Η καμπάνια #NotAlone αποτέλεσε το κοινωνικό μήνυμα του κολυμβητικού Κυπέλλου Άνοιξης 2023

Το Κύπελλο Άνοιξης 2023 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ολυμπιονίκης «Αντώνης Πεπανός» 

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του κολυμβητικού Κυπέλλου Άνοιξης 2023, με την καμπάνια #NotAlone  από το ART HUB Athens να είναι το κοινωνικό μήνυμα της διοργάνωσης.  

Το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου 2023, ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών καλωσόρισε στην Πάτρα και στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ολυμπιονίκης «Αντώνης Πεπανός», εκατοντάδες αθλητές στη διοργάνωση του Κολυμβητικού Κυπέλλου Άνοιξης 2023. Περισσότεροι από 350 προερχόμενοι από 24 αθλητικά σωματεία έδωσαν τελικά το παρόν στην διοργάνωση. 

Ο Πρόεδρος του ΝΟΠ, κύριος Γεώργιος Μάνεσης δήλωσε χαρακτηριστικά στην τελετή έναρξης

«Η καθιέρωση της κολυμβητικής συνάντησης του Κυπέλλου Άνοιξης, είναι απόρροια μιας μεγάλης ιστορικής διαδρομής του ΝΟΠ στα κολυμβητικά δρώμενα της χώρας.  Αρχικά με τα Μαραγκοπούλεια, πίσω από το 1947 μέχρι και το 1974, κάθε καλοκαίρι στο λιμάνι της Πάτρας. Στη συνέχεια, με τα Γεωργιάδεια τα καλοκαίρια από το 1985 στο νέο κολυμβητήριο της Αγυιάς. 

Παράλληλα, ο ΝΟΠ την ίδια εποχή ξεκινά δυο ακόμα πανελλήνιες κολυμβητικές συναντήσεις, με το Κύπελλο Άνοιξης για πρώτη φορά το 1986 και λίγο αργότερα το Κύπελλο Χριστουγέννων. Αυτές οι διοργανώσεις στη διάρκεια κάθε χρονιάς, προσελκύουν στην Πάτρα δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες κολυμβητές, που δίνουν τη δυνατότητα να καταγραφούν επιτυχίες για την Ελληνική κολύμβηση που την εποχή εκείνη βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης.   

Δυστυχώς, όμως, για τον ΝΟΠ και την Πάτρα, το Κύπελλο Άνοιξης διακόπτεται το 2008 και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση θα παραμείνει ανενεργό για μια δεκαετία.  Η διοργάνωση επανέρχεται δυναμικά το 2018, αλλά σύντομα ακολουθεί μια νέα υποχρεωτική διακοπή δυο χρόνων, λόγω της πανδημίας. Φτάνουμε έτσι αισίως το 2023 να ισχυριστούμε ότι αυτή είναι η 26η διοργάνωση του Κυπέλλου Άνοιξης, και είμαστε σίγουροι ότι ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί στα χρόνια και τις δεκαετίες που ακολουθούν. 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν οι διοργανώσεις πέρα από το κατεξοχήν  αθλητικό μέρος, έχουν συχνά ένα πολιτιστικό ή κοινωνικό σκέλος, καθώς τιμάται η μνήμη, οι επιτυχίες ή οι αγώνες σημαντικών προσώπων της Πάτρας. Στο πλαίσιο αυτό, το φετινό Κύπελλο Άνοιξης 2023, είναι αφιερωμένο στο κίνημα #NotAlone που αφορά την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης από όπου και αν αυτή προέρχεται, θέλοντας να δείξει πως στον αθλητισμό καμία και κανείς δεν είναι μόνος του, στοχεύοντας συγχρόνως στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  φορέων, αθλητών και αθλητριών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «τη σιωπή τους πρέπει να σπάνε όχι μόνο τα θύματα, αλλά όλοι οι πολίτες, φίλοι, συγγενείς και γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών». Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Αυτή είναι και η δική μας ευχή.». 

Γιώργος Μάνεσης, Ειρήνη Γουγουγιάννη, Λιάνα Ζωζά, Τάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Τζομάκας

Ο ΝΟΠ ευχαριστεί θερμά τα σωματεία, τους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές  και τους συνοδούς που τίμησαν με την παρουσία σας, τη διοργάνωση, τον ΝΟΠ και την Πάτρα.  Επίσης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές, που η παρουσία τους έκανε δυνατή την επιτυχία της διοργάνωσης.  

Ιδιαίτερη αναφορά και συγχαρητήρια στους υπαλλήλους και την διοίκηση του ΠΕΑΚ που φιλοξένησαν την διοργάνωση του Κυπέλλου Άνοιξης και φρόντισαν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και την ασφαλή υποδοχή των εκατοντάδων αθλητών και επισκεπτών.   

Το Παράρτημα Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως πάντα έτσι και τώρα, με τους ναυαγοσώστες και τους Σαμαρείτες, έχει αποδειχθεί ένας αληθινός συνεργάτης του ΝΟΠ και αρωγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη αποπνέοντας με την παρουσία τους αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας.   

Θερμές ευχαριστίες στους πολλούς χορηγούς του ΝΟΠ που αναφέρονται στα έντυπα και προσέφεραν ουσιαστική υλική υποστήριξη και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ποιοτική διεξαγωγή των αγώνων.   

Τελευταίο αλλά εξ ‘ίσου σημαντικό να αναφερθεί είναι η συνεχής υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προς το ΝΟΠ, καθώς χωρίς την ενθάρρυνση και οικονομική συμβολή της οποίας δεν θα είχε αναβιώσει ο θεσμός του Κυπέλλου Άνοιξης. Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε και προσωπικά τις ευχαριστίες μας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κύριο Δημήτρη Νικολακόπουλο για την συνεργασία του.  

Ραντεβού στο Κύπελλο Άνοιξης 2024,  με σημαντικές επιδόσεις και σε ακόμα καλύτερες συνθήκες. 

Συμμετοχές και διακρίσεις.  

Σχετικά με τις κατατάξεις των αθλητών/τριών του ΝΟΠ, έχουμε τα εξής αποτελέσματα:  

Α. Για την προαγωνιστική ομάδα κολύμβησης του ΝΟΠ, σημειώθηκαν πολλές βελτιώσεις προσωπικών ρεκόρ και σημαντικές κατατάξεις.  Συμμετείχαν 24 κολυμβητές και κολυμβήτριες και κατέκτησαν 8 χρυσά, 10 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια. 

Β. Για την αγωνιστική ομάδα κολύμβησης οι 26 αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος κατέκτησαν 27 χρυσά, 22 αργυρά και 16 χάλκινα μετάλλια. 

Ειρήνη Γουγουγιάννη ART HUB Athens, απονομή Κύπελλο Άνοιξης 2023

Τα σωματεία που εκπροσωπήθηκαν στο φετινό κύπελλο άνοιξης είναι τα εξής

Einfiled Swim Squad (UK)
Αθλητική Ένωση Αγρινίου «Ωκύαλος» Αθλητικός Όμιλος Αρίων Αμαλιάδας
Αθλητικός Όμιλος Λαγκαδιάς ‘Ο Ευρύτος»
Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων
Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Λουτρακίου
Αθλητικός Σύλλογος Αίολος Αγυιάς Πατρών
Αθλητικός Σύλλογος ΑΚΡΟΣ
Αθλητικός Σύλλογος Ν.Σμύρνης – Ο Μίλων
Αθλητικός Σύλλογος Παλμός
Γυμναστικός Σύλλογος Νηρέας Λαμίας
Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ναυσίθοος
Ν
Ε Πατρών
ΝΟ Αργοστολίου
ΝΟ Ιτέας
ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»
ΝΟ Κορίνθου
ΝΟ Πατρών
ΝΟ Τριχωνίδας
ΝΟ Ωκεανός
ΝΟΖΑΚ Πρωτέας
ΟΣΦΠ
ΠΑΟ 
Σύλλογος Κολύμβησης ΡΟΗ 

Κύπελλο Άνοιξης 2023 ΝΟΠ #NotAlone Εθελοντές
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this