«Αινίγματα»: Η διατομική έκθεση της Μιρέλλας Διαμαντή και της Ανθής Τίγκα στην ArtZone 42 Gallery

Tην Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στις 8.00 μ.μ. η διατομική έκθεση της Μιρέλλας Διαμαντή και της Ανθής Τίγκα με τίτλο «Αινίγματα», στην ArtZone 42 Gallery (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα).

Tην Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στις 8.00 μ.μ. η διατομική έκθεση της Μιρέλλας Διαμαντή και της Ανθής Τίγκα με τίτλο «Αινίγματα».

Μια διαφορετική, πρωτότυπη έκθεση, καθώς εδώ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ζωγραφικά μέσα για τον σχηματισμό εικόνων, παρά μόνον η τέχνη της χαρτοκοπτικής με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Μιρέλλα Διαμαντή, “Θεά”, 99×35 cm., χαρτοκοπτική

Και οι δύο εικαστικοί πραγματεύονται έννοιες του ασυνείδητου, της φύσης, της τάξης και της αταξίας με διαφορετικούς τρόπους έκφρασης.

Η Ανθή Τίγκα μας μυεί στο σιωπηλό μυστήριο του κόσμου της φύσης,εκεί όπου κάτω από μια φαινομενική αρμονία, υποβόσκει μια ανεπαίσθητη απειλή, αποδίδοντας τις πολύχρωμες ιστορίες της με ευέλικτο περίγραμμα σε σχηματοποιημένες φόρμες, εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά χαρακτικά και την τεχνική των papiers découpés του Matisse.

Η Μιρέλλα Διαμαντή εμπνευσμένη από τις συμμετρικές κηλίδες του Hermann Rorschach, με τις ασπρόμαυρες εικόνες της και την έμφαση στον κάθετο άξονα που είναι ο άξονας της ισορροπίας, μας καλεί, μέσα από ένα διπλό ολοκληρωμένο κοίταγμα,να αποκωδικοποιήσουμε τις μορφές του λευκού και του μαύρου, μορφές που παραπέμπουν σε παραδόσεις και θρησκείες Ασιατικών πολιτισμών και αρχαίων φυλών της Αφρικής, σαν άλλα μαγικά τοτέμ που ερμηνεύονται τελετουργικά.

Μιρέλλα Διαμαντή, “Εισβολή”, 50×65 cm., χρωματιστά χαρτιά

Μιρέλλα Διαμαντή

Η Μιρέλλα Διαμαντή γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Γλυπτική στην ΑΣΚΤ Αθήνας. Στην ArtZone 42 πραγματοποιεί την δεύτερη ατομική της έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ανθή Τίγκα

Η Ανθή Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε Γλυπτική στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Θόδωρου Παπαγιάννη και Γραφικές Τέχνες και Τέχνη του βιβλίου στο εργαστήριο της Λεώνης Βιδάλη. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ανθή Τίγκα, “Νύχτα”, 50×65 cm., χρωματιστά χαρτιά

Διάρκεια έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2023

Διεύθυνση: Γκαλερί ArtZone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 15:00 – 21:00 | Τετάρτη, Σάββατο, 11:00 – 15.00

Τηλ.: 210 7259549

www.artzone42.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

Greek Sales: Αυτοί είναι οι ελληνικοί πίνακες που έκαναν χαμό στη δημοπρασία Bonhams στο Παρίσι

Σε μια μαραθώνια δημοπρασία που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, με έντονο bidding, στην αίθουσα του οίκου Bonhams στο Παρίσι, αλλά και μέσω τηλεφώνων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this