«Ποίηση Σιωπώσα», Συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου, του Χρήστου Τουμανίδη

Η ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη, «Ποίηση Σιωπώσα», Συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ.

Κυλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ στη σειρά: Ποίηση, η νέα ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη, με τίτλο «Ποίηση Σιωπώσα», Συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου.

Η συλλογή απαρτίζεται από είκοσι ποιήματα του Χρήστου Τουμανίδη που αναφέρονται σε αντίστοιχα είκοσι ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου.

Τίτλοι των ποιημάτων που αναφέρονται στα αντίστοιχα ζωγραφικά έργα: Αντί προλόγου, Χαιρετισμός και πρόκληση, Δεν αρκούνε τα μάτια, Πολύφημος πόνος, Ένα βλέμμα αρκεί, Συνάντηση, Ανθισμένος λόγος, Ήτανε Κυριακή, Ροδογραφία, Κι όμως, Όταν, Κύκλος-νέφη-καρδιά, Πάνω σε ένα χρώμα, Κάπως έτσι, Ο εγκλεισμός, Σαν όνειρο, Προσωπογραφία, Συνθέσεις νέας κβαντικής, Με χίλια μάτια η νύχτα, Είπε το δέντρο.

Η εμπνευσμένη συγγραφή των ποιημάτων και η δημιουργία των ζωγραφικών έργων έγινε σε όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας. Το αποτέλεσμα της αγαστής τριετούς συνεργασίας και συνομιλίας ποιητή και ζωγράφου αποκρυσταλλώνει έντεχνα και περιεκτικά την στοχαστική, δυναμική και “αισιόδοξη” προσέγγιση της ζωής, με την εκφραστική ελευθερία του λόγου και της τέχνης, ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

ΕΝΑΣΤΡΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σόλωνος 101, 106 78 Αθήνα
τηλ: 2103300500, 210 3300505

www.enastron.com.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Βαν Γκογκ και τα κυπαρίσσια της παρηγοριάς

Μάλλον δεν προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο πιο διάσημος καταθλιπτικός στην ιστορία της τέχνης, υιοθέτησε το μεσογειακό κυπαρίσσι ως μοτίβο στα...

Η παλλόμενη ζωγραφική τρυφερότητα στις συνθέσεις του Ρενουάρ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης. Ο Πιέρ Ωγκύστ Ρενουάρ / Pierre Auguste Renoir γεννήθηκε στην πόλη Λιμόζ της Γαλλίας το 1841. Ήταν...

Ξένοι δημοσιογράφοι μαγεύτηκαν από την Νάξο και διαφημίζουν το νησί της Αριάδνης σε όλο τον πλανήτη

Πρόεδροι δημοσιογραφικών ενώσεων και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this