Passages, η Γκαλερί Cube στην Art Athina 2022 με τον Κώστα Παναγιωτακόπουλο

Η Art Athina επιστρέφει 16-19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ζάππειον Μέγαρο.

Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει και φέτος, στην Art Athina 2022, με την καινούρια ενότητα ζωγραφικών έργων, του εικαστικού Κώστα Παναγιωτακόπουλου, που έχει τον τίτλο Passages.

Η Art Athina 2022 ανοίγει τις πύλες της, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ζάππειο Μέγαρο, για πρώτη χρονιά σε φυσικό περιβάλλον μετά τους περιορισμούς, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας και θα υποδέχεται το φιλότεχνο κοινό της, μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου 2022. Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Η Λιάνα Ζωζά, επιμελήτρια της έκθεσης, γράφει

Τα ζωγραφικά έργα της ενότητας Passages, έρχονται να συμπληρώσουν, αλλά παράλληλα να εξελίξουν την πρόσφατη δουλειά του, με τίτλο Περιπλανήσεις. Τα έργα των Passages, έργα ζωγραφικά που συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως και όλα τα προηγούμενα σαν εικαστικά ημερολόγια, στις προσωπικές του περιπλανήσεις.   

Παρακολουθώντας την δουλειά του Κώστα Παναγιωτακόπουλου, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως οι αινιγματικές και παραβολικές εικόνες των έργων του πληθαίνουν στην πορεία του χρόνου, ενώ στην βασική εμμονή του που είναι η εξερεύνηση και το ταξίδι έρχονται να προστεθούν τα περάσματατου από την μία εικόνα στη  άλλη με εξαιρετική πια ευκολία. Η δημιουργία των αινιγματικών μωσαϊκών του βρίθει από την επιθυμία του να μοιραστεί με τον θεατή τις εμπειρίες, αλλά και τις σκέψεις και τα συναισθήματα που του προκαλούν τα ταξίδια, πραγματικά και μη, σε τόπους, ιδέες, κουλτούρες, πολιτισμούς. 

Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Acrylics on plywood, Des Jardins, 100 x 150 cm

Τα Passages, έρχονται να προσθέσουν ακόμη περισσότερες εικόνες στα φανταστικά του τοπία, που όμως με έναν μαγικό τρόπο και με μεγάλη δεξιοτεχνία καταφέρνει να τις εντάξει με τέτοιο τρόπο που το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο ονειρικό, προσκαλώντας τον θεατή να σταθεί και να τις ανακαλύψει όλες περνώντας από την μία στην άλλη και δημιουργώντας την δική του μεγάλη εικόνα.  

Οι διαστάσεις των έργων του μεγαλώνουν για να μπορέσουν να συμπεριλάβουν όλες αυτές τις μαγικές εικόνες, ενώ παράλληλα συνεχίζει να καταρρίπτει τους κανόνες και να λειτουργεί ανατρεπτικά σε ένα δυναμικό παιχνίδι της φόρμας και του χρώματος που του είναι πια οικείο στις τελευταίες ενότητες των έργων του.  Εικόνες της Ανατολής, εικόνες της Δύσης, μνήμη και αναμνήσεις συμπλέκονται σε μια εντυπωσιακή ισορροπία εννοιών που συνδυάζει τον μινιμαλιστικό τρόπο σκέψης, με την υπερβολή και την εκρηκτική προσέγγιση μιας πολυπολιτισμικής καθημερινότητας. 

Δεν είναι τυχαίο πως η φράση του Balthus, Painting is the passage from the chaos of the emotions to the order of the possible.”, θα μπορούσε να περιγράψει με απόλυτη πιστότητα την δυναμική των έργων της ενότητας Passages. 

Κώστας Παναγιωτακόπουλος,Acrylics on plywood, 100 x 150 cm

Who is Who

Ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα.  

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ζωγραφική στην Academia de Belle Arti της Φλωρεντίας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. 

Δίδασκε εικαστικά στη μέση εκπαίδευση. 

Info

Art Athina 2022
16-19 Σεπτεμβρίου
Ζάππειον Μέγαρο

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Μόνο με προσκλήσεις
Σάββατο 17  έως Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου: 12.00-21.00

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Françoise Hardy: Σήμερα αποχαιρετούμε ένα ακόμη υπέρλαμπρο ίνδαλμα των 60’s

Γράφει η Μαρία Δήμου Η γλυκιά Françoise Hardy, ένας θρύλος της γαλλικής pop καθώς κι ένα διαχρονικά αξεπέραστο fashion icon, ανακοινώθηκε σήμερα πως έφυγε από την...

Η εκλεπτυσμένη χρωματική φωτοχυσία των συνθέσεων του Μπονάρ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Πιέρ Μπονάρ / Pierre Bonnard, γεννήθηκε το 1867 στο Φοντεναί-ω-Ροζ, κοντά στο Παρίσι. Ο πατέρας του...

Το υπερρεαλιστικό παραλήρημα λαγνείας της τέχνης του Νταλί

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Το φαινόμενο Νταλί συναρπάζει με παγκόσμια εμβέλεια και σήμερα με διοργανώσεις πολλών εκθέσεων έργων του σε μουσεία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this