Τζένη Γεωργιοπούλου: H σχεδιάστρια κοσμημάτων που κοσμεί την Cardi B στις εμφανίσεις της

Συνέντευξη στην Αριστέα Παναγιωτακοπούλου

H Tζένη Γεωργιοπούλου εργάστηκε για 15 χρόνια σε μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας με επιτυχία αποκομίζοντας  πολλά στοιχεία που συνέβαλαν στην μετέπειτα εξέλιξή της.  Το 2008 παραιτήθηκε αφού σκέφτηκε «πολύ καλά τι πάει να κάνει» όπως μας είπε. «Δεν είχα να δώσω κάτι άλλο ούτε να πάρω, ένας κύκλος έκλεισε για εμένα. Ήξερα πιο πολύ από ποτέ τί ήθελα να σπουδάσω αφού στην ηλικία των 17 είχα πλήρη άγνοια στο τί θέλω να κάνω στη ζωή μου.»

Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε σπουδές στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικών χώρων και παράλληλα ασχολήθηκε με την αγάπη των παιδικών της χρόνων την κατασκευή κοσμημάτων.

Πολύ σύντομα ήρθε το πρώτο κατάστημα – εργαστήριο στην γειτονιά της το Άνω Χαλάνδρι. Ένα κρυμμένο μαγαζάκι ισόγειο στο εσωτερικό ενός εμπορικού κέντρου. Εκεί εξέλιξε τις τεχνικές της εντάσσοντας στα εργαλεία της και τον ψηφιακό σχεδιασμό κοσμημάτων. Αυτοδίδακτη και απόλυτα αφοσιωμένη σχεδίασε με τον σύζυγό της τα κοσμήματα Μykonos και Santorini.  Τα κοσμήματα ταξίδεψαν μέχρι το Τόκιο και την Αυστραλία.

Στο επόμενο επαγγελματικό της βήμα, στον αντίποδα των δυσκολιών λόγω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, τόλμησε να τοποθετηθεί στο κέντρο της Κηφισιάς  με κατάστημα μπουτίκ και όχι εργαστήριο.

Σήμερα, βιώνει μεγάλη χαρά για την συνεργασία της με το εξωτερικό και συγκεκριμένα με το Flying Solo NYC στη Ν. Υόρκη, όπου επιλέχθηκε η εταιρεία της JEGE να στέκεται ανάμεσα σε άλλους ταλαντούχους σχεδιαστές του κόσμου με φωτογραφίσεις και δημοσιεύσεις σε πασίγνωστα περιοδικά της μόδας όπως η Vogue.

Η Τζένη Γεωργιοπούλου

-Κυρία Γεωργιοπούλου, μιλήστε μας για την απόφασή σας να ασχοληθείτε με το σχέδιο κοσμήματος.

-Έχοντας κάνει τις σπουδές μου στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική ξεκίνησα ένα καλοκαίρι να φτιάχνω μανιωδώς κοσμήματα με χάντρες και κορδόνια. Ήθελα να δημιουργώ με τα χέρια μου σχέδια της φαντασίας μου συνδυάζοντας χρώματα και συνθέτοντας υλικά.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης πείσμωσα περισσότερο και προχώρησα στον σχεδιασμό της Collection Mykonos και Santorini προκειμένου να δημιουργήσω ένα εξαγώγιμο προϊόν με brand name δύο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Αγαπώ το κόσμημα γιατί με κάνει χαρούμενη και δημιουργική.

Κόσμημα από την Τζένη Γεωργιοπούλου

-Ποιες οι δυσκολίες σε σχέση με αυτό στην Ελληνική πραγματικότητα;

-Πολλές οι δυσκολίες και οι προκλήσεις στην χώρα μας. Κάθε χρονιά αντιμετωπίζω ένα παγόβουνο λόγω της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και τώρα αυτό το τεράστιο θέμα του πολέμου και της ακρίβειας. Νιώθω ότι παλεύω μόνη μου. Το κράτος δεν υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα όσο θα έπρεπε και με την ταχύτητα που θα έπρεπε. Ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις.

Πόσο μάλλον τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που μια γυναίκα καλείται ταυτόχρονα να δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε πολλούς απαιτητικούς ρόλους ζωής. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα προβάλλει με αξιώσεις στην εποχή μας. Αγαπώ την πατρίδα μου και για αυτό επιμένω, παρ’ όλες τις δυσκολίες, στα ελληνικά χέρια για την παραγωγή των κοσμημάτων μου. Θέλει πολύ πείσμα και πολύ αφοσίωση για να κερδίσεις το στοίχημα.

Η δουλειά μου είναι ανθρωποκεντρική και για μένα είναι τρόπος ζωής και σκέψης

-Δραστηριοποιείστε στο εξωτερικό;

-Δραστηριοποιούμαι με μεγάλη επιτυχία. Πολύ πρόσφατα με επέλεξαν στην Νέα Υόρκη σαν σχεδιάστρια κοσμημάτων ανάμεσα από συμμετοχές από όλον τον κόσμο. Ο ναός της μόδας το Flying Solo NYC στην Νέα Υόρκη στη περιοχή Σόχο είναι ένα κατάστημα 1500 τ.μ. που χαρακτηρίζεται από τους πρωτοπόρους σχεδιαστές και καθορίζει τη μόδα σε ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα και αξεσουάρ. Έχει πολλή μεγάλη επισκεψιμότητα από σημαντικούς και καταξιωμένους ηθοποιούς, καλλιτέχνες, επαγγελματίες του χώρου αλλά και τουρίστες.

Προβάλλεται η JEGE με δικό της σταντ με φυσική παρουσία και με ηλεκτρονική παρουσία στο e-shop  (www.flyingsolo.nyc) και στo instagram flyingsolonyc. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί μου ανακοίνωσαν ότι επιλέχθηκε το Minotaur Ring από τη στυλίστρια διεθνούς φήμης Αnastasia Solovey για φωτογράφηση στο περιοδικό Vogue, τα Polymorphic Earrings maximal και το Polymorphic ring από την επίσης διεθνούς φήμης στυλίστρια Wen Gu για φωτογράφηση σε δρόμους της Νέας Υόρκης με πρωταγωνίστρια πασίγνωστη Influencer και ανάρτηση στα social media.

Η Franceleslia Millien, στυλίστρια της πασίγνωστης Αμερικανίδας ράπερ τραγουδίστριας Cardi B με εκατομμύρια followers, επέλεξε μέσω της στυλίστριάς της να φορέσει σε εμφάνισή της σε εκδήλωση δύο κοσμήματα το Polymorphic Necklace και τα Μinotaur Earrings.

Σήμερα που μιλάμε έλαβα δύο ακόμα προσκλήσεις από το Flying Solo NYC για να συμμετέχει η JEGE σε δύο events με τεράστια προβολή στα Fashion week Νέας Υόρκης και Παρισιού το Φθινόπωρο ‘22.

-Παράλληλα με το σχέδιο κοσμήματος έχετε και κάποια άλλη δραστηριότητα;

-Έχω ασχοληθεί με την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και σχεδιασμό επίπλων. Κάθε φορά είναι μοναδική. Η μελέτη ενός χώρου είτε είναι κατοικία είτε είναι επαγγελματικός χώρος ξέρεις ότι στεγάζει όνειρα, καθημερινότητα, χαρές, τρόπο ζωής και οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης που αποτελεί όμως και τεράστια ευθύνη. Η δουλειά μου είναι ανθρωποκεντρική και για μένα είναι τρόπος ζωής και σκέψης.

-Που μπορεί κάποιος να βρει τα κοσμήματά σας;

-Το κατάστημά μου βρίσκεται στην Κηφισιά στην οδό Κολοκοτρώνη 1 (shoppingland) και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.jege.gr.

Μητέρα και έρωτα αυτό νιώθω για τη δουλειά μου

-Πως βλέπετε το μέλλον των χώρων που κινείστε δεδομένων των αντίξοων διεθνών συνθηκών;

-Κάθε εποχή φέρνει αλλαγές και αποσταθεροποιήσεις σε όλον τον κόσμο. Κάτι ίσως πάει να αλλάξει πάλι. Νιώθω ότι βρισκόμαστε σε μεταίχμιο αλλαγών. Αλλάζουμε και εμείς. Αγκαλιάζω τις αλλαγές σαν μέρος της ίδιας της ζωής. Πιστεύω πολύ στη δυναμική του design.

Ο κόσμος προχωράει η τεχνολογία έχει ήδη μπει στο κόσμημα και νιώθω ότι στο μέλλον θα δημιουργηθούν καινοτομίες που θα κάνει το κόσμημα ακόμα πιο απαραίτητο εκτός από τον καλλωπισμό και την ομορφιά. Θεωρώ ότι ο σύγχρονος άνθρωπος επιζητά πιο ψαγμένα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει, από τη διατροφή του μέχρι το ντύσιμό του και γιατί όχι και τα κοσμήματά του. Η ιδέα και ο σχεδιασμός είναι πάντα αξίες δυναμικής.

Κόσμημα από την Τζένη Γεωργιοπούλου

-Μελλοντικά σας σχέδια;

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η επέκταση της JEGE στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω θέσει τους στόχους μου. Δίνω το χρόνο να ωριμάσουν οι συνθήκες.  Απολαμβάνω κάθε μέρα τη διαδρομή του ταξιδιού. Προτεραιότητα δίνω πάντα στην οικογένειά μου και κυρίως τα παιδιά μου που για μένα είναι το πάν. Η μητρότητα σε κάνει να αντέχεις τον πόνο και την δυσκολία. Σου προσφέρει όμως απλόχερα την ευτυχία και την αγάπη.

Η γέννηση ενός κοσμήματος είναι σαν παιδί που το ξεκινάς από το 0 και του δίνεις υπόσταση και λειτουργία. Μητέρα και έρωτα αυτό νιώθω για τη δουλειά μου. Έχω πάντα το πρόσωπό μου στραμμένο προς τον ήλιο.

Ξέρω τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου. Να στερείσαι χρόνο, υλικά αγαθά, ξεκούραση και ανεμελιά. Δεν θα σου χαρίσει κανείς τίποτα, μάθε να διεκδικείς και να μην το βάζεις κάτω. Δεν αρέσουμε σε όλους αυτό είναι το σίγουρο. Βρες τους ανθρώπους που θα αγκαλιάσουν τη δουλειά σου. Πορεύσου με αυτούς που σου κάνουν. Έχει μεγάλη δύναμη η λέξη επιλογή. Επέλεξε το που, το ποιος, το γιατί. Κράτα το μυαλό σου ανοικτό και το στόμα σου κλειστό. Να λες αλήθειες. Δεν κοροϊδεύουμε τον πελάτη μας, τον συνεργάτη μας, τον εαυτό μας. Δούλεψε πολύ στο αντικείμενό σου. Δούλεψε πολύ με τον εαυτό σου.

Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι μνημειακές φόρμες του Μέμου Μακρή

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Αγαμέμνων / Μέμος Μακρής γεννήθηκε το 1913 στην Πάτρα. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας από το...

Η ιδιοφυής ζωγραφική απόδοση των ορατών από τον μαιτρ Εντουάρ Μανέ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Εντουάρ Μανέ (Manet) γεννήθηκε το 1832 στο Παρίσι και μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας...

Sotheby’s: Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε πίνακας του Μπροντσίνο

Στην τιμή ρεκόρ των 10,7 εκατομμύρια δολάρια, πωλήθηκε πίνακας του μανιεριστή ζωγράφου της Αναγέννησης, Άνιολο Μπροντσίνο σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Το έργο που απεικονίζει έναν νεαρό άνδρα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this