Αρετή Κλουτσινιώτη ”Exploration”: Ατομική έκθεση στηv ArtZone 42 Gallery

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 19.00, στην ArtZone 42 Gallery (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα).

Η γκαλερί Art Zone 42 Athens παρουσιάζει την Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. την ατομική έκθεση της Αρετής Κλουτσινιώτη με τίτλο “Exploration”. Το στυλ της Αρετής ειναι χαρακτηριστικό, στην τωρινή της “Εξερεύνηση” οι συνθέσεις της είναι πυκνές, φαντασμαγορικές, με πολλά και λαμπερά χρώματα, οι φόρμες τως ανθρώπων, ζώων και φυτών διατηρούν τον ρεαλισμό και την ακεραιότητα τους αν και στροβιλίζονται σε χώρους αφηρημένους, παλλόμενους, και συμπαντικούς.

Τα περισσότερα έργα της ειναι αλληγορίες για την αξία της βιοποικιλότητας της οποίας ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού της είναι ανθρώπινο.

Στην πολύχρωμη και πληθωρική ζωγραφική της πρωταγωνιστούν γάτες, τίγρεις, cheetah, χιμπαντζήδες, σκύλοι, πεταλούδες, σκαραβαίοι και συμμετέχουν άνθρωποι, όχι σαν κυρίαρχοι και καταστροφείς της ζωής και της φύσης αλλά σαν προσεκτικοί ευλαβείς παρατηρητές που αναγνωρίζουν την αξία και το μεγαλείο της.

Η ζωγραφική της είναι ελπιδοφόρα, τα εργα της προκαλούν την εντύπωση μιας παλλόμενης επιφάνειας που απεικονίζει την σφύζουσα ενεργητικότητα της ζωής όπως αυτη έχει φυσιολογικά εξελικτικά προκύψει.

Βιογραφικό:

Η Αρετή Κλουτσινιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Εργαστήριο της Μαίρης Χατζηνικολή (1976) και σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts του Παρισιού (1976-81) με καθηγητές τον Piere Matthey στην ζωγραφική και τον Ricardo Licata στο ψηφιδωτό.

Οι, Αθηνά Σχινά, Βιβή Βασιλοπούλου, Αγγέλα Ταμβάκη, Αλέξανδρος Ξύδης, Στέλιος Λυδάκης, Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, Μπία Παπαδοπούλου, Βάσος Κουντουρίδης έχουν παρουσιάσει και σχολιάσει την ζωγραφική της.

Έργα της βρίσκονται στην συλλογή ACG ART collection του The American College of Greece, στο Μουσείο Εκαστικών Τεχνών Ηρακλείου – ΜΕΤΗ, στην Δημοτική πινακοθήκη της Ερμούπολης Σύρου, και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Miami, Utah & New York, (U.S.A)., Quito (Equador), London (U.K). Paris (France). Έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 80 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Παρίσι, Μαϊάμι (ΗΠΑ), Quito (Ισημερινός).

Διεύθυνση: Γκαλερί ArtZone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 15:00 – 21:00 | Τετάρτη, Σάββατο, 11:00 – 15.00

Τηλ.: 210 7259549

www.artzone42.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this