Επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη γιορτή Τέχνης: Apolyto Creative Spot – ArtViews.gr

Η τέχνη για καλό σκοπό - 20 Έργα αγάπης για 2020. Την επιτυχημένη εκδήλωση επισκέφτηκαν περίπου 400 φιλότεχνοι και πουλήθηκαν σχεδόν όλα τα έργα, Τα χρήματα κατατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου «Διονύσιος Θεοφιλάτος»

20 καταξιωμένοι εικαστικοί κάνουν τέχνη την προσφορά ζωγραφίζοντας για καλό σκοπό και παρουσιάζοντας τα έργα τους το εργαστήρι τέχνης Apolyto creative spot στην Κάντζα 

Τη γιορτή της Τέχνης και φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα την ζήσουμε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου της, στο Apolyto Creative Spot στην 17η έξοδο της Αττικής οδού. 

Αυτή τη φορά όμως η παρέα θα είναι μεγάλη!  
Συνδιοργανωτής το ηλεκτρονικό magazino της τέχνης ArtViews.gr και 20 σπουδαίοι φίλοι μας Εικαστικοί. Καλεσμένοι όλοι εμείς που αγαπάμε την Τέχνη και την Προσφορά.


Πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τόσο σπουδαία ονόματα Εικαστικών, τόσο σπουδαίους Ανθρώπους, να ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό: τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας, στον άπορο ηλικιωμένο που είναι ανήμπορος να επιβιώσει στο περιβάλλον που του επιφύλαξε η ζωή στα χρόνια της κρίσης. 

Το Εργαστήριο Τέχνης του Κώστα Ραφαηλίδη, που φέτος πορεύεται τον 29ο χρόνο δράσης του, οργανώνει και φέτος τα Χριστούγεννα, εκδήλωση με ανθρώπινο χαρακτήρα. Μια εκδήλωση Δημιουργίας και Αγάπης. 

Για τον καθένα από εμάς θα είναι επίσης μια ευκαιρία να περιηγηθούμε στους χώρους αυτού του σύγχρονου εργαστηρίου τέχνης, που από το 1991 ασχολείται με τη παραγωγή, την έκδοση και τη διακίνηση της Ελληνικής εικαστικής έκφρασης καθώς και με την εικαστική αρχιτεκτονική  εφαρμογή της.   

Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε δημιουργίες διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που κοσμούν τόσο την είσοδο όσους και τους χώρους παραγωγής. Πρωτότυπα έργα, τρισδιάστατες εικαστικές και χρηστικές κατασκευές μονοτυπίες καθώς και αντίγραφα περιορισμένης αρίθμησης, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παρέα με τους δημιουργούς τους. 

Πρόκειται για έναν σύγχρονο εργαστήριο, εφάμιλλο αντίστοιχων Εργαστηρίων και Εκδοτικών Οίκων Τέχνης του εξωτερικού που έχουν διαδεχθεί με τη σειρά τους τα εργαστήρια Χαρακτικής – Χαλκογραφίας και Λιθογραφίας των προηγούμενων εποχών. Ένας χώρος κύησης της εικαστικής έκφρασης που αξίζει να επισκεφθούμε  και να βιώσουμε την εμπειρία αυτή. 

Σε αυτόν τον χώρο, 20 διακεκριμένοι Έλληνες Εικαστικοί υποδέχονται το 2020 με 20 μοναδικά έργα, τα οποία θα διατεθούν την ημέρα της εκδήλωσης για να στηρίξουν συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τη ζωή, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της τέχνης κάνει πιο όμορφη τη ζωή των ανθρώπων. 

Την πρωτοβουλία αυτή υπογράφουν οι
Σ. Σόρογκας, Β. Σπεράντζας, Π. Σάμιος, Μ. Κατζουράκης, Μ. Χάρος, Μ. Φιλοπούλου, Γ. Χαδούλης, Ε. Ζούνη, Δ. Μεϊμάρογλου, Γ. Σταθόπουλος, Μ. Γιαννακάκη, Δ. Κούκος, Χ. Καράς, Π. Κλιάφα, Δ. Γέρος, Ξ. Λεκανίδη, Κ. Ασαργιωτάκη, Θ. Πανταλέων, Β. Ρήνας, και η Β.Polemis. 

Οι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν 20 ξεχωριστά έργα, καθένα από τα οποία θα παραχθεί σε ένα μοναδικό αντίτυπο από την Apolyto Creative Spot . Τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου «Διονύσιος Θεοφιλάτος», που από το 1962 στηρίζει με αφοσίωση την ευάλωτη ομάδα των ηλικιωμένων, απόρων ατόμων. 

Οι Έλληνες εικαστικοί υπογράφουν αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία δίνοντας τη δική τους πινελιά αισιοδοξίας στην κοινωνική προσφορά. 

Η παρουσίαση των έργων και η διάθεσή τους προς πώληση για τον κοινωνικό σκοπό θα γίνει στην ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της εταιρείας Apolyto Creative Spot, που επί σειρά ετών αποτελεί την καθιερωμένη γιορτή της τέχνης.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στις εγκαταστάσεις της Apolyto, στην Παλλήνη, και όπως κάθε χρόνο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του καλλιτεχνικού κόσμου, των εκπροσώπων της εικαστικής δημιουργίας, πλήθος συλλεκτών αλλά και όλων όσοι αγαπούν την τέχνη, πιστεύοντας ότι έχει τη δύναμη να μας «ταξιδεύει» σε έναν καλύτερο κόσμο.  

Η εκδήλωση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και ευαισθησίας, αλλά και ελπίδας για μια πιο όμορφη, νέα χρονιά, μέσα από τα χρώματα της τέχνης και της δημιουργίας. 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:

Την εκδήλωση θα συνοδεύει το κρασί της εταιρίας Astir X- Οινομεσσηνιακή  

Η ηχητική εγκατάσταση της εκδήλωσης είναι ευγενική χορηγία της

Την βραδιά θα «ντύσει» μουσικά η D.J Νατάσα Αδαμοπούλου. 

Η είσοδος στη χριστουγεννιάτικη γιορτή για όσους αγαπούν την τέχνη είναι ελεύθερη. 

Info εκδήλωσης 

19 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα 19.00 

Apolyto Creative Spot
Βορβολάκου 20, Κάντζα Παλλήνη, 15351
2102130182 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this