«Αινίγματα»: Η διατομική έκθεση της Μιρέλλας Διαμαντή και της Ανθής Τίγκα στην ArtZone 42 Gallery

Tην Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στις 8.00 μ.μ. η διατομική έκθεση της Μιρέλλας Διαμαντή και της Ανθής Τίγκα με τίτλο «Αινίγματα», στην ArtZone 42 Gallery (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα).

Tην Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στις 8.00 μ.μ. η διατομική έκθεση της Μιρέλλας Διαμαντή και της Ανθής Τίγκα με τίτλο «Αινίγματα».

Μια διαφορετική, πρωτότυπη έκθεση, καθώς εδώ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ζωγραφικά μέσα για τον σχηματισμό εικόνων, παρά μόνον η τέχνη της χαρτοκοπτικής με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Μιρέλλα Διαμαντή, “Θεά”, 99×35 cm., χαρτοκοπτική

Και οι δύο εικαστικοί πραγματεύονται έννοιες του ασυνείδητου, της φύσης, της τάξης και της αταξίας με διαφορετικούς τρόπους έκφρασης.

Η Ανθή Τίγκα μας μυεί στο σιωπηλό μυστήριο του κόσμου της φύσης,εκεί όπου κάτω από μια φαινομενική αρμονία, υποβόσκει μια ανεπαίσθητη απειλή, αποδίδοντας τις πολύχρωμες ιστορίες της με ευέλικτο περίγραμμα σε σχηματοποιημένες φόρμες, εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά χαρακτικά και την τεχνική των papiers découpés του Matisse.

Η Μιρέλλα Διαμαντή εμπνευσμένη από τις συμμετρικές κηλίδες του Hermann Rorschach, με τις ασπρόμαυρες εικόνες της και την έμφαση στον κάθετο άξονα που είναι ο άξονας της ισορροπίας, μας καλεί, μέσα από ένα διπλό ολοκληρωμένο κοίταγμα,να αποκωδικοποιήσουμε τις μορφές του λευκού και του μαύρου, μορφές που παραπέμπουν σε παραδόσεις και θρησκείες Ασιατικών πολιτισμών και αρχαίων φυλών της Αφρικής, σαν άλλα μαγικά τοτέμ που ερμηνεύονται τελετουργικά.

Μιρέλλα Διαμαντή, “Εισβολή”, 50×65 cm., χρωματιστά χαρτιά

Μιρέλλα Διαμαντή

Η Μιρέλλα Διαμαντή γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Γλυπτική στην ΑΣΚΤ Αθήνας. Στην ArtZone 42 πραγματοποιεί την δεύτερη ατομική της έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ανθή Τίγκα

Η Ανθή Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε Γλυπτική στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Θόδωρου Παπαγιάννη και Γραφικές Τέχνες και Τέχνη του βιβλίου στο εργαστήριο της Λεώνης Βιδάλη. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ανθή Τίγκα, “Νύχτα”, 50×65 cm., χρωματιστά χαρτιά

Διάρκεια έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2023

Διεύθυνση: Γκαλερί ArtZone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 15:00 – 21:00 | Τετάρτη, Σάββατο, 11:00 – 15.00

Τηλ.: 210 7259549

www.artzone42.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Françoise Hardy: Σήμερα αποχαιρετούμε ένα ακόμη υπέρλαμπρο ίνδαλμα των 60’s

Γράφει η Μαρία Δήμου Η γλυκιά Françoise Hardy, ένας θρύλος της γαλλικής pop καθώς κι ένα διαχρονικά αξεπέραστο fashion icon, ανακοινώθηκε σήμερα πως έφυγε από την...

Η εκλεπτυσμένη χρωματική φωτοχυσία των συνθέσεων του Μπονάρ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Πιέρ Μπονάρ / Pierre Bonnard, γεννήθηκε το 1867 στο Φοντεναί-ω-Ροζ, κοντά στο Παρίσι. Ο πατέρας του...

Το υπερρεαλιστικό παραλήρημα λαγνείας της τέχνης του Νταλί

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Το φαινόμενο Νταλί συναρπάζει με παγκόσμια εμβέλεια και σήμερα με διοργανώσεις πολλών εκθέσεων έργων του σε μουσεία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this