Σύγχρονη Γλυπτική, ομαδική έκθεση γλυπτική στην P gallery | sculpture

Η ομαδική έκθεση διαρκεί έως το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023.

Η ομαδική έκθεση, Σύγχρονη Γλυπτική, παρουσιάζει 3 νέους καλλιτέχνες τον Eric Liot, τον Jean-Michel Pradel-Fraysse και την Έυα Παπαδοπούλου, οι οποίοι έχουν ξανά εκθέσει έργα τους στη P gallery | sculpture σε ομαδικές εκθέσεις. Καθένας τους απεικονίζει τη σύγχρονη γλυπτική με διαφορετικές τεχνικές και υλικά. 

Who is Who

Ο Eric Liot (1964-) είναι ένα σύγχρονος ζωγράφος και γλύπτης, όπου ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Δημιουργεί έργα με διάφορα μέσα και τεχνικές όπως κολλάζ, πίνακες και γλυπτά. Τα τελευταία χρόνια, αναδιαμορφώνει εικόνες, όπως ήρωες ή χαρακτήρες από κινούμενα σχέδια, ταινίες ή βιντεοπαιχνίδια και τα συνδυάζει με δικές του αναμνήσεις. Τα γλυπτά του ήταν φτιαγμένα αρχικά από φυσικά υλικά, όπως ξύλα, πέτρες που βρίσκει στη φύση. Το μοντέλο χτίζεται μέσα από αυτά και μετέπειτα τα γλυπτά δημιουργούνται από μπρούτζο. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι εμπνευσμένα από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία. 

Eric Liot, Casque Grec, 2018, 82x42x30εκ, Μεικτή Τεχνική

Ο Jean-Michel Pradel-Fraysse (1963-) είναι ένας καλλιτέχνης, όπου ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Έχει αναπτύξει ένα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα στα έργα του όπως το «Autoportrait No5», με προσωπικά στοιχεία δικά του αλλά και στοιχεία από παιδικούς ήρωες όπως το Mickey Mouse. Δημιουργεί ζώα, όπως το Squamate, ένα μαύρο φίδι που έρπεται στο χώρο της γκαλερί, διακοσμημένο με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Βασικό στοιχείο των έργων του είναι τα δικά του παιδικά παιχνίδια, τα οποία αναδιαμορφώνει και συνθέτει δίνοντας στα γλυπτά μια άλλη διάσταση. Έχει ένα χιουμοριστικό στοιχείο στα έργα του, ίσως μια αυτοκριτική και ένα καυστικό σχόλιο για τη κοινωνία. 

Η Έυα Παπαδοπούλου (1979-) είναι μια καλλιτέχνης, όπου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στο συνολικό έργο της αναδεικνύει το υλικό του μαρμάρου με έναν προσωπικό τρόπο. Ο ιστορικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος έχει γράψει για τη τεχνική της «Ούτε αμιγώς ζωγραφική ούτε καθαρή γλυπτική, η σχέση του θραύσματος και του όλου στο έργο της αφορούν εξ ίσου την φυσική υπόσταση των υλικών της και την νοητική διάσταση της σύνθεσης του έργου. Tα κομμάτια ή ψηφίδες από πέτρα και μάρμαρο, που συνιστούν το υλικό της, παρουσιάζονται ως αποσπάσματα ενός μεγάλου κομματιού της φύσης και της υλικής πραγματικότητας.»  

Jean-Michel Pradel-Fraysse, Story No1, 2017, 24x15x16εκ, μπρούτζος

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023
 

Ωράριο
Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-19.00
Σάββατο 11.00-15.00
 

P gallery | sculpture  
Κουμπάρη 6, 10674 Κολωνάκι, Αθήνα
τηλ: +30 210363563
[email protected]
www.pgallerysculpture.com 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this