Εκδήλωση βράβευσης για τον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Στην εκδήλωση αντιπροσωπείες 50 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες. 

Στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού υποβλήθηκαν φέτος: 

  • 125 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια 
  • 38 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα 
  • 31 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις 

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κινουμένου σχεδίου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση για ταινία, κινηματογραφικές αφίσες, βραβεία «Νοιάζομαι και δρω», ταινίες μεγάλης διάρκειας. 

Το ΕΕΕΕΚ Σερρών, που σάρωσε τα βραβεία (ταινία, αφίσα, μουσική σύνθεση)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης)
η κ. Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού
η κ. Αραμπατζή Φωτεινή, βουλευτής Σερρών
η κα Καραγεωργοπούλου Αγγελική (εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη) ο κ. Αβραμάκης Ελευθέριος, βουλευτής Σερρών
ο κ. Θραψανιώτης Εμμανουήλ, βουλευτής Λασιθίου
ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας
ο κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
η κα Μόνικα-Σταυρούλα Καραμαλάκου-Λάππα αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υ.ΠΑΙ.Θ.
ο κ. Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Η κα Σοφία Γεωργιάδου, Γενική Συντονίστρια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (εκπροσωπώντας τον κ. Γιάννη Σακαρίδη, Καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ)
η κα Κατερίνα Πολύζου, Προϊσταμένη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και Διαδικτύου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
η κα Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη του Τμήματος εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ
ο κ. Στέλιος Κυμιωνής, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΟΜΕ
η κα Ειρήνη Ανδριοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ
η κα Ιωάννα Παλιοσπύρου 

ο κ. Θραψανιώτης Εμμανουήλ, βουλευτής Λασιθίου

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Πούλιος Ιωάννης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και οι μαθητές Ορέστης Πετρίδης και Άθως Μαρμουτζάκης του 7ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης. 

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, την τεχνική στήριξη της εκδήλωσης είχε ο κ. Σαμολαδάς Ιωάννης, Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής και τη γραμματειακή υποστήριξη η κα Χρυσούλα Τσανοπούλου, διοικητική υπάλληλος και η κα Αρετή Δαμαλά, αποσπασμένη εκπαιδευτικός. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Η Aegean Airlines ήταν χορηγός αερομεταφορών. 

Η οργανωτική επιτροπή του προγράμματος ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τα στελέχη του για τη φιλοξενία, τη συνεργασία και την υποστήριξη.


Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 1ο Ειδικό Δημ. Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this