε; Η μάγισσα του βυθού Ούρσουλα θα την βοηθήσει; Και αν ναι, με τί αντάλλαγμα;

Ο καλύτερος φίλος της Φούσκας θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει, όχι μόνος του όμως, αλλά μαζί με τα παιδιά.

Με τη βοήθεια των μικρών θεατών που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, η Άριελ θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία αλλά και πόσο απαραίτητοι είναι οι στόχοι για να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε.

Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με εντυπωσιακά κοστούμια, ένα μαγικό ταξίδι στον βυθό της θάλασσας, γεμάτο μουσική, χορό και πολλά παιχνίδια.

Η διαδραστική παιδική παράσταση «Άριελ – Η μικρή γοργόνα», θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι, από 2 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 11:00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μία διαδραστική παράσταση για παιδιά, μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, όπου οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης του στόχου με σκοπό την ανάπτυξη ξεχωριστών δεξιοτήτων, όπως η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Έναρξη: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 11:00

Ημέρες Παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 11:00 (από 02/10/22 έως 27/11/22)

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός/Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη

Μουσική Επιμέλεια – Σχεδιασμός Φωτισμού: Κωνσταντίνος Τζηλίνης

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: W.T.F –ACT

Παίζουν:Λένα Δανάη Καστελιώτη, Νίκος Καϊνός, Στέλα Καπετάνιου, Ελίνα Καπετάνιου

https://www.viva.gr/tickets/theater/ariel-i-mikri-gorgona/?fbclid=IwAR24kWCiqI6fqjLJGJ50fh-RmJU6mXSbwqo7P4AVKCWRXoTSaZiSdwbkFJk

 

Η κιβωτός του Νώε

Μία βιβλική καταστροφή θα οδηγήσει τον Νώε να βοηθήσει τα ζωάκια όλου του κόσμου να σωθούν και για να τα προστατέψει φτιάχνει γι’ αυτά μία κιβωτό. Το μαγικό εισιτήριο για την κιβωτό θα το κερδίσουν όλα τα υπέροχα ζωάκια της γης μαζί με τη βοήθεια των παιδιών.

Η πονηρή αλεπού θα ξεγελάσει τον γάιδαρο; Τα αργά μυρμήγκια θα προλάβουν να φτάσουν; Η κότα που τα ξέρει όλα θα γίνει φίλη με τον βάτραχο; Τα χαριτωμένα πιγκουινάκια και ο ελέφαντας θα ταξιδέψουν με τον λύκο;

Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτή την κιβωτό, με την αποκλειστική βοήθεια των μικρών μας φίλων, που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση!

Παιχνίδια, τραγούδι και χορός θα ενώσουν όλα τα ζώα με τη δύναμη της φιλίας και ένα μεγάλο πάρτι σας περιμένει κάθε Κυριακή στις 13:00 στο Θέατρο Λύχνος στο Γκάζι.

Μια διαδραστική παιδική παράσταση που θα μας ταξιδέψει στον υπέροχο κόσμο των ζώων!

Η διαδραστική θεματική παιδική παράσταση «Η κιβωτός του Νώε», θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι, από τις 25 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 13:00..

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός/Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη

Μουσική Επιμέλεια – Σχεδιασμός Φωτισμού: Κωνσταντίνος Τζηλίνης

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: W.T.F –ACT

Παίζουν:Νίκος Καϊνός, Στέλα Καπετάνιου, Λένα Δανάη Καστελιώτη, Ελίνα Καπετάνιου, Νικολέττα Κοφινά

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Χαλκιδικής 83 & Ιερά Οδός 59, Αθήνα

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφη Μιχάλαρου: Για την υποστήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών χρειάζεται να δομηθεί μία ολόκληρη πολιτιστική πολιτική, σταθερή και με συνέχεια

Συναντήσαμε την Έφη Μιχάλαρου λίγο πριν την έκθεση που διοργανώνει στη Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας με τίτλο «Υφαίνοντας το Μέλλον» Νούμερο VI. Η εικαστικός και...

Υπέροχη παιδική θεατρική δημιουργία “Η συμμορία του μεσονυχτίου” στο Θέατρο Άνεσις 

Γράφει η Φλώρου Αιμιλία  Βρεθήκαμε στο Θέατρο Άνεσις, στην πρεμιέρα της παιδικής παράστασης ‘’Η συμμορία του μεσονυχτίου’’…..μιας υπέροχης θεατρικής δημιουργίας που κάνει τα μικρά παιδιά...

«Το Τέλος Μιας Σχέσης»: Το τελευταίο από τα «καθολικά» μυθιστορήματα του Γκράχαμ Γκρην

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Βρετανός μυθιστοριογράφος Γκράχαμ Γκρην, γεννημένος στο Μπέρχαμστεντ το 1904, είναι ευρέως γνωστός για τα θρίλερ αγωνίας του, όπως «Το υπουργείο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this