Στάθης Πάνου «Φαινόμενα»: Ατομική έκθεση στη Gallery Art Prisma

Η ατομική έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 20.00 στη Gallery Art Prisma (Κουντουριώτου 187, Πειραιάς) και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου 2023.

Η έκθεση «Φαινόμενα» την οποία παρουσιάζει ο Στάθης Πάνου, είναι μια νέα πολυεπίπεδη εικαστική ματιά που σε βάζει στο δικό του εικαστικό αφήγημα, στις συνθέσεις του συνυπάρχουν φιγούρες κλασικών ζωγράφων με σύγχρονα στοιχεία.

Η Χρυσάνθη Κεραμέως (Επικοινωνιολόγος-πολιτιστική Διαχειρίστρια) αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης: «Η συνθετική ανθρωποκεντρική του ματιά παντρεύει το παλιό με το καινούργιό ο κόσμος του Στάθη Πάνου γίνεται πολλές φορές ονειρικός και σουρεαλιστικός, άλλες φορές άκρως ρεαλιστικός συχνά κριτικός και ειρωνικός. Τα έργα του διατρέχονται από την εμφάνιση αναδιατυπωμένων αρχετύπων, που σχετίζονται με περισσότερο ή λιγότερο γνωστές μορφές πινάκων παλιότερων ζωγράφων, ανακαλώντας ιστορικές καλλιτεχνικές περιόδους όπως το Μπαρόκ, η Αναγέννηση αλλά και μεταγενέστερες όπως η art nouveau ή κάποιες περιπτώσεις του μοντερνισμού.

Άλλες φορές μέσα στις συνθέσεις του Σ. Πάνου εμφανίζονται στοιχεία που αντλούνται από σύγχρονο φωτογραφικό υλικό. Οι μορφές αυτές που πολλές φορές παραπέμπουν σε μεταφυσικούς συσχετισμούς λειτουργούν ως όχημα για να θίγουν σημαντικά για τον καλλιτέχνη κοινωνικά και φιλοσοφικά ζητήματα, αλλά και αφορμές να επινοήσει πλαστικές λύσεις και ευρήματα. Πολύ σημαντικό στοιχείο στα έργα του Σ. Πάνου αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το χρώμα. Η χρωματική επιλογή της αρχικής μονοτυπίας αποτελεί τον οδηγό για την χρωματική διαχείριση στο τελικό αποτέλεσμα. Η εικόνα είναι σε απόλυτη συνοχή και το σύνολο αναδεικνύεται και επιβάλλεται συνθετικά αλλά και νοηματικά».

Στάθης Πάνου

Ο Στάθης Πάνου αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2013, οι εικαστικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν σε πολλές πόλεις του κόσμου Ρώμη (Ακαδημία καλών τεχνών της Ρώμης), Πανεπιστήμιο του Kingston της Αγγλίας, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU, μέχρι να αποκτήσει την δική του προσωπική εικαστική γλώσσα.

Διάρκεια έκθεσης:
Παρασκευή 5 Μαΐου έως 20 Μαΐου 2023

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα Κλειστά
Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 11.00—15.00 & 18.00-21.00
Τετάρτη/Σάββατο 11.00 –15.00

Art Prisma Gallery
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18535
2104296790
[email protected]
www.galleryartprisma.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δημήτρης Περαντζάκης: “Σκοπός της ζωής μου είναι η διαρκής ενασχόληση με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες…”

Γράφει ο Περαντζάκης Δημήτρης Ονομάζομαι Περαντζάκης Δημήτρης. Γεννήθηκα στο Περιστέρι και έχω μία κόρη 29 ετών. Έχω σπουδάσει στο Γαλλικό τμήμα της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ....

«Αγγελική Γρηγοροπούλου & Δημήτρης Μαγκλάρας: -από Δεκέμβριο εύχομαι να παίζω στην τηλεόραση… – εύχομαι να την πάρουν για να τους πει έχω κι έναν...

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα της παράστασης «Η μάνα είναι μάνα ρε», σε σκηνοθεσία Ίρις Κατσούλα, η οποία θα προβληθεί από την Παρασκευή 13...

Οι αλλόκοτες ζωγραφικές και χαρακτικές φαντασμαγορίες του Ένσορ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζέιμς Ένσορ / James Ensor γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1860, από Άγγλο πατέρα και Φλαμανδή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this