Δημοπρασία “Σπάνιων Βιβλίων, Χειρογράφων, Εγγράφων & Χαρακτικών” από τη VERGOS Auctions 

H διήμερη δημοπρασία της VERGOS  Auctions θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στο ξενοδοχείο Athens Plaza και ώρα 6:30 μ.μ. 

Ένα ιδιαιτέρως αξιόλογο σύνολο σπάνιων βιβλίων, εγγράφων, χειρογράφων, φωτογραφιών, αφισών και χαρακτικών περιλαμβάνεται στη διήμερη δημοπρασία της VERGOS  Auctions Σπάνια Βιβλία, Χειρόγραφα, Έγγραφα & Χαρακτικά“, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στο ξενοδοχείο Athens Plaza και ώρα 6:30 μ.μ. 

 Στη δημοπρασία ξεχωρίζει ένα πολύ καλό αντίτυπο του σπάνιου ταξιδιωτικού λευκώματος La Grèce. Vues pittoresques et topographiques του Otto Magnus von Stackelberg, το οποίο «θεωρείται από πολλούς ως το πιο όμορφο βιβλίο με απόψεις από την Ελλάδα» και έχει την υψηλότερη τιμή εκκίνησης από τη δημοπρατούμενη συλλογή (20.000€). 

Lot128, Θ. Κολοκοτρώνης, Επιστολή προς Δημογέροντες Καλαβρύτων (1827), Τιμή εκτίμησης €2.000-3.000

Από τα 535 αντικείμενα που πρόκειται να δημοπρατηθούν, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης

– Μια επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την υπογραφή του προς τους Δημογέροντες και τους Καπετανέους της επαρχίας Καλαβρύτων, με την οποία τους γνωστοποιεί ότι αποστέλλεται ο στρατηγός Βασίλειος Πετημεζάς για να διενεργήσει στρατολογία χιλίων εξακοσίων στρατιωτών. 

– Η εξαιρετικά σπάνια πρώτη έκδοση τουμνου ες τήν λευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, με το ελληνικό κείμενο και τη γαλλική μετάφραση του Stanislas Julien.

Lot345, Γυάλινα αρνητικά από αρχείο Κ. Παρθένη, Τιμή εκτίμησης €4.000-6.000

– Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα 54 γυάλινων αρνητικών από το αρχείο του Κωνσταντίνου Παρθένη, που καλύπτει σχεδόν τρεις δεκαετίες από τη ζωή του κατά πολλούς σημαντικότερου Έλληνα ζωγράφου του 20ού αιώνα. Ανάμεσά τους 16 πορτραίτα του ιδίου και μελών της οικογένειάς του καθώς και ορισμένα πορτραίτα και ένα τοπίο, κατά πάσα πιθανότητα λήψεις του ιδίου, πάνω στα οποία βασίστηκαν έργα του, όπως οι προσωπογραφίες των Ζαχαρία Παπαντωνίου (1920-1930), Διονυσίου Λοβέρδου (1922) και Μαριγώς Παπαναστασίου (1920-1930), και το τοπίο από την Καβάλα (1904). 

Lot82, Bertuch F.J.J, Εικονολογία Παιδική, Τιμή εκτίμησης €2.000-3.000

Η θαυμάσια εικονογραφημένη έκδοση Εκονολογία παιδική του Γερμανού εκδότη Friedrich Bertuch, με περισσότερους από 440 χαλκόγραφους πίνακες με ζώα, φυτά, ενδυμασίες, μνημεία, μουσικά όργανα, μηχανές, ορυκτά και πολλά άλλα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία με φυσική παρουσία, διαδικτυακά καθώς και μέσω γραπτών ή/και τηλεφωνικών προσφορών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com. 

Lot461, Τέτσης Π., Έγχρωμη αφίσα του ΕΟΤ, Αθήνα 1959, Τιμή εκτίμησης €600-800
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this