«Παιχνίδια ανθρώπων με μουσική», H Μαργαρίτα Σκόκου στο artworx

H ατομική έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ώρα 19:00 -22:00 και διαρκεί έως τις 19 Ιουνίου.

Μια σειρά έργων όπου το παιχνίδι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζει η ζωγράφος Μαργαρίτα Σκόκου στη νέα της ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης artworx στις 22 Μαΐου, με τίτλο «Παιχνίδια ανθρώπων με μουσική».

Η ζωγράφος διηγείται με τόλμη μικρές, απλές καθημερινές ιστορίες, όπου τα χρώματα συναγωνίζονται μεταξύ τους σε ένταση και ρυθμό. Δημιουργεί ενδιαφέρουσες, εκρηκτικές συναντήσεις και, χωρίς αναστολές και ντροπές, ζωντανεύει στα χαρτιά της όλα εκείνα που ζούμε δίνοντας τους άλλη υπόσταση. Η παιδικότητα της έχει μείνει ατόφια στον χρόνο και τα έργα της, σαν ιχνογραφίες, απόλυτα ανθρωποκεντρικά, καταργούν τη σιωπή και την ηρεμία, γίνονται ύμνος στην αθωότητα, την ίδια τη ζωή.

«Παιχνίδια ανθρώπων με μουσική»
Μαργαρίτα Σκόκου

«Συχνά με ρωτούν γιατί είναι τόσο έντονα τα χρώματα μου. Οι άνθρωποι, μεγαλώνοντας, φοβούνται το χρώμα, είναι γεγονός. Υιοθετώ τον τρόπο και την τόλμη των παιδιών, τα οποία ζωγραφίζουν έξυπνα, ονειρικά, απρόβλεπτα, συχνά πονηρά, χωρίς ενοχές και σκοπιμότητα. Για μένα, δεν γίνεται να ζωγραφίσω αλλιώς. Γι αυτό και δεν χρησιμοποιώ ποτέ μαύρο ή καφέ, παρά μόνο στα περιγράμματα. Αυτός ο τρόπος ζωγραφικής είναι η δική μου κατάθεση και επιβίωση ψυχής. Το χρώμα με απελευθερώνει», λέει η Μαργαρίτα Σκόκου.

Στα έργα της η ζωγράφος αναπτύσσει μια εντελώς προσωπική, μοναδική, αναγνωρίσιμη αισθητική. Με αφοπλιστική ζωντάνια, μας καλεί σε μια γιορτή της καθημερινότητας μας, σε ένα ατέλειωτο παιχνίδισμα, καταργώντας κάθε ίχνος σοβαροφάνειας και αυστηρότητας.

Κι επειδή η μουσική έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή της ζωγράφου και πάντα τη συντροφεύει, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Μαργαρίτα Σκόκου

Who is Who

Η Μαργαρίτα Σκόκου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην “Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών” Αθηνών, με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά. Σπούδασε επίσης Κεραμική. Δίδαξε αρκετά χρόνια σε σχολείο.

Εκθέσεις:

1991: “Γκαλερί Ένσταση”, Γλυφάδα
1992: “Γκαλερί Titanium Jewelry”, Αθήνα
1994: Cercle Munster, Λουξεμβούργο
1995: Deauville, Lykabetous Hotel & “Γκαλερί Selini”
1996: “Parlement Europeen” Στρασβούργο, Γαλλία
1997: Δημοτική Γκαλερί “Dominique Lang”, Du Delange, Λουξεμβούργο
1999: “Γκαλερί Desmos”, Παρίσι, Γαλλία
2000: “Γκαλερί Haritos”, Αθήνα
2000: Stadtmusseum, Ντύσεντολφ, Γερμανία
2001: Νοσοκομείο Αγία Αννα, Herne, Γερμανία
2004: “Γκαλερί ΖΗΤΑ ΜΙ”, Θεσσαλονίκη
2011: “Γκαλερί Εικαστικός Κύκλος”, Αθήνα
2017: “Schmuck trift kunst Contemporary insight in precious Greece”, Μόναχο, Γερμανία
2017: Κινηματογράφος Τριανόν ( κατασκευές), Αθήνα
2019: ID Art Project Gallery, Αθήνα
2024: Γκαλερί ARTWORX, Κηφισιά

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Du Delange, στο Stadtmusseum – Dusseldorf, στο νοσοκομείο Αγία Άννα, Herne – Γερμανία, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κοινοβούλιο Στρασβούργου και στο Μουσείο Βορρέ – παιανία.

«Παιχνίδια ανθρώπων με μουσική»
Μαργαρίτα Σκόκου

Info

Διάρκεια έκθεσης «Παιχνίδια ανθρώπων με μουσική»
Τετάρτη 22 Μαΐου έως Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00
Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-16:00

artworx
Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά (1ος όροφος)
2106236721

Μαργαρίτα Σκόκου
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this