Θαλής Παπακωνσταντίνου «Eternal Summer»: Ατομική έκθεση στην Art Zone 42 Gallery

Tην Πέμπτη 8 Ιουνίου εγκαινιάζεται στις 20.00 η ατομική έκθεση του Θαλή Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Eternal Summer», στην ArtZone 42 Gallery (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα).

Η γκαλερί Art Zone 42 Athens παρουσιάζει την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. την δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Θαλή Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Eternal Summer”.

Απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη, Β. Βλασταρά στη Ζωγραφική και Ν. Τρανό στη Γλυπτική, δημιουργεί με ακρυλικά, ρητίνες και λάδια είτε σε καμβά είτε σε γυαλί και συχνά πάνω σε τυπώματα έργων του, διαμορφώνοντας και εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα εικόνα του με περαιτέρω, διαφορετικά στοιχεία.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φανταστικά τοπία αλλά και πορτρέτα προσφιλών του ατόμων, τα οποία διανθίζουν εικαστικά τα προσωπικά τους βιώματα τον καμβά. Ψυχεδελικά, με εξαιρετική λεπτομέρεια και έντονο αίσθημα της διαρκούς κίνησης, οι συνθέσεις του παρομοιάζονται με τόπους εξωγήινους, ονειρικούς, τους οποίους καλείται ο θεατής να ερμηνεύσει εις βάθος. Όλες οι μορφές και φόρμες των συνθέσεών του αγκαλιάζονται από παλλόμενες αύρες, αντιλαμβάνοντας έτσι κανείς την ενέργεια που διαχέεται στην επιφάνεια. Τα έργα του θα μπορούσαν εύλογα να χαρακτηριστούν ώς συμπαντικά και ενδότερα ενεργειακά, με κοινό παρονομαστή τον κόσμο του υποσυνείδητου συνυφασμένα με εκείνον των αναμνήσεων και των ονείρων.

Ο τίτλος “Eternal Summer” της έκθεσης είναι υιοθετημένος από τον ομώνυμο ενός έργου που απεικονίζει έναν σημαντικό άνθρωπο για εκείνον, αλλά εύκολα μπορεί να χαρακτηρίσει την έκθεση το σύνολό της, αφού ο καλλιτέχνης μας μυεί σε έναν κόσμο εξωπραγματικό και μαγικό, όπου όλα συμβιώνουν αέναα κάτω από έναν βαθύ κυανό ουρανό.

Τζωρτζίνα Θέου
Ιστορικός Τέχνης, Gallery Manager

“The spirit of Captain Space”, ακρυλικό μελάνι, γυαλί, 12×15 cm.

Βιογραφικό:

Ο Θαλής Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1985. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη, Β. Βλασταρά στη Ζωγραφική και Ν. Τρανό στη Γλυπτική.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Κίνα σε χώρους γκαλερί και μουσείων, σε καλλιτεχνικά projects και στη Διεθνή Φουάρ Σύγxρονης Τέχνης Art Athina.

Στην γκαλερί Art Zone 42 πραγματοποιεί την δεύτερη ατομική του έκθεση.

“Blue ether”, ακρυλικό μελάνι, 130×90 cm.

Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2023

Διεύθυνση: Γκαλερί ArtZone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή 15:00 – 21:00 //
Τετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15.00

Τηλ.: 210 7259549

www.artzone42.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this