Πινακοθήκη Βογιατζόγλου – Εκδήλωση: Γιαπωνέζικα Netsuke

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:30.

Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου μας προσκαλεί στην παρουσίαση μιας ιδιαίτερης συλλογής ιαπωνικών netsuke (προφέρεται νέτσκε) που συγκέντρωσε ο φίλος και συνεργάτης της Πινακοθήκης Χρίστος Χριστοφής, σε ταξίδια του στην Άπω Ανατολή, τη δεκαετία 1983-1993.

Πρόκειται για μικρά, μοναδικά, γλυπτά αντικείμενα, συνήθως κατασκευασμένα από ελεφαντόδοντο, που εξυπηρετούσαν αρχικά λειτουργικούς και αισθητικούς σκοπούς. Το μέγεθός τους σπάνια υπερβαίνει τα 6 εκ. και τα θέματα που απεικονίζονται περιλαμβάνουν ζώα, θρυλικούς ήρωες, θεούς, καθημερινές δραστηριότητες, αλλά και πλήθος άλλα.
Θα εκτεθούν περίπου 35 netsuke, αντιπροσωπευτικά δείγματα της συλλογής και ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να τα «νοιώσει» στην παλάμη του και να τα παρατηρήσει με προσοχή.

Ο Χρίστος Χριστοφής, μετά το 1993, σταμάτησε να συγκεντρώνει αντικείμενα από ελεφαντόδοντο και ο ίδιος θεωρεί, εδώ και πολλά χρόνια, ότι οι συλλέκτες πρέπει να αποφεύγουν την αγορά παλαιών αντικειμένων από αυτό το υλικό, γιατί έτσι ενθαρρύνουν την παραγωγή απομιμήσεων και το παράνομο εμπόριό του.

Τα netsuke θα εκτεθούν μόνο για μία ημέρα, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, 11.00-15.00, με σύντομη ομιλία του συλλέκτη στις 12.30 και συζήτηση.

Η έκθεση IN MEDIO VIRTUS συνεχίζεται στην Πινακοθήκη με επιτυχία και την ημέρα της εκδήλωσης για τα Netsuke θα είναι επισκέψιμη.

Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Ελ. Βενιζέλου 63, Νέα Ιωνία, 142 31
210 2710472

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this