Συνοπτικό πρόγραμμα εικαστικών και λογοτεχνικών δράσεων του Κώστα Ευαγγελάτου

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης και εικαστικός περφόρμερ Κώστας Ευαγγελάτος από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2022 συμμετέχει σε σημαντικές εικαστικές και λογοτεχνικές διοργανώσεις πολιτιστικών φορέων.

Ήδη συμμετέχει με το έργο του “Βιομορφικό Τοτέμ” στην μεγάλη ομαδική Έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE) στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, Βασ. Σοφίας 22. Η έκθεση εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται με καθημερινή προσέλευση φιλότεχνων. Θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2022.
Η Ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Νάκα με τον Κώστα Ευαγγελάτο
Συμμετέχει επίσης με το έργο του “Ενθύμιο Σμύρνης- Καρτερική μορφή της Ιωνίας”, στην έκθεση “Γράμματα ενός αθώου στρατιώτη”, με αφορμή την Επέτειο Μνήμης των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”.
Διοργάνωση: Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου.
Επιμέλεια : Ίρις Κρητικού.
Διάρκεια έκθεσης και συναφών εκδηλώσεων από τις 15 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022.
Κώστας Ευαγγελάτος, Καρτερική μορφή της Ιωνίας

Στα πλαίσια του Τριήμερου Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης CONTEMPORARY ART, στις 2, 3, 4 Νοεμβρίου 2022, που διοργανώνει η εικαστικός και εκπαιδευτικός κ. Ρούλα Πάππας-Τσιώτα και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνογαλικού Συνδέσμου στην Αίθουσα Τέχνης του, με την στήριξη του Προέδρου του κ. Νικόλαου Αγγελή, στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, Κολωνάκι, ο Κώστας Ευαγελάτος συμμετέχει με μιά μεγάλη ανέκθετη “Νεφελογραφία” του.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2022, ώρα 7 μ.μ θα γίνει στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο παρουσίαση ποιημάτων από την πρόσφατη συγκεντρωτική συλλογή του “Εγκάρσια Ρήματα”, εκ. ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ και θα διαβάσει το θεωρητικό του κείμενο “Εκφραστικός λόγος εν αινίγματι”.
Θα ακολουθήσουν συμμετοχές του σε βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων στην Αθήνα και ομαδικές εκθέσεις με ζωγραφικά έργα στο Παρίσι και στο Λήντς μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2022.
Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 7 μ.μ. θα μιλήσει με θέμα: “Η βυζαντινότροπη εικαστική και λογοτεχνική προσφορά του Φώτη Κόντογλου” στο εντευκτήριο της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών ( ΕΕΕΛ), της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιπποκράτους 63, Αθήνα.
Κώστας Ευαγγελάτος, ΝΕΦΕΛΟΓΡΑΦΙΑ

Στο τέλος του Δεκεμβρίου 2022 θα κυκλοφορήσουν δύο εικαστικά ημερολόγια του και θα παρουσιαστούν αρχικά στα ετήσια ART WEEKENDS στο Art Studio Est-La Chambre, Πρατίνου 87, Αθήνα (πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη).

Το ένα ART CALENDAR 2023, με τον τίτλο: “Ιόνιες εκλάμψεις”, 23 Χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι και το άλλο, επετειακό, με τίτλο: “Ιδεομορφικές συνθέσεις”, Κώστας Ευαγγελάτος, 50 Χρόνια διεθνούς εκθεσιακής δραστηριότητας (1973-2023).

Κώστας Ευαγγελάτος,ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΡΗΜΑΤΑ, εκ. ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.
COSTAS EVANGELATOS ART-EST
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ART STUDIO EST-LA CHAMBRE, ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87, 116 34 ΑΘΗΝΑ
ΑΡΧΕΙΟ FOTOTANISM, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 5, 10433 ΑΘΗΝΑ.
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Αγώνας για την Αθήνα που μας αξίζει…» 

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ανδριοπούλου  Η κ. Γεωργία (Ζέτα) Τζιώτη διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό...

Υποβολή προτάσεων: Βραβείο Τέχνης 2024 Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2024. Ο θεσμός του...

Η «Ματωμένη Πέμπτη», της Αγγέλικας Κοροβέση, στην Οδό Πανεπιστημίου

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, με τίτλο, «Ματωμένη Πέμπτη», της εννοιολογικής γλύπτριας, Αγγέλικας Κοροβέση, στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this