The Dark Side Of Her: Markellos Plakitsis Photography Exhibition

Διάρκεια Έκθεσης: 8/2/19 - 10/3/19

Όταν σταματάμε να φαινόμαστε, αρχίζουμε να αισθανόμαστε. Παύουμε να είμαστε αυτό που νομίζουμε ότι δείχνουμε και αρχίζουμε να εκφράζουμε αυτό που αληθινά νιώθουμε.
Η “μάσκα” μπορεί στην πιο εύκολη ερμηνεία της να παραπέμπει στα στερεότυπα της κοινωνίας μας, στην υποκρισία, σε αυτό που θέλουν οι γύρω μας να είμαστε.

Ο φωτογραφικός φακός του Μαρκέλλου Πλακίτση αποτυπώνει ακριβώς το αντίθετο. Εκφράζει τον τρόπο που απελευθερώνεται αυτό που κρύβεται βαθιά θαμμένο μέσα μας και την μεταμόρφωση μας σε αυτό που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει. Την κρυμμένη πλευρά του εαυτού μας που χωρίς αυτήν δεν θα τολμούσαμε να εκφραστούμε αληθινά.

Ο Μαρκέλλος Πλακίτσης στην 1η του ατομική έκθεση στο Pirée, μας παρουσιάζει μια σειρά φωτογραφικών έργων που αποτυπώνουν αυτή την διάσταση, εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο. Έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχουν ενδοιασμοί, τίτλοι, ταμπέλες, ενοχές. 

Φορώντας τη μάσκα, πετάμε το καθημερινό μας προσωπείο και απελευθερωνόμαστε. Μεταμορφωνόμαστε και αποτυπωνόμαστε στο πρωτογενές μας υλικό. Αποκαλύπτουμε και αναδεικνύουμε τη σκοτεινή μας πλευρά.

Who is who

Ο Μαρκέλλος Πλακίτσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975 και κατάγεται από τη Χίο, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Σπούδασε μεταξύ άλλων Γραφιστική, Σκηνοθεσία/Σενάριο, Μουσική Τεχνολογία & Σύνθεση με σημαντικές διακρίσεις στους παραπάνω τομείς (Α’ Πανελλήνιο Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης Αντώνης Πλέσσας, Ταινίες μικρού μήκους, Διακρίσεις στα Βραβεία Ερμής). Εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης για πολλά χρόνια και συνεχίζει επιτυχημένα ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2002.

Συνεργάζεται με πολλές αναγνωρισμένες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχοντας αναλάβει πλήρως τη μελέτη και την εκτέλεση της διαφημιστικής τους εκστρατείας. Παράλληλα σκηνοθετεί και κινηματογραφεί μουσικά βίντεο για αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, καθώς και βίντεο θεατρικών παραγωγών.
Εργάζεται ως φωτογράφος στο χώρο του θεάτρου, χορού, διαφημιστικής/προϊοντικής φωτογραφίας και Wedding/Lifestyle Photography. 

Απαθανατίζοντας τους ανθρώπους στις ομορφότερες τους στιγμές, ήταν αυτό που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του ώστε να ασχοληθεί με πάθος με τη φωτογραφία ως τέχνη και μορφή έκφρασης.

Το project “Dark Side of Her” είναι το πρώτο που εκτίθεται από μια σειρά projects που αναδεικνύουν την ομορφιά του γυναικείου σώματος και το σεβασμό στη γυναίκα ως κυρίαρχη οντότητα, αλλά και ως σημείο αναφοράς.

PIRÉEKastoros 78, Piraeus – Greece     +30 2104082700-02 // +30 6957213213

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this