Ενεργειακές Αποτυπώσεις, η Πόπη Πανοπούλου στην Γκαλερί ‘Αστρολάβος δεξαμενή’ 

Η έκθεση διαρκεί έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.

Η Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή» παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόπης Πανοπούλου, με τίτλο: Ενεργειακές Αποτυπώσεις”.  

Η Πόπη Πανοπούλου είναι συλλέκτρια στιγμών και εκφραστής συναισθημάτων.  

Έτσι δημιούργησε τις “Ενεργειακές αποτυπώσεις” με αποφασιστικές και ισορροπημένες συνθέσεις. Είναι εκτελεσμένες με ιδιότυπη τεχνοτροπία, η οποία κινείται ανάμεσα στον ιμπρεσιονισμό και τον εξπρεσιονισμό απεικονίζοντας ένα περιβάλλον έντονης ψυχικής και συναισθηματικής διεργασίας. Η ανάγκη της ζωγράφου να επικοινωνήσει την εξπρεσιονιστική αφήγησή της αναδεικνύεται μέσα από τα υλικά που επιλέγει. 

Ο ανεικονικός τρόπος γραφής της ενσωματωμένος στο ασυνείδητο, το υποσυνείδητο και το συνειδητό του νου της καλλιτέχνιδας διαμόρφωσε το οπτικό της λεξιλόγιο θέλοντας να αποτυπώσει τη δίνη της καθημερινότητας, δημιουργώντας έργα που συμβολίζουν τη ισορροπία ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα.  

Σκοπός της ζωγράφου είναι να επιτύχει την ισορροπία μεταξύ των δύο, μιμούμενη τον αέναο αγώνα του ανθρώπινου ψυχισμού που προσπαθεί να τα εξισορροπήσει.  

Πόπη Πανοπούλου

Η συνομιλία του αυστηρού εξάγωνου από τα στένσιλ με την ανάλαφρη κηλίδα που δημιουργείται από τα πινέλα της κινέζικης καλλιγραφίας πάνω στο λευκό του τελάρου δημιουργεί αυτό το παιχνίδι ισορροπίας. Στροβιλισμοί και εναλλαγές καμπυλόγραμμων ελεύθερων φορμών, με γωνιώδη κλειστά πιο αυστηρά σχήματα και η αντίστιξη του έντονου μαύρου ή των ανοιχτότερων τόνων του, με τα διάφανα ή τα πιο έντονα χρώματα στις μικρότερης έκτασης φόρμες, δημιουργούν ενδιαφέρουσες γεωμετρίες και τονικότητες που ισορροπούν ανάμεσα στο αέρινο και στο στιβαρό, στο μονόχρωμο και στο χρωματιστό, στο άσπρο, το μαύρο και σε κάποιους λιγοστούς τόνους χρώματος σε κάθε έργο της.

Η χρωματική λιτότητα – μινιμαλισμός είναι χαρακτηριστικό των έργων της σειράς αυτής, η οποία επικεντρώνει περισσότερο στην κίνηση, στην ενέργεια της κάθε σύνθεσης και στην αίσθηση που συνδυαστικά προξενούν στον θεατή. Πρόκειται για έργα ήσυχα, εσωστρεφή θα έλεγε κανείς, που μας μιλούν υπαινικτικά, αλλά και δυναμικά συνάμα. 

Πόπη Πανοπούλου


Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Ωράριο Λειτουργίας
Τρίτη -Παρασκευή: 12.00–16.00 και 17.00–20.00
Σάββατο 11.00 – 15.00   

Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – Δεξαμενή» 
Ξανθίππου 11, Κολωνάκι
210 7294342, 3

www.astrolavos.gr

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το 9ο Beyond Borders -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το Beyond Borders-Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανανεώνει το ραντεβού του (25/08–01/09/2024) με το κινηματογραφόφιλο κοινό και δημιουργούς απ’ όλον τον...

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this