“Μνήμες Υπερηφάνειας” στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Θα προηγηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Αθήνα, στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής), στις 22 Οκτωβρίου παρουσία του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και στον Δήμο Πόρου στο κτήριο Α. Συγγρού, στις 24 Οκτωβρίου

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και με αφορμή τη συμπλήρωση 76 ετών από την πρόσκρουση σε νάρκη του θρυλικού Αντιτορπιλικού “ΑΔΡΙΑΣ” (L 67), σας προσκαλούν στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στην Επετειακή Εκδήλωση “Μνήμες Υπερηφάνειας”.

Κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Ν.Μ. Κρήτης, Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. ε.α.  κ. Εμμανουήλ Πετράκης θα παρουσιάσει το μοντέλο του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ (κατασκευαστής του οποίου είναι ο κ. Στυλιανός Φαλιέρος και η ομάδα του), ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν με τίτλο ομιλίας του “Μνήμες Υπερηφάνειας”.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί στους παρευρισκόμενους η έκδοση με τις ομιλίες του Ναυάρχου-Ακαδημαϊκού Ιωάννη Τούμπα στην Ακαδημία Αθηνών (επανέκδοση του Πολεμικού Ναυτικού). Τον συντονισμό της Εκδήλωσης θα έχει ο Πρόεδρος του Ν.Μ.Κ. κ. Εμμανουήλ Πετράκης.

Θα προηγηθούν αντίστοιχες Εκδηλώσεις στην Αθήνα, στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής), στις 22 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30, κατά την οποία θα παραστεί και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος καθώς και στον Δήμο Πόρου στο κτήριο Α. Συγγρού, στις 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30.

Τον συντονισμό και των δύο αυτών εκδηλώσεων θα έχει η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας.
Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και την ενεργή συμμετοχή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

INFO

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ / HISTORICAL ARCHIVES MUSEUM OF HYDRA
Τηλ.: 2298052355
Website: www.iamy.gr
Email: mail@gak-ydras.att.sch.gr