Παρουσίαση έργου του Νίκου Εγγονόπουλου από τον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ

Η ατομική έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως το Σάββατο 30 Απριλίου 2022.

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει 22 αριθμημένα αντίτυπα και 8 πρωτότυπα έργα του μεγάλου υπερρεαλιστή ζωγράφου Νίκου Εγγονόπουλου.

H Ερριέττη Εγγονοπούλου αναφέρει

Όταν με προσέγγισε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος και με ενθουσιασμό μου πρότεινε να κάνουμε κάποια έργα του πατέρα μου giclée print και γνωρίζοντας την ποιότητα που έχει η δουλειά του συμφώνησα αμέσως.
Έτσι, συγχρόνως με την έκθεση που υπάρχει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζουμε 22 αριθμημένα αντίτυπα, ούτως ώστε να είναι προσιτά τα έργα του πατέρα μου και να μπορούν να τα απολαμβάνουν περισσότεροι.

Σε αυτή την παρουσίαση συμπεριλαμβάνουμε και οκτώ πρωτότυπα έργα, κοστούμια από το έργο του Ευριπίδη Ίων που είχε σχεδιάσει για τον Θυμελικό Θίασο του Λίνου Καρζή το 1959.
Η επιλογή των πολλαπλών έχει γίνει ανάμεσα σε ιστορικά έργα, σε έργα που αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας του 1954 και στα πιο τελευταία έργα.
Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα του Δημήτρη και μια προσφορά στη διάδοση της Ελληνικής Τέχνης.

Info

Διάρκεια Έκθεσης
Τετάρτη 30 Μαρτίου έως Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα κλειστά
Τετάρτη – Σάββατο 11:00 – 16:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11:00 – 20:00

Εικαστικός Κύκλος ΔΛ
Ακαδημίας 6, Αθήνα 10671
2103646818

Είσοδος ελεύθερη

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this