Λυδία Σαρρή «Άφθιτος Κόσμος»: Ατομική έκθεση στη Γκαλερί Έρση

Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, 19:30

Διάρκεια: 6 – 30 Μαρτίου 2024

«Ω αιώνια παράδοση του κάλλους και πηγή»
«Δεύτερη παρουσία»
Κ. Καρυωτάκης

Είχα την τύχη να γνωρίσω από νωρίς μια ξεχωριστή εικαστική φυσιογνωμία, μια αυθεντική, πηγαία και γνήσια δημιουργό που κατόρθωσε γόνιμα και έγκαιρα να αφομιώσει τα αισθητικά ρεύματα της εποχής της και να τα μεταπλάσει με ποιότητα και ευαισθησία σε προσωπική καλλιτεχνική ματιά.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στο πολυσύνθετο και πολύμορφο έργο της αποδίδει η Λυδία Σαρρή γλαφυρά την αγάπη της για την ζωή και τους ανθρώπους, την λατρεία της για την φύση και τον ειλικρινή θαυμασμό της γα τους θυσαυρούς της λαικής μας παράδοσης.
Με λιτότητα στην εικαστική της απόδοση και ηθελημένη απλοποίηση της απέριττης φόρμας, ανακαλεί στην μνήμη μας αιώνια προτεικά σήματα και ίχνη, διαχρονικά σύμβολα της γοητευτικής αμεσότητας και της σπάνιας ειλικρίνειας στην ζωγραφική και λογοτεχνική της γραφή, όπου τα προσωπικά-αυτοβιογραφικά της κείμενα με συνεχής αναφορές στον πολύτιμο και παντοτινό της σύντροφο Φώτη, καταδεικνύουν τον ευρύτερο προβληματισμό και τις μεταφυσικές αναζητήσεις ενός ανήσυχου και ελεύθερου πνεύματος.

Φύση σεμνή και ευγενική, η Λυδία Σαρρή διατήρησε πεισματικά στη μακρά και γόνιμη καλλιτεχνικής της διαδρομή την χρήση των πολλαπλών υλικών και τεχνικών της ζωγραφικής, της περίοπτης πλαστικής, της ψηφιδογραφίας και των μοναδικών χάρτινων συνθέσεων και ανέδειξε με στέρεη δομή και χρωματική πανδαισία το ιδιαίτερο στίγμα του δικού της άφθιτου κόσμου.

Αθήνα, Φεβρουάριος 2024
Μαίρη Μιχαηλίδου

“Προσωπογραφία”

Διεύθυνση: Γκαλερί Έρση׃ Κλεομένους 4 – Κολωνάκι,

Επικοινωνία: Τηλ.: 210 72 20 231

[email protected] // www.ersi.gr

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this