“Οι λουόμενοι”, η Αφροδίτη Σεζένια εκθέτει στην Άνδρο

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024, ώρα 20:00, στο χώρο τέχνης Adamantia.

«Η θάλασσα είναι κομμάτι μου, η έμπνευση μου.. και ο άνθρωπος μέρος της.  

Κλείνω τα μάτια και ακούω τον παφλασμό των κυμάτων, τα χαρούμενα ξεφωνητά των παιδιών που παίζουν στο νερό. Βλέπω τους κολυμβητές, τις βουτιές, το βυθό.

Έντονες γραφές, κίνηση, εξπρεσιονιστική διάθεση και το χρώμα, αυτό το μπλε, είναι αυτά  που μεταφέρουν αυτή την ενέργεια στον θεατή, προκαλώντας τον να το βιώσει και αυτός ενώ παρατηρεί  το έργο». 

Με αυτά τα λόγια ,μιλάει για τη νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικής  η εικαστικός Αφροδίτη Σεζένια την οποία θα παρουσιάσει στο χώρο τέχνης Αδαμαντία. 

Οι λουόμενοι

Η Ίριδα Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης, χαρακτηριστικά σημειώνει

Στην νέα ατομική έκθεση της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΕΖΕΝΙΑ το φως υπάρχει παντού, διάχυτο, αληθινό, μπλε χρώμα που χαϊδεύει τον καμβά της και τον πλημμυρίζει θάλασσα. Εμμένοντας στην αναγνωρίσιμη, έντονη χειρονομιακή γραφή που χαρακτηρίζει το έργο της, καταλαμβάνοντας την επαναφορά της θερινής μνήμης με διάθεση εξπρεσιονιστική και ζωηρό, σαρκώδη χρωστήρα, ενσαρκώνοντας και μεταγλωττίζοντας επιδέξια την κίνηση σε χρώμα και φως, η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΕΖΕΝΙΑ απολαμβάνει εγκάρσια το θαλασσινό μπλε, μεταφέροντας στο θεατή την ψυχική ενέργεια, τη συναισθηματική διάθεση και τον εσωτερικό πυρήνα των έργων, προκαλώντας τον να μοιραστεί το ίδιο ολιστικό ευφορικό βίωμα που κινητοποιεί και την ίδια. 

Πρόκειται για μια εντελώς νέα δουλειά της ζωγράφου, λιτή και ουσιαστική, συνδεδεμένη οργανικά με τα όσα έως τώρα την απασχολούσαν, μα αποτελώντας ώριμη, γοητευτική και δυναμική εμβάθυνση και εξέλιξή τους. 

Info

Διάρκεια Έκθεσης
Σάββατο 29 Ιουνίου έως Παρασκευή 12 Ιουλίου  2024
 

Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά 11:00-14:00 & 19:00- 22:00
 

Χώρος Tέχνης “ADAMANTIA”
Νειμποριό, Χώρα ’Ανδρου
22820 22324  

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this