Το Platforms Project 2023 – Independent Art Fair ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Το Platforms Project 2023 – Independent Art Fair ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το Platforms Project 2023 – Independent Art Fair ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, που αποδείχθηκε ιδανικός χώρος για την φετινή διοργάνωση.  

Από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου χιλιάδες θεατές επισκέφθηκαν την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής, γεμίζοντας ασφυκτικά τα διαφορετικά κτήρια που φιλοξένησαν τη φετινή 11η διοργάνωση. 

Το Platforms Project 2023 παρουσίασε 56 εικαστικές πλατφόρμες από 24 χώρες, 4 πλατφόρμες Αρχιτεκτονικής, 4 θεατρικές πλατφόρμες, μουσικούς και dj’s. 

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης 2 ημερίδες, 11 συζητήσεις και workshops με τη συμμετοχή 48 ομιλητών, μεταξύ των οποίων γνωστοί καλλιτέχνες, θεωρητικοί, κριτικοί της τέχνης και εμπειρογνώμονες, που εμπλούτισαν περαιτέρω την εμπειρία των συμμετεχόντων. Το πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα παρουσίασε ακόμη performance, workshops, και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά. Για 6η συνεχή χρονιά εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών παρουσίασαν έργα φοιτητών τους, μόνο που φέτος βγήκαν από το γνώριμο χώρο της ΑΣΚΤ και μετέφεραν τα Open Studios στην Τεχνόπολη. 

AMV, Julien Boily,Devart “Le Pont de Waterloo, temps couvert”de Claude Monet, 1903, 2023
AMV, Julien Boily,Devart “Le Pont de Waterloo, temps couvert”de Claude Monet, 1903, 2023

Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 900 ανεξάρτητοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.  Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2023 είχε η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Για άλλη μια χρονιά, το Platforms Project 2023 παρείχε μια μοναδική πλατφόρμα για νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό δημιουργώντας ένα «ζωντανό» διαδραστικό καλλιτεχνικό μωσαϊκό. Οι ευκαιρίες δικτύωσης ήταν άφθονες, προωθώντας τις συνεργασίες και τις διασυνδέσεις.

Z-Squared 2023

Ιδιαίτερα επιτυχημένη αποδείχθηκε η συμμετοχή -για πρώτη φορά φέτος- ομάδων από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και του design (σε επιμέλεια Θοδωρή Βόγκα), σε μια προσπάθεια να επιδιωχθεί η συνέργεια με τον εικαστικό χώρο, επεκτείνοντας το διεθνές δίκτυο που το Platforms Project έχει δημιουργήσει για περισσότερο από μια δεκαετία. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία στον φιλόξενο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων να εξερευνήσουν τα έργα των ομάδων, καθένα από τα οποία αποτελούσε απόδειξη της δύναμης της συνεργατικότητας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Είτε ήταν η εικαστική τέχνη που αιχμαλώτισε την προσοχή τους, είτε οι ατμοσφαιρικές θεατρικές παραστάσεις, οι μουσικές που πλημμύρισαν το Γκάζι, τα πρωτοποριακά αρχιτεκτονικά και design projects, είτε οι performances, η έκθεση είχε κάτι για όλους.

Το Platforms Project έχει αναμφίβολα εδραιώσει τη θέση του ως το ετήσιο ραντεβού της ανεξάρτητης διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής. Το Platforms Project  – Independent Art Fair είναι κάτι περισσότερο από μια απλή επίδειξη δημιουργικότητας- είναι μια απόδειξη της δύναμης της καλλιτεχνικής έκφρασης, της σημασίας των ανεξάρτητων πλατφορμών για τη στήριξη των τεχνών και την καλλιέργεια μιας ακμάζουσας δημιουργικής κοινότητας.  

Kαλλιεργεια, 2023
Kαλλιεργεια, 2023

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους 118 εθελοντές που στήριξαν με απαράμιλλο επαγγελματισμό και αστείρευτο κέφι τη διοργάνωση. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού. Η επιτυχία της διοργάνωσης ενισχύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής. Αναμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη 12η διοργάνωση του Platforms Project», δηλώνουν οι διευθυντές του  Άρτεμις Ποταμιάνου και Μιχάλης Αργυρού. 

Έως τότε ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή τους. 

Share this
Tags
Iliana Geo
Iliana Geo
Η Ηλιάνα είναι Visual Artist και Conceptual Designer με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχίου Εικαστικών Τεχνών από το Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει και επιμεληθεί εικαστικές εκθέσεις. Επίσης, είναι επικεφαλής του Art Committee στον Σύλλογο Αποφοίτων ACG.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this