Ώρα για μουσική στο Μουσείο Γουλανδρή!

Η δράση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ξεκινά και πάλι ανανεωμένη, με νέο σχεδιασμό και θεματική το Σάββατο 7 Οκτωβρίου!

Η δράση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Ώρα για μουσική στο Μουσείο!», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis, ξεκινά και πάλι ανανεωμένη, με νέο σχεδιασμό και θεματική, καλώντας γονείς με παιδιά από 8 μηνών έως 2 ετών να εξοικειωθούν με τον χώρο του Μουσείου και τα έργα τέχνης της Συλλογής του με όχημα τη μουσική!

Τα παιδιά γνωρίζουν το Μουσείο και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο μέσα από τα έργα τέχνης της Συλλογής και τη μουσική μεγάλων κλασικών συνθετών. Με τη βοήθεια των έμπειρων μουσικών του συνόλου De Profundis και μέσα από ποικίλες μουσικοκινητικές δραστηριότητες με βάση διαφορετικά έγχορδα όργανα, μαθαίνουν βασικά στοιχεία της μουσικής όπως ο ρυθμός, οι δυναμικές και τα μουσικά μοτίβα ενώ περιστοιχίζονται από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Η δράση πραγματοποιείται σε μηνιαίους κύκλους, με τον κάθε μήνα να είναι αφιερωμένος σε μια διαφορετική χώρα: κάθε Σάββατο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με συνθέτες της τιμώμενης χώρας, ενώ αντιπροσωπευτικά παρουσιάζεται και ένας πίνακας από καλλιτέχνη της ίδιας χώρας.

Παράλληλα, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στην «Γνωριμία με την Ορχήστρα» παρουσιάζονται όλα τα έργα του μήνα που προηγήθηκε από ολόκληρη την ορχήστρα.

Ώρα για μουσική στο Μουσείο!

Διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά από 8 μηνών έως 2 ετών και έναν συνοδό

Κάθε Σάββατο | 10.00-10.40 & 10.50-11.30

Οκτώβριος: Γερμανία

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στη Γερμανία και περιλαμβάνει συνθέσεις των Bach, Händel και Telemann, ενώ θα γίνει αναφορά στον καλλιτέχνη Paul Klee και στο έργο του «Δυναμική Κεφαλιού» από τη Συλλογή του Ιδρύματος.

Σάββατο 07/10 | 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιολί και Κοντραμπάσο
Σάββατο 14/10 | 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιόλα και Κοντραμπάσο
Σάββατο 21/10 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιολί και Κοντραμπάσο
Σάββατο 04/11 | 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιόλα και Κοντραμπάσο
Κυριακή 05/11 | 11.00-11.40: Συναυλία «Γνωριμία με την Ορχήστρα»

Η ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 13.00

Διαβάστε περισσότερα

μουσική στο μουσείο

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this