Εγκαίνια τριήμερου πολιτιστικών δρώμενων τέχνης

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το νέο 3ήμερο Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλ. Κολωνακίου 2, Αθήνα, από 29  έως 31 Μαΐου 2024.

Με πυκνή συρροή τίμησαν τους καλλιτέχνες με τη παρουσία τους άνθρωποι της τέχνης, προσωπικότητες της Αθηναϊκής κοινωνίας του καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού στερεώματος.

Με θεματικό “Θάλασσα  ………Αγάπη μου”. Είχαν συμμετοχή 13 αξιόλογοι εικαστικοί σε έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Καλλιτεχνικού Κοσμήματος.

Θάλασσα  .........Αγάπη μου

Στα εγκαίνια,τη Τετάρτη 29 Μαΐου στις 8 μ.μ. έγινε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων σε όλους τους καλλιτέχνες. Στο πιάνο ο Στέφανος Φιλιππίδης μουσικός. Ακολούθησε κέρασμα.

Θάλασσα  .........Αγάπη μου

Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 8 μ.μ έγινε με ξεχωριστή επιτυχία η ποιητική παρουσίαση του Εικαστικού, Λογοτέχνη, και Θεωρητικού Τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου. Διάβασε ποιήματα από την νέα του ποιητική συλλογή του ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΙΑΜΑΤΑ, (2016-2024). Στο πιάνο ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης, λογοτέχνης και Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Λ, Γιώργος Μαρινάκης. Ακολούθησε κέρασμα.

Θάλασσα  .........Αγάπη μου

Τη  Παρασκευή 31 Μαΐου στις 8 μ.μ., πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή παράσταση Θεατροποιημένου Λόγου με μεγάλη επιτυχία ..το  ..ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ  από τον Πάρη Κατσίβελο, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη, Καθηγητή Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Βασίζεται στο ομώνυμο λυρικό ερωτικό αριστούργημα του Σολομώντα σε μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη. Ακολούθησε κέρασμα.

Τα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με Πρόεδρο το κ Νίκο Αγγελή με τη στήριξη της υπεύθυνης του Συνδέσμου κ. Ανδριάνας Κουλουμπή.
Διοργάνωση – Επιμέλεια: Αργυρούλα Pappas Τσιώτα, εικαστικός,  εκπαιδευτικός
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this