«Ποίηση Σιωπώσα», Συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου, του Χρήστου Τουμανίδη

Η ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη, «Ποίηση Σιωπώσα», Συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ.

Κυλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ στη σειρά: Ποίηση, η νέα ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη, με τίτλο «Ποίηση Σιωπώσα», Συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου.

Η συλλογή απαρτίζεται από είκοσι ποιήματα του Χρήστου Τουμανίδη που αναφέρονται σε αντίστοιχα είκοσι ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου.

Τίτλοι των ποιημάτων που αναφέρονται στα αντίστοιχα ζωγραφικά έργα: Αντί προλόγου, Χαιρετισμός και πρόκληση, Δεν αρκούνε τα μάτια, Πολύφημος πόνος, Ένα βλέμμα αρκεί, Συνάντηση, Ανθισμένος λόγος, Ήτανε Κυριακή, Ροδογραφία, Κι όμως, Όταν, Κύκλος-νέφη-καρδιά, Πάνω σε ένα χρώμα, Κάπως έτσι, Ο εγκλεισμός, Σαν όνειρο, Προσωπογραφία, Συνθέσεις νέας κβαντικής, Με χίλια μάτια η νύχτα, Είπε το δέντρο.

Η εμπνευσμένη συγγραφή των ποιημάτων και η δημιουργία των ζωγραφικών έργων έγινε σε όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας. Το αποτέλεσμα της αγαστής τριετούς συνεργασίας και συνομιλίας ποιητή και ζωγράφου αποκρυσταλλώνει έντεχνα και περιεκτικά την στοχαστική, δυναμική και “αισιόδοξη” προσέγγιση της ζωής, με την εκφραστική ελευθερία του λόγου και της τέχνης, ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

ΕΝΑΣΤΡΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σόλωνος 101, 106 78 Αθήνα
τηλ: 2103300500, 210 3300505

www.enastron.com.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this