Αναδρομική έκθεση του Γιώργου Καραφωτιά στον πολυχώρο Pirée

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Αναδρομική 2009-2019" του Γιώργου Καραφωτιά θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου & ώρα 21:00 στο Pirée.

Ο πολυχώρος Pirée εγκαινιάζει την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21.00, την αναδρομική έκθεση του Γιώργου Καραφωτιά.

Μικρογλυπτική και ζωγραφική, ελαιογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής, στην αναδρομική έκθεση του Γιώργου Καραφωτιά που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 13 Ιουλίου.

Who Is Who

Ο Γιώργος Καραφωτιάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Το 2009 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με πτυχίο Μηχανικού Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και το 2016 αποφοίτησε από το εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Πειραιά με ειδίκευση στις νωπογραφίες μεγάλων επιφανειών.

Μαθητής των ζωγράφων Βασίλη Τάγκαλου και του γλύπτη Νίκου Στέφου με δάσκαλο και μέντορα τον σπουδαίο Ρώσο ζωγράφο Ηρακλή Παρχαρίδη.

Το 2004 απέσπασε Β’ Βραβείο Βιομηχανικού Σχεδιασμού και έπαινο από την εταιρία DROMEAS ΑΒΕΕΑ. Το 2004 συμμετείχε στην BIENALLE INTERNATIONALE στo Saint-Etienne της Γαλλίας.

Το 2018 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «MARIA CALLAS–Αιώνια πηγή έμπνευσης» στο Ίδρυμα Ευγένιος Ευγενίδης για την αποπεράτωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Θέατρο Ολύμπια.

Έχει συνεργαστεί με διάσημους σχεδιαστές μόδας και κοσμήματος, αλλά και δημιουργούς διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτό το διάστημα εργάζεται στο Πειραιά, όπου είναι και η έδρα του, και επιμελείται καλλιτεχνικά δημιουργίες και παρουσιάσεις πασίγνωστου Γαλλικού Οίκου μόδας.

Είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικής επιμέλειας της Π Gallery από το ξεκίνημα της, η οποία αποτελεί ένα νέο πολυσυλλεκτικό χώρο παρουσίασης και φιλοξενίας ενός μεγάλου φάσματος δημιουργών, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Το νέο αυτό εγχείρημα σκοπεύει να δώσει στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και γενικότερα στα Ελληνικά δρώμενα, έναν μοναδικό χώρο σε τρόπο λειτουργίας και παρουσίασης Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

INFO:

Pirée, Κάστορος 78, Πειραιάς

Από 21 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου 2019

Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21.00

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη-Παρασκευή 17:00 – 02:00 | Σάββατο-Κυριακή 11:00 – 02:00

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: www.piree.gr

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this