JAM RETREAT FEST – Improvisational Music and Art Festival – Tinos 14-17 JULY

Intergalactic Conspiracy project

JAM RETREAT FEST

https://fb.me/e/nRtGB8tWD

Improvisational Music and Art Festival – Tinos

Intergalactic Conspiracy project

Παραγωγή / Επιμέλεια Φεστιβάλ: Underathens Association

Χώρος: Μοναστήρι Καταπολιανής Τήνου, Εξωμεριά – (https://goo.gl/maps/Hme4Dcynx24vAqrt7)

Διάρκεια: 14 Ιουλίου – 17 Ιουλίου 2022

Το Underathens Association μετά από τέσσερα χρόνια ενεργής παρουσίας στο χώρο της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής, μεταφέρει τις δράσεις του στο νησί της Τήνου, τον Ιούλιο του 2022, με την εμφάνιση νέων καλλιτεχνών. Η ομάδα του Underathens διατηρεί μια ενεργή ταυτότητα τόσο στη μουσική διαδικασία όσο και στη παραγωγή και προώθηση της σύγχρονης εικαστικής/μουσικής σκηνής.

Το πρότζεκτ Intergalactic Conspiracy παρουσιάζεται στην Μονή Καταπολιανής της Τήνου, στα πλαισια του JAM RETREAT FEST, στη βόρεια πλευρά του νησιού, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου διαλόγου – τοποθέτησης μεταξύ της τοπικής κοινότητας και της καλλιτεχνικής πρακτικής. Εξετάζοντας τη θέση της τέχνης σε όλους τους πυλώνες που την απαρτίζουν. Η καλλιτεχνική πρακτική έρχεται σε σύμπνοια με έναν διαφορετικό τρόπο θέασης και ακρόασης της μουσικής.

Πρόκειται για ένα 4ημερο φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικής , πρωτότυπης μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, πραγματοποιώντας διαφόρων ειδών δράσεις όπως, μουσικές εκδηλώσεις/συναυλίες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενηλίκους καθώς και μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες μουσικού διαλόγου στόχος είναι να αποκομίσει ο θεατής μια εμπειρία κοινωνικής συνοχής βιώνοντας την ύπαρξη ενός υψηλού βαθμού συνέργειας και μιας ισχυρής ≪κοινωνικής συνείδησης≫.

Μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και με σεβασμό πάντα στη διαφορετικότητα και στην πολυμορφία, σκοπεύουμε στην ουσιαστική επικοινωνία, την αρμονική συνύπαρξη καθώς και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας της Τήνου.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι η αναζήτηση ενός διαφορετικού τρόπου θέασης και ακρόασης καθώς και η δημιουργία ενότητας μεταξύ των ίδιων των καλλιτεχνών οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά είδη καλλιτεχνικής πρακτικής.

Κύριο μέλημα του φεστιβάλ είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Τήνου και η συμβολή στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση της κοινότητας.

Σκοπός των προτεινόμενων δράσεων είναι η προέκταση των προσεγγίσεων που αφορούν στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω σύγχρονων και εναλλακτικών μορφών τέχνης, οι οποίες ενδέχεται να ενισχύσουν τη δημιουργική σκέψη των θεατών/ ακροατών, καθώς και τη διερευνητική τους διάθεση απέναντι σε θέματα σχετικά με την παράδοση και την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Τήνου.

Πρόγραμμα Επιγραμματικά

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει μουσικές εκδηλώσεις και μια σειρά εκπαιδευτικών και βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και για ενήλικες . Το πρόγραμμα συμπληρώνουν ενδεχόμενες συνεργασίες με φοιτητές της σχολής μαρμαροτεχνικής της Τήνου καθώς και ενδεχόμενες συνεργασίες μεταξύ των πολιτιστικών φορέων της εγχώριας σκηνής του νησιού.

Οι δράσεις:

Μουσικες εκδηλώσεις – CONCERTS (14 – 16 Ιουλίου 21.30)

Θα πραγματοποιηθούν 3 συναυλίες από μουσικά σχήματα της ευρύτερης αθηναϊκής σκηνής καθώς και από σχήματα της εγχώριας σκήνης της Τήνου.

  • 14.07.22 @21.30

ERRETO –Εφηβικό σχήμα από την εγχώρια σκήνη της Τήνου – Teen Rock Band From Tinos –

https://officialerreto.wixsite.com/erretoband

  • 15.07.22 @21.30

DURY DAVA – Οι Dury Dava δημιουργήθηκαν το 2016. Η πρωτότυπη μουσική τους εκτείνεται σε πολλά είδη, αποτίνοντας φόρο τιμής στην ακατέργαστη αίσθηση της ψυχεδέλειας της δεκαετίας του ’60 και του krautrock της δεκαετίας του ’70. Συνδυάζοντας στοιχεία από τις ελληνοτουρκικές μουσικές παραδόσεις, όπως περίεργους ρυθμούς και λαϊκούς χορούς με μια πανκ νοοτροπία.

Dury Dava

https://www.facebook.com/durydava

https://www.instagram.com/durydava/?hl=en

https://www.elculture.gr/blog/article/dury-dava-techni-choris-eleftheria-enstiktodos-thalegame-oti-den-yparchei-to-antitheto-mas-akougetai-apithano-i-apla-metrio/

  • 16.07.22 @21.30

SAY_IT_ΟLO – Trio https://sayitolo.bandcamp.com/releases

Ένα κέντρισμα χαλκού σε ξύλο.

Ο @donstavrinos (synths&winds), @nefelistam (bass&vox) και @staphanoschytiris (drums), τρείς καλλιτέχνες με αρκετές συνεργασίες και side projects, δημιουργούν ένα blend με βάση το free improv και industrial proto-techno. – Ένα underground performance σε δύο πράξεις!

DON ΣΤΑΥΡΙΝΟ

https://donstavrinos.tumblr.com/about

ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΥΤΉΡΗ

http://stephanoschytiris.com/

https://jazzonline.gr/en/musicians/item/2979-chytiris-stephanos.html

ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

https://linktr.ee/nefelistam

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – WORKSHOPS

  • JAM SESSION – intergalactic conspiracy project – Εργαστήρι ελεύθερου μουσικού́ αυτοσχεδιασμού́

14–15 Ιουλίου – 14.30 -17.00 & 00.00 -2.30 am

16 Ιουλίου – 14.30 -17.00

17 Ιουλίου – 20.00 – 23.00

Το intergalactic conspiracy project διερευνεί την έννοια του “μουσικού. διαλόγου” . Για την επιτυχή. διεξαγωγή. του είναι απαραίτητο ο δέκτης και άλλοτε θεατής να προσλάβει και να κατανοήσει το μήνυμα του πομπού, ανταποκρινόμενος ανάλογα. Μέσω του μουσικού αυτοσχεδιασμού οι συμμετέχοντες ( πομποί και δέκτες ) αποκτούν “ενσώματη εμπειρία” δημιουργίας. H δράση θα ηχογραφηθει και θα βιντεοσκοπηθει με σκοπό τη δημιουργία αρχειοθέτησης της καλλιτεχνικής πρακτικής.

Συντελεστές- Underathens Association

https://www.facebook.com/groups/intercon/

https://www.facebook.com/UNDERATHNS

https://www.instagram.com/underathens_association/

  • Εργαστήρι κίνησης για παιδιά

15-17 Ιουλίου 18.30- 19.30

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν μέσω του σώματος και την κίνησης του. Με όχημα το παιχνίδι και τη δημιουργική κίνηση τα παιδιά εξερευνούν τις σωματικές και τις νοητικές δυνατότητές τους. Παράλληλα μέσα από τη γλώσσα του χορού και τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού μαθαίνουν και συνειδητοποιούν έννοιες του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού. Μέσα απο κινητικά παιχνίδια, χρησιμοποιώντας τη φαντασία, τη φωνή και τη μουσική, τα παιδιά εκφράζονται, καλλιεργούν τα συναισθήματα τους, εξασκούν δεξιότητες, απελευθερώνουν την αστείρευτη ενέργειά τους. Αναπτύσσουν το αίσθημα της συνεργασίας, τη δημιουργικότητά τους, κοινωνικοποιούνται και ευαισθητοποιούνται απέναντι στις τέχνες ενώ χορεύουν. Ηλικίες 5 εως 8 ετών.

Εισηγήτρια : Απέργη Άννα

https://www.unstage.gr/sintelestes/anna-apergi/bio

https://www.facebook.com/apergi.anna/

  • YOGA SESSIONS – Υοga in Tinos. – Hatha Yoga (15-16 Ιουλίου 11.30- 13.30)

Παραμείνετε περίεργοι. Εξερευνήστε τη γιόγκα καθώς ανακαλύπτετε την Τήνο. Μείνετε στο μονοπάτι της αληθινής ουσίας της γιόγκα – ένα απολαυστικό ταξίδι αγάπης. Αφήστε τους σύγχρονους περισπασμούς να φύγουν, γίνετε ένα με τη φύση.

Συντελεστές – YOGA IN TINOS _ ELENI TOLI

https://www.facebook.com/yogaintinos

https://yogaintinos.com/

  • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικείας Αυτοάμυνας και Kravmanga για όλους (14-16 Ιουλίου 17.00- 18.30 – 17 Ιουλίου 16.00 – 18.00)

Καθοδήγηση για τον τρόπο δομής της φυσικής κατάστασης, κάνοντας το πιο αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας και προωθώντας παράλληλα έναν υγιή τρόπος ζωής τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία.

Συντελεστής : Bλάσης Μπαχαρνίκος -Πιστοποιημένος εκπαιδευτής της International Krav Maga Federation (IKMF).

https://fortresskravmaga.gr/

  • PARTY

16/07 – 00.00_AFTER PARTY – GUEST DJS TBA

17/07 – 00.00_ ENDING PARTYGUEST DJS TBA

Ενδεχόμενες συνεργασίες με φοιτητές της σχολής μαρμαροτεχνικής της Τήνου καθώς και ενδιαφέρουσες συνεργασίες μεταξύ των πολιτιστικών φορέων του νησιού.

Ενδεχόμενες ομιλίες από καλλιτέχνες που εδρεύουν στη κοινότητα της Τήνου με στόχο τη ζύμωση και διάλογο μεταξύ διαφορετικών πρακτικών κατά τη δημιουργική διαδικασία.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα παρέχεται ποτό φαγητό καθώς και αναψυκτικά. Η τιμή του εισιτήριου για κάθε δράση είναι 10 ευρώ μαζί με ποτό ή φαγητό ή αναψυκτικό εκτός των Jam Session που η είσοδος θα είναι 5€.

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this