Γλυπτική εγκατάσταση της Λυδίας Βενιέρη στο Mykonos Art Festival 2023

To Mykonos Art Festival 2023 διαρκεί έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Mykonos Art Festival 2023 παρουσιάζει την γλυπτική εγκατάσταση της Λυδίας Βενιέρη με τίτλο Διόνυσος, ο 13ος Μήνας στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου.

Εμπνευσμένο από τις διονυσιακές μυστηριακές γιορτές, το έργο της Λυδίας Βενιέρη,  είναι αφιερωμένο στον Διόνυσο, τον 13ο θεό του Ολύμπου που με την γιορτή ανατρέπει τις δεδομένες καταστάσεις, θεραπεύει κι εμπνέει.

Συνδεδεμένος  με το νησί της Μυκόνου, ο Διόνυσος, παππούς του Μύκονου, εμφανίζεται στα αρχαία Μυκονιάτικα νομίσματα και αντιπροσωπεύει με το πνεύμα του την πρωτότυπη ενέργεια και τη μεταμορφωτική δύναμη του παιχνιδιού, στοιχεία  που εμπεριέχουν οι παραδόσεις του νησιού μέχρι τις μέρες μας.

Η γλυπτική εγκατάσταση της Λυδίας Βενιέρη με τίτλο Διόνυσος, ο 13ος Μήνας  αποτελείται από δύο μέρη: τις μεταλλικές ζωόμορφες φιγούρες οι οποίες  δίνουν την ιδέα ενός «φανταστικού» ιερού και τη  μεγάλη μεταλλική σύνθεση, «Συμπόσιο» και σύνοδος των ιερών πνευμάτων. Στο κέντρο της μεγάλης μεταλλικής σύνθεσης- ωσάν η καρδιά του γλυπτού-,  θα φυτευτεί μια γνήσια μυκονιάτικη άμπελος που συμβολίζει την καρδιά του θεού.

Η κατασκευή όλων των γλυπτών είναι μεταλλική με αρχαία και βυζαντινά στοιχεία που ταιριάζουν κι ενσωματώνονται στο περιβάλλον.

Το έργο  θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο έως το τέλος του Mykonos Art Festival 2023

Λυδία Βενιέρη
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this