Το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας δημιουργήθηκε από εθελοντές του Humanity Greece 

Οι νέοι μαγειρεύουν στο Humanity Greece κάθε Δευτέρα απόγευμα για τους άστεγους της Αττικής και μοιράζουν το φαγητό.

Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, σήμερα το Humanity Greece επιδιώκει την ανάπτυξη του εθελοντισμού που προκαλεί τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας. 

Παρέχει μια φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Συμπληρώνει, αλλά δεν υποκαθιστά τη δράση της πολιτείας ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποκτήσουν μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, νέες γνώσεις και δεξιότητες και να αναπτύξουν πλήρως τις προσωπικές τους ικανότητες, την αυτοδυναμία και τη δημιουργικότητά τους. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυαξανόμενες ανάγκες των πολιτών στις οποίες ανταποκρίνεται το Humanity Greece, με την συμβολή των εθελοντών του, στέκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες της χώρας προσφέροντας την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη με αγαθά και είδη πρώτης ανάγκηw, το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο δημιουργήθηκε από νέους εθελοντές του Humanity Greece και λειτουργεί για αποθήκευση, συλλογή και διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. 

 

 «Οι νέοι μαγειρεύουν στο Humanity Greece κάθε Δευτέρα απόγευμα για τους άστεγους της Αττικής και μοιράζουν το φαγητό» 

Μέσω της καμπάνιας «A kitchen for Good» νέες και νέοι γίνονται μια ομάδα στο Humanity Greece κάθε Δευτέρα απόγευμα και αναλαμβάνουν να καλύψουν μια φορά την εβδομάδα την σίτιση 100 συνανθρώπων σε αστεγία καθώς και το μοίρασμα του φρέσκου φαγητού στα σημεία που βρίσκονται μαζί με την εθελοντική ομάδα Genesis Hellas. 

Το εβδομαδιαίο διατροφολογικό πρόγραμμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι εθελοντές επιλέγουν άκρως υγιεινές επιλογές και προσπαθούν με δικά τους έξοδα να παρέχουν τα καλύτερα αγαθά για το μαγείρεμα. 

https://www.instagram.com/p/CnOxIOXL-7c/  

Η Ιδρύτρια του Humanity Greece, Γεωργία Παράσχου έχει δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα με ξεχωριστούς νέους κάθε ηλικίας όπου μαζί στηρίζουν εθελοντικά. Η ίδια τονίζει πως: «Για όλους εμάς στο Humanity GR, προτεραιότητα μας είναι η συνεχής καταγραφή των αναγκών της κοινωνίας και η προσπάθεια ανακούφισης των συνανθρώπων μας που σταθερά κάθε μήνα καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες τους σε είδη και αγαθά. Οι δυσκολίες είναι αυξανόμενες για όλους αλλά η διάθεση των νέων να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν, είναι μεγαλύτερη. Δημιουργήσαμε μια οικιακή κουζίνα στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο για να νιώθουμε όλοι πως μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας».  

Σε εβδομαδιαία βάση το Humanity Greece στηρίζει ολιστικά οικογένειες από πληγείσες περιοχές αλλά και οικογένειες που υπάγονται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της χώρας με την αποστολή πακέτων στήριξης που εμπεριέχουν από τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικά είδη μέχρι είδη προσωπικής υγιεινής. 

Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο – Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο 

«A kitchen for Good»
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this