“Naxos 13-18: the photo exhibition” Το βλέμμα των εφήβων της Νάξου για τον τόπο τους

Η έκθεση φωτογραφίας «Naxos 13-18: The Photo Exhibition» ταξιδεύει από το νησί των Κυκλάδων στην Αθήνα και φιλοξενείται στην περίφραξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα,  από τις 20 Ιουνίου  μέχρι τις 11 Ιουλίου 2023.

Η πολιτιστική πρωτοβουλία «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» που εμπνεύστηκε η κ. Μαρία Πολυκρέτη πραγματοποίησε στη Νάξο, με τους έφηβους και τις έφηβες του νησιού ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό εργαστήριο,  με την φωτογραφική καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας του Athens Photo World: του Θανάση Σταυράκη, του Γιάννη Κολεσίδη, της Χριστίνας Καλλιγιάννη, αλλά και τη συνεργασία του Μιχάλη Βαράκλα και του Πέτρου Γιαννακούρη.

Η ομάδα εφήβων μαθητευόμενων φωτογράφων εξερεύνησαν τη Νάξο, τον τόπο τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, αποτυπώνοντας, με την προσωπική τους ματιά, στιγμές στο χώρο και το χρόνο. Εκπαιδεύτηκαν στις βασικές φωτογραφικές έννοιες αλλά και στη χρήση της κάμερας, είτε των κινητών τηλεφώνων, είτε ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Ενθαρρύνθηκαν να αποτυπώσουν τους δικούς τους κώδικες, τις δικές τους ιδέες, αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Άννα Κοκίου

Η έκθεση αυτή, με την ευγενική φιλοξενία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την χορηγία και στήριξη της Generali Hellas και της Alpha Bank, χρησιμοποιεί τον οικουμενικό κώδικα της εικόνας για να ενώσει ένα νησί με μια πρωτεύουσα, μια χώρα με μια άλλη, και όλους εμάς, τους περαστικούς που την κοιτάζουμε και συναντιόμαστε με το βλέμμα μας στις φωτογραφίες των νεαρών δημιουργών της.

Η έκθεση «Naxos 13-18: The Photo Exhibition» έρχεται σαν επιστέγασμα της προσπάθειας των εφήβων και της επιτυχημένης συνεργασίας του Athens Photo World  με την πολιτιστική πρωτοβουλία της κ. Μαρίας Πολυκρέτη «Μια βραδιά κάτω από την ελιά». Η φιλοξενία της έκθεσης στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα έχει συμβολική σημασία και αναδεικνύει τους ιστορικούς δεσμούς της Νάξου με την Ιταλία και το πλούσιο Ενετικό αποτύπωμά της.

Μιχάλης Τάκος

Στην έκθεση συμμετέχουν οι νέοι φωτογράφοι

Ναταλία Ανεβλαβή / Βασίλης Ανεβλαβής / Καλλιόπη Βενιέρη / Γιώργος Βερύκοκκος / Ευάγγελος Γιώργος Γενούζος / Ευαγγελία Δρύλλη / Κατερίνα Αμυγδαλιά Θεοφίλου / Μάριος Hoxha / Γιάννης Κατεινάς / Άννα Κοκίου / Βασίλης Κουτρούλης / Μαριάννα Μαγκανάρη / Ιουλιανή Μαργαρίτη / Μαρίνα Μουστάκη / Μαριάννα Νάννα / Θησέας Παπανικολάου / Γιάννης Περιστεράκης / Νικόλας Ξενάκης / Ειρήνη Σαντοριναίου /  Φλώρα Σαχά /  Μιχάλης Τάκος

Βασίλης Κουτρούλης
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this