Στάλω Πατσιά: “H Τέχνη είναι έμπνευση και δημιουργία”

Γράφει η Vasia Bresta

Φωτογραφική κάλυψη: Francesca Kal

Ξέρει να “βάζει τα πράγματα στην θέση τους” και να μιλάει ειλικρινά. Τόσο ειλικρινά, που να μην την ενοχλεί τι θα πει ο κόσμος. Άλλωστε αυτή είναι και σε όποιον αρέσει. Έχοντας κάνει την πρώτη της δουλειά, με φωνή δυναμική και στακάτη, ζει το τώρα και είναι πάντα αισιόδοξη και προσγειωμένη.

Η Στάλω Πατσιά προς την δόξα τραβά αλλά δεν πετάει στα σύννεφα!


Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και οι υπόλοιποι πρέπει να τις σεβόμαστε. Κανένας δεν είναι τέλειος.


-Είσαι ένα άτομο δυναμικό, γεμάτο ενέργεια και αισιοδοξία.Έτσι αντιμετωπίζεις πάντα όλα τα ενδεχόμενα που σου προκύπτουν;

Προσπαθώ πάντα πίσω από την κάθε μαύρη κουκκίδα της ζωής να βρίσκω διεξόδους και απαντήσεις που θα με επαναφέρουν στην αισιόδοξη πλευρά. Δεν μου αρέσει η μιζέρια. Αυτό, δεν σημαίνει ότι όλα στην ζωή μου είναι υπέροχα! Έχω τις φάσεις μου και εγώ.

Σκέφτομαι πάντα ότι, όταν έχεις την υγεία σου, όλα είναι θετικά και πρέπει να προχωράς μπροστά. Η ζωή είναι ωραία αν την βλέπεις με θετική ματιά. Και δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Ευχαριστώ καθημερινά τον Θεό για όσα έχω και για όσα δεν έχω!

Στάλω Πατσιά

-Τέχνη τι σημαίνει για σένα;

Τέχνη για μένα είναι έμπνευση και δημιουργία. Είναι τα χρώματα, η μουσική, η ίδια η ζωή, όλα τα συναισθήματα μαζεμένα σε εικόνες και τραγούδια. Τέχνη είναι ο κρυφός ήχος που βγάζει η ψυχή μας.

Στάλω Πατσιά

-Πρώτο κομμάτι από την Heaven Μusic; Μιλησέ μας για αυτό;

Το πρώτο κομμάτι έχει τίτλο “Πόσο μου λείπεις”. Μπορείτε να το ακούσετε σε όλες της πλατφόρμες της Heaven. Είχα την τύχη στο πρώτο μου τραγούδι, να συνεργαστώ με υπέροχους και γνωστούς συντελεστές. Ευελπιστώ στο επόμενο κομμάτι, να νιώσω όπως ένιωσα και για το “Ποσό μου λείπεις”. Ένα θα σας πω. Έρχονται όμορφα πράγματα!

Τώρα η επιτυχία για μένα είναι κάτι στιγμιαίο. Σήμερα την έχω, αύριο την χάνω και φτου και απ την αρχή. Ευτυχώς δεν ζω σε συννεφάκι!

-Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές και τι σε έκανε να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα;

Η μαμά μου! Αυτή ήταν η μουσική μου επιρροή…
Αυτή με έβαλε σε αυτό και είναι ο φύλακας άγγελος μου.
Είχε καταλάβει την ανάγκη που είχα να εξωτερικεύω τα αισθήματα μου μέσα απ’ την μουσική. Από πολύ μικρούλα μου τραγουδούσε, που έχει εκπληκτική φωνή να σας πω και συγχρόνως μαγνητοσκοπούσε και εμένα. Έχω τόσα πολλά ηχητικά. Έκτοτε δεν σταμάτησα ποτέ!

-Είσαι φιλόζωη; Ποια είναι η άποψή σου για τα αδέσποτα;

Έχω τον σκύλο μου! Θυμάμαι την πρώτη μέρα που τον μάζεψα από το δρόμο και από τότε είναι όλη η ζωή μου. Όπως και τα γατάκια που έχω αναλάβει και η αντίδραση τους, με το που με βλέπουν είναι μαγική. Η εικόνα σε γεμίζει χαρά και ευτυχία.

Υιοθετείστε αδέσποτα, μην αγοράζετε ζωάκια. Αυτό το συναίσθημα που νιώθεις δεν περιγράφεται. Μακάρι να ήταν όλοι οι άνθρωποι έτσι με τα ζώα, που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν αγάπη.. Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι! Να πάψουν να υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους! Ένα σπίτι και μια αγκαλιά είναι αρκετά!

-Κατάγεσαι από την Κύπρο και γεννήθηκες στην Αθήνα. Έχεις επαφή με τον τόπο καταγωγής σου;

Και οι δύο μου γονείς κατάγονται απ την Κύπρο. Είναι και δύο πρόσφυγες από το Λευκόνοικο, επαρχία της Αμμόχωστου. Η Κύπρος μας είναι ένας λαός που γεννήθηκε ξανά μέσα απ τις στάχτες του. Οι γονείς μου ένιωσαν και έζησαν τον πόλεμο και την φτώχεια μετά την εισβολή. Όμως κατάφεραν, να φέρουν στην ζωή και να μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά και να μας προσφέρουν τα πάντα.

Πάνω από όλα όμως μας προσέφεραν απέραντη αγάπη και ήθος. Είμαι ευγνώμων που γεννήθηκα εδώ και που είχα αυτούς τους γονείς που μέσα από τόσα και τόσα, μας έφεραν στο κόσμο και μας έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Αυτή είναι η Κύπρος μας ένα νησί μαγικό!

– Πες μας τα μελλοντικά σου σχέδια..

Αντιμετωπίζω την κάθε μέρα διαφορετικά. Πάντα με θετική σκέψη και διάθεση, όσες δυσκολίες και αν βρεθούν στο πέρασμα μου. Τώρα για το μέλλον έχω πολλά όνειρα, αλλά δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί πιστεύω αυτό που λένε οι σοφοί. Όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει. Ένα βήμα την φορά λοιπόν!

-Styling, πόσο σε ενδιαφέρει;

H δεύτερη μου αγάπη μετά την μουσική είναι η μόδα!
Μάλιστα έχω κάνει και μαθήματα για ένα χρόνο για σχέδιο μόδας και μετατροπή. Όλα αυτά συνδέονται και πάλι με την τέχνη που λέγαμε πιο πάνω. Η εικόνα αντικατοπτρίζει την ψυχή μας.


-Φίλοι, συνεργάτες, σχέσεις αληθινές ή μη, διπλωματία.. Η δική σου πλευρά;

Δυστυχώς ο χώρος της μουσικής χρειάζεται διπλωματία, δημόσιες σχέσεις. Κάτι που δεν το αντέχω. Δεν μου αρέσει να μιλάω με ανθρώπους που δεν με σέβονται, έτσι απλά για το θεαθήναι.

Ένας χώρος που κατά το 50% είναι ψεύτικη λάμψη και δίψα για δόξα. Πόσο αληθινός μπορεί να είναι κάποιος; Αλλά και πάλι δεν κρίνω κανένα και για τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και οι υπόλοιποι πρέπει να τις σεβόμαστε. Κανένας δεν είναι τέλειος!

Ας συγχωρούμε κι αυτούς που δεν μας φέρθηκαν σωστά, γιατί μας βοήθησαν με τον τρόπο τους να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

-Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από την μουσική;

Η μουσική μου δίνει ζωή και σίγουρα θέλω να εκφράζομαι μέσα από αυτή. Τώρα η επιτυχία για μένα είναι κάτι στιγμιαίο. Σήμερα την έχω, αύριο την χάνω και φτου και απ την αρχή. Ευτυχώς δεν ζω σε συννεφάκι!

-Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;

Να είμαι καλά αρχικά! Να είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι και όλος ο κόσμος και τα ζωάκια! Να αγαπώ και να αγαπιέμαι, για να συνεχίσω να εκφράζομαι μέσα από τις τέχνες γιατί μου δίνει ζωή!

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this