Νέες πρωτότυπες δράσεις για άτομα άνω των 60 στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Ξεκινά η νέα σειρά των πρωτότυπων δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα άνω των 60!

Το φετινό «Παιχνίδι για Μεγάλους» και το «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους» αντλούν έμπνευση από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος

Ο νέος κύκλος των ειδικά σχεδιασμένων δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω και με την πολύτιμη υποστήριξη της Alpha Bankξεκινά την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου!

Φέτος, το «Παιχνίδι για Μεγάλους» και το «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους» αντλούν έμπνευση από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο – η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή» και καλούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, μέσα από το έργο κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, το σημείο που η λογοτεχνία συναντά τις υπόλοιπες τέχνες.

Παιχνίδι για Μεγάλους: «Ξεφυλλίζοντας την Τέχνη»

Για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή

Κάθε Παρασκευή, από 6 Οκτωβρίου 2023 | 17.00-18.00
Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη προεγγραφή
Τι σχέση μπορεί να έχει ο ήρωας ενός μυθιστορήματος με έναν ακροβάτη;
Μπορεί ο Ησίοδος να βρεθεί στο θεωρείο μιας όπερας;Στη φετινή δράση της δημοφιλούς σειράς Παιχνίδι για Μεγάλους με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας την Τέχνη», με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» συναντάμε την αφήγηση μπροστά από τα έργα και αναζητούμε το σημείο που η λογοτεχνία αγγίζει τις υπόλοιπες τέχνες.
Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στον χώρο της περιοδικής έκθεσης και διαβάζουν μεγάλους συγγραφείς, ταιριάζουν ακούσματα με σπουδαία έργα της Συλλογής, συνθέτουν τη δική τους αφήγηση και ονειρεύονται τους κόσμους των βιβλίων.

Η δράση προσφέρεται δωρεάν και περιλαμβάνει δυο κύκλους που θα εναλλάσσονται ανά Παρασκευή, εστιάζοντας κάθε φορά σε διαφορετικά έργα:

Κύκλος 1

Georges Braque – Θεογονία

Henri de Toulouse-Lautrec – Δώδεκα λιθογραφίες

Pablo Picasso – Επιλεγμένα έργα

Κύκλος 2

Balthus – Ανεμοδαρμένα Ύψη

Fernand Léger – Τσίρκο

Henri Matisse – Επιλεγμένα έργα

Νέες πρωτότυπες δράσεις για άτομα άνω των 60 στο Γουλανδρή
Νέες πρωτότυπες δράσεις για άτομα άνω των 60 στο Γουλανδρή

Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr

Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: «Η αφήγηση στην τέχνη»

Διαδικτυακή δράση για άτομα άνω των 65 και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή κάθε ηλικίας

Κάθε δεύτερη Πέμπτη, 05/10, 19/10, 02/11, 16/11 | 18.00-19.00
Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη προεγγραφή

Το Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους, η επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών,  ξεκινά και πάλι με το πρόγραμμα «Η αφήγηση στην τέχνη».

Με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» μελετάμε τις αφηγηματικές ιδέες 8 σπουδαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Ήρωες που ξεπηδούν από σελίδες μυθιστορημάτων και επικών ποιημάτων περιοδεύουν με ακροβάτες και ταχυδακτυλουργούς και ξετυλίγουν την ιστορία της αφήγησης στην τέχνη.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις, εμπνευσμένες από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος.

 5 Οκτωβρίου
Balthus – Ανεμοδαρμένα Ύψη & Pablo Picasso

19 Οκτωβρίου
Georges Braque – Θεογονία & Joan Miró

2 Νοεμβρίου
Fernand Léger – Τσίρκο & Henri Matisse

16 Νοεμβρίου
Henri de Toulouse-Lautrec – Δώδεκα λιθογραφίες & Aristide Maillol

Το Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους προσφέρεται δωρεάν, πραγματοποιείται μέσω Zoom και μπορούν να το παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Οι ψηφιακές δράσεις του Ιδρύματος για άτομα της τρίτης ηλικίας ανοίγουν νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά. Παράλληλα, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω Zoom
Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this