Νέλλη Παραστατίδου: «Αντλώ δύναμη από τα ελάχιστα»

Μετά την αποφοίτηση της από το Αρσάκειο, η Νέλλη Παραστατίδου φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Η αποφοίτηση της ήρθε το 1965, με δίπλωμα ζωγραφικής και πτυχίο διακόσμησης και σκηνογραφίας της ΑΣΚΤ , με καθηγητή της τον Γ. Μαυροίδη.

Το 1981 πραγματοποίησε την μετεκπαίδευσή της, στην Ιστορία της Τέχνης, στο College Of History and Art, Bath στην Αγγλία.

Το 1988 ολοκλήρωσε ακόμη έναν κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Design εσωτερικών χώρων και την Ιστορία της Τέχνης, στο Universite Des Sciences Humaines de Strasburg.

 

Ομαδικές εκθέσεις:

1968 Ομαδική έκθεση διακόσμησης, σκηνογραφίας. Βραβείο Υπουργείο Παιδείας

1971 11η Πανελλήνια Έκθεση Ζαππείου

1973 12η Πανελλήνια Έκθεση Ζαππείου

1974 13η Πανελλήνια Έκθεση Ζαππείου

 

Ατομικές Εκθέσεις:

1976 Γκαλερί «Ώρα»

1984 Γκαλερί «Μπουζιάνη»

1987 Γκαλερί «Σκουφά»

1988 Εκθεσιακός χώρος στο δημαρχείο του Στρασβούργου

1991 Γκαλερί «Ζυγός»

1993 Art Gallery Boston U.S.A.

1994 Γκαλερί «Άνεμος» στην Κηφισιά

1999 Γκαλερί «Κρεωνίδης»

2001 Γκαλερί «Ακρόπρωρο» στις Σπέτσες

2002 Γκαλερί 3

 

Έργα της Νέλλης Παραστατίδου

Έργα της Ν. Παραστατίδου βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, στο Δημαρχείο του Στρασβούργου, στο Μέγαρο της Γ.Σ.Ε.Ε ( 80 έργα), αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπλέον, εκθέματά της μπορεί να δει κανείς, στο Μέγαρο της Εργατικής Εστίας, στο Μουσείο Βυζαντινών Οργάνων στην Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο της Αττικής Οδού στην Παιανία, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε ιδιωτικές συλλογές της και επαγγελματικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κυρία Παραστατίδου συνεργάζεται με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

Freedom Plaza: Πώς θα μεταμορφώσει το κέντρο του Μανχάταν

Τα σχέδια για το νέο mega project που θα αλλάξει το κέντρο του Μανχάταν αποκάλυψε το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this