Από τα πολύχρωμα εσωτερικά των σπιτιών, τα έντονα διακοσμημένα, που μας ταξιδεύουν στην παιδική ηλικία του Νίκου Αναγνωστόπουλου, τοποθετημένα  στην είσοδο του επιμελώς διατηρημένου νεοκλασικού  σπιτιού,  χώρου τέχνης της COLLECT, ο καλλιτέχνης μας οδηγεί σε μια ζωγραφική απεικόνιση επιλεγμένων ειδικά για την έκθεση εγκαταλελειμμένων κτιρίων της περιοχής του Βοτανικού – Κεραμικού.

Μια φρίζα εικαστικής αποτύπωσης της δύναμης της φύσης που ανθίζει μέσα στα ερειπωμένο κτίρια χωρίς οροφή, μια επισήμανση μέσω του βλέμματος του Νίκου Αναγνωστόπουλου, του πόση ζωή κρύβεται μέσα στα στοιχεία της εγκατάλειψης και πόσα ζωντανά μηνύματα επιλέγουν να γράφουν οι Άνθρωποι πάνω στις προσόψεις τους.

Μνήμες, συναισθήματα, ονόματα, ταξίδια, προορισμοί δίπλα σε σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες.

Ανάγκη για προσοχή; Για Φροντίδα; Σκέψεις για το αύριο, συνύπαρξη, διάλογος και τελικά έντονα χρώματα, ωραίες ζωγραφικές επιφάνειες, έργα, ζωή…; Πρόκληση για δράση και δημιουργία!

Έργο του Νίκου Αναγνωστόπουλου

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος στην έκθεση του στην Collect, παρουσιάζει με έντονα χρώματα και με το δικό του εικαστικό τρόπο (έργα δουλεμένα πάνω σε ξύλινες επιφάνειες) όλα τα ερεθίσματα που τον εμπνέουν (κούκλες, παιχνίδια, παιδικές μνήμες από τη ζεστασιά του σπιτιού, θαλασσινά τοπία με έντονη την ανθρώπινη παρουσία…). Αφηγείται εικαστικά μια ζωή ανάμεσα στην αλήθεια και στο όνειρο της ανάμνησης, τονίζοντας την ανάγκη όλων μας για δημιουργία, δράση, ηρεμία και όνειρα.

Έκθεση του Νίκου Αναγνωστόπουλου στον χώρο τέχνης της Collect

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Collect
Χάρητος 29, Κολωνάκι
216 3002222