Vardas – Fashion & Art: Η μόδα συναντά την τέχνη μέσα από τα έργα 8 σύγχρονων εικαστικών 

Vardas Fashion & Art An ongoing project, Conceived & Supported by Vardas 

Η Vardas 1939, στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, επεκτείνει τις δραστηριότητες και στα πολιτιστικά δρώμενα και τον κόσμο της τέχνης με την ενέργεια  //// Fashion & Art ////, με σκοπό να προβάλλει εικαστικούς/καλλιτέχνες, με μοναδικές δεξιότητες και μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Αυτή είναι μια πρωτότυπη παρουσίαση της σχέσης μόδας & τέχνης, ως ένα συνεχές “Fashion Art Happening“. 

Στο πλαίσιο αυτής της νέας δραστηριότητας της , ξεκινάει τη πρώτη της συνεργασία με καταξιωμένους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό Έλληνες ζωγράφους, όπου μέσα από τα έργα τους και τη Καλοκαιρινή συλλογή Vardas, θα προβληθεί το ελληνικό καλοκαίρι και η πηγαία ανάγκη όλων μας να δημιουργήσουμε «Νέες Αναμνήσεις». Η ενέργεια “Making Summer Memories, είναι άλλωστε αυτή που χαρακτηρίζει τη καλοκαιρινή συλλογή της εταιρείας, όπως αυτή προβάλλεται ήδη μέσα από τα SOME, τις βιτρίνες των καταστημάτων της, αλλά και το ηλεκτρονικό της κατάστημα https://www.vardas.gr/el/ . 

Επιμελητής της ομάδας των καλλιτεχνών είναι ο κύριος Δημήτρης Λαζάρου, υπεύθυνος για το Concept την Οργάνωση και την Επικοινωνία εικαστικών εκθέσεων και άλλων μορφών Τέχνης, σε πολιτιστικούς χώρους και σε γνωστές gallery. 

Λίζα Μέρλιν Βασιλάτου – VARDAS – ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Καταστήματα Προβολής και Καλλιτέχνες

Κατάστημα VARDASΝέο Ψυχικό

o Λίζα Μέρλιν Βασιλάτου: Έργα ->  «Χρώματα του Μύρτου» & «Ο Άγιος Θεράπων» 

o Κώστας Γαρύφαλλος: Έργο: ->  «Λυκόφως» 

Κατάστημα VARDAS – Κηφισιά

o Stella Sevastopoulos: Έργα ->  «Kaladakia Beach» & «Paradise on Earth» 

Stella Sevastopoulos – VARDAS – ΚΗΦΙΣΙΑ

Κατάστημα VARDASΦάληρο

 o Αγγελική Κώσταλου: Έργα -> «Τί θά ῾δινα – Πάψε, Σεβάχ – γιὰ νά ῾μουνα παιδί» 

Κατάστημα VARDASΓλυφάδα

o Γιάννης Καμίνης: Έργο -> «Hope» 

o Petros Santos: Έργο -> «Reflections» 

Γιάννης Καμίνης (αριστερά), Petros Santos (δεξιά) – VARDAS – ΓΛΥΦΑΔΑ

Κατάστημα VARDASThe Mall Athens

o Κατερίνα Κωστογιάννου:  Έργο -> «Stairway to Heaven» 

o Κατάστημα VARDAS – The Golden Hall 

o Χρήστος Ζωγράφος:Έργο -> «Essential Summer» 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ενέργεια //// Fashion & Art //// – “Making Summer Memories”, θα διαθέσουν το 20% από την πώληση των έργων τους , για να ενισχύσουν το έργο των κοινωφελών ιδρυμάτων Hope Genesis & Δεσμός 

Πρόθεση της εταιρείας VARDAS, είναι η ανάδειξη της τέχνης αλλά και της μόδας με μοναδικούς τρόπους, δημιουργώντας μέσα από τις βιτρίνες της μια ζωντανή γκαλερί τέχνης και μόδας. 

Κώστας Γαρύφαλλος – VARDAS – ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Λίγα λόγια για την οργάνωση HOPEgenesis 

Η HOPEgenesis είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. 

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων. Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος. 

Η αποστολή της HOPEgenesis πραγματοποιείται μέσα από τους παρακάτω πυλώνες

– Υιοθεσίες ακριτικών περιοχών και απομακρυσμένων νησιών
– Παροχή υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας (IVF)
– Απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθηση ωφελούμενων
– Κέντρα απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας και βρεφονηπιακοί σταθμοί
– Διεξαγωγή ερευνών
– Σχεδιασμός του προγράμματος “H νταντά της γειτονιάς”
– Διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση (raise awareness) και εκπαίδευση φορέων
– Συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Αναγέννηση” για την αναβίωση των περιοχών και την ενίσχυση του γηγενούς Ελληνικού πληθυσμού
Πρόγραμμα Fertility Awareness Campaign for Greece 

Κατερίνα Κωστογιάννου – VARDAS – MALL ATHENS

Λίγα λόγια για το ίδρυμα Δεσμός 

Ο Δεσμός (www.desmos.org) είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 341 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 200.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 110 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! 

Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Δεσμού και φωτογραφικό υλικό, αλλά και για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.desmos.org, τη σελίδα του Δεσμού στο facebook, στείλτε ή καλέστε στο [email protected] και 210 8119365 για την Αθήνα και [email protected] 2310 527620 για τη Θεσσαλονίκη! 

Αγγελική Κώσταλου – VARDAS – ΦΑΛΗΡΟ
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this