Άννα Γερολυμάτου: «Όνειρα από γιασεμί» στην Τήνο

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, και ώρες 19.30 - 11.30.

Η Άννα Γερολυμάτου παρουσιάζει φέτος τον Αύγουστο στην Τήνο, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου TΗNION, την προσωπική της έκθεση, με τίτλο «Όνειρα από γιασεμί», σε συνεργασία με την γκαλερί Manifactura. Η έκθεση εντάσσεται και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου.

Η Άννα Γερολυμάτου έχει γεννηθεί στην Αθήνα και ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, όπου και εργάζεται.

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου στην Αθήνα, μαθήματα σχεδίου, χρωματολογίας, σύνθεσης και διακόσμησης στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Βασιλική Ακαδημία των Βρυξελλών (Académie Royale des Beaux-Arts) καθώς και εργαστήρια μικτών τεχνικών και εγκαυστικής στην Academie Beeldende Kunsten επίσης στις Βρυξέλλες.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσων του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει από το Ινστιτούτο Τέχνης Sotheby’s on line σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης.

Με καθοριστικά στοιχεία το συναίσθημα, τις μνήμες και τη νοσταλγία, οι δημιουργίες της παραπέμπουν με μια άλλη εποχή. Τα έργα της φέρνουν στην επιφάνεια την ανάγκη της ψυχής της να δώσει στον θεατή μια τρυφερή αίσθηση, η οποία θα τον κάνει να ονειρευτεί, να ταξιδέψει και θα τον γεμίσει με ένα έντονο συναίσθημα αναπόλησης αλλά συγχρόνως και αγγαλίασης. Είναι εικόνες που γαληνεύουν την ψυχή, ιδιαίτερα την εποχή που διανύουμε και μέσα από τις οποίες ασυναίσθητα μας μεταφέρει ένα συναίσθημα προσμονής και ελπίδας. Κατασκεύασε τον κόσμο της, τον καλλιέργησε και όρισε την ανάμνηση ως καθοριστικό στοιχείο των έργων της.

Έχει πάρει μέρος σε μεγάλες εκθέσεις στο εξωτερικό (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Τσεχία, κ.α.) και σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Έχει λάβει πολλούς επαίνους για την υψηλή αισθητική των έργων της.

Έργα της έχουν διακριθεί και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το προσωπικό της site

Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε δουλειά της στο Facebook και στο Instagram.

Είναι η πρώτη έκθεση που κάνει στην Τήνο, το νησί το οποίο της έδωσε το έναυσμα όλης της εικαστικής πορείας και στην έκθεση αυτή θα παρουσιάσει 30 έργα μικτών τεχνικών.

Άννα Γερολυμάτου

Η κριτικός και ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχοινά, γράφει για την Άννα Γερολυμάτου

Η εικαστικός μέσα από την υπόδειξη μιας περιθάλπουσας τρυφερότητας, που μεταγγίζεται στα τεκμήρια αλλοτινών εποχών (όπως εκείνη τα μεταμορφώνει, προσδίδοντάς τους μια ιδιάζουσα υφολογία), αποκαλύπτει σταδιακά ένα μετασχηματισμένο και αναθρώσκοντα κόσμο.

Ένα κόσμο θαρρείς, σουρντίνα αισθαντικότητας κι ευφροσύνης, αθωότητας και ερωτισμού, με άρωμα και γοητεία παρελθόντος, προκειμένου ο θεατής (αφού υπερακοντίσει τον λυρισμό και τα σκιρτήσματα κάποιας μακρινής ωραιότητας συναγωνιζόμενης την αναπόφευκτη ματαιοδοξία να διερωτηθεί έμμεσα τόσο για την έννοια όσο και το πικρό βίωμα της απώλειας.

Πρόκειται για την απώλεια που αφήνει πίσω της κενά και ερωτήματα, ισοδυναμώντας ανάλογα – στην προκειμένη περίπτωση εμφανέστερα – με την αγωνιώδη ανίχνευση των αιτιών που αφορούν την αλλοτρίωση πολιτισμικών αξιών, οι οποίες έχουν πλέον συμπαρασύρει καθημερινές κυρίως συμπεριφορές, με δραματικές μάλιστα αλλαγές, απειλώντας πρωτόγνωρα την συνεκτικότητα του κοινού ιστού τις ημέρες μας.

Άννα Γερολυμάτου

Info

Διάρκεια έκθεσης
Δευτέρα 8 έως Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφη Μιχάλαρου: Για την υποστήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών χρειάζεται να δομηθεί μία ολόκληρη πολιτιστική πολιτική, σταθερή και με συνέχεια

Συναντήσαμε την Έφη Μιχάλαρου λίγο πριν την έκθεση που διοργανώνει στη Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας με τίτλο «Υφαίνοντας το Μέλλον» Νούμερο VI. Η εικαστικός και...

Υπέροχη παιδική θεατρική δημιουργία “Η συμμορία του μεσονυχτίου” στο Θέατρο Άνεσις 

Γράφει η Φλώρου Αιμιλία  Βρεθήκαμε στο Θέατρο Άνεσις, στην πρεμιέρα της παιδικής παράστασης ‘’Η συμμορία του μεσονυχτίου’’…..μιας υπέροχης θεατρικής δημιουργίας που κάνει τα μικρά παιδιά...

«Το Τέλος Μιας Σχέσης»: Το τελευταίο από τα «καθολικά» μυθιστορήματα του Γκράχαμ Γκρην

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Βρετανός μυθιστοριογράφος Γκράχαμ Γκρην, γεννημένος στο Μπέρχαμστεντ το 1904, είναι ευρέως γνωστός για τα θρίλερ αγωνίας του, όπως «Το υπουργείο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this