Δημοσιογραφική και φωτογραφική κάλυψη Vasia Bresta

-Πότε ξεκίνησε το Athens Art Festival;

-Το Art Festival ήταν μία ιδέα του Ιωάννη Πεφάνη και της Ledys Media Production και ξεκίνησε στην ουσία το 2020 αλλά λόγω Covid ακυρώθηκε. Τελικά καταφέραμε να το οργανώσουμε και να γίνει φέτος τον Οκτώβριο του 2021 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

-Είσαι από τους βασικούς διοργανωτές. Τι έχεις να πεις για την εμπειρία αυτή και τι σου άρεσε περισσότερο απ’ όλο αυτό;

-Σαν εμπειρία γενικότερα και σαν καλλιτεχνικός επιμελητής που ήμουν. Επειδή κάνω χρόνια φεστιβάλ, αυτό που πάντα μου αρέσει είναι ότι καταρχήν το τρέξιμο και όλη η αγάπη γι’ αυτό που κάνω. Η μεγάλη αγάπη που δέχομαι από ανθρώπους που συμμετέχουν και όλοι μαζί προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι δημιουργικό, όμορφο, ωραίο..

Ένας χώρος στην ουσία πολιτισμού και τέχνης, όπου πολλοί μπορούν να περιπλανηθούν σε όμορφα πράγματα, οχι μονο σε εκθέματα, σε εκθέτες και σε περίπτερα πωλήσεων.. αλλά και σε εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας.

Καταφέραμε και είχαμε ένα stage γεμάτο καλλιτέχνες. Όπως και στα περισσότερα φεστιβάλ που έχω ασχοληθεί. Η εμπειρία των φεστιβάλ για μένα είναι κάτι πάρα πολύ μαγικό και θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι θα έπρεπε να περάσουν από μία τέτοια στιγμή γιατί αξίζει πάρα πολύ. Μπορεί το τρέξιμο να είναι μεγάλο αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!

-Θα συνεχιστεί του χρόνου το φεστιβάλ και αν ναι.. τι να περιμένουμε;

-Καλώς εχόντων των πραγμάτων το φεστιβάλ αν ξαναγίνει, θα ήθελα σίγουρα να προσθέσω περισσότερα πράγματα οσο αναφορά στο κομμάτι των περιπτέρων πωλήσεων και σίγουρα να βάλω και πολλά ακόμα δρώμενα στο κομμάτι του stage. Επιπλέον θεατρικά και περισσότερες χώροπαραστάσεις. Άν μου δοθεί η ευκαιρία να καταφέρω να βάλω, κάτω από μία ομπρέλα όσο το δυνατόν περισσότερα είδη τέχνης , για να φανεί η ποικιλία και η υλομορφία σε αυτό το κομμάτι και για να δώσουμε στο θεατή και στον επισκέπτη περισσότερα!

-Είσαι σχεδιαστής μόδας. Σκέφτεσαι στο ART να υπάρχει και κάτι σχετικό με την μόδα;

-Πάντα σκέφτομαι σε όλα τα φεστιβάλ να βάζω και κάτι σχετικό με τη μόδα. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το φεστιβάλ!
Άν δεν είναι ένας χώρος στον οποίο θα υπάρχουν εκθέματα ρούχων ή σίγουρα σε κάποιο άλλο φεστιβάλ να υπάρχουν κάποιες κρυφές πασαρέλες μίνι catwalks και shows, ίσως και κάποιο θεατρικό με ρούχα επί σκηνής. Γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλά στο μυαλό μου όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Τώρα όμως το επόμενο φεστιβάλ ή είτε είναι στο Athens art, είτε σε κάποιο άλλο, το κομμάτι της πασαρέλας είναι από τα βασικά που θα ήθελα να εντάξω.

-Πώς ειδες την ανταπόκριση του κόσμου;

-Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Mας αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη στιγμή και οι επισκέπτες επίσης! Πέρασαν όλοι πάρα πολύ καλά από ότι μας είπαν και όπως φάνηκε κιόλας, και γενικότερα ήταν ένα υπέροχο τριήμερο για όλους μας! Χαλάλι ο κόπος που κάναμε, χαλάλι η κούραση μας, χαλάλι όλα γιατί ήταν ένα καταπληκτικό τριήμερο!

Περάσαμε πολύ όμορφα και το stage ήταν γενικότερα αυτό που μας έδωσε την διάθεση και την χαρά… Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να χορέψουμε βάσει των μέτρων και των περιορισμών. Δεν Πιστεύω ότι το ευχαριστηθήκαμε όσο θα μπορούσαμε..

-Σχέδια στο μέλλον;

-Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι σίγουρα μια πασαρελα ακόμα και προτεραιότητα στις καινούργιες σπουδές καθώς ξαναεγινα φοιτητης( στο ΠΑΔΑ συντηρηση Αρχαιοτήτων κ εργων τεχνης) για να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο το γνωστικό πεδιο καθώς υπάρχουν κάποια μακροπροθεσμα πλάνα προς επίτευξη.
Κοιτάω το μέλλον με χαρά και όρεξη για νέες περιπέτειες, νέα project και πολύ γνώση και φυσικά δημιουργικότητα.
Αν κ λογω covid πολλά πράγματα πάνε πίσω, δεν το βάζουμε κάτω κ ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία και πολύ αγάπη .