Ο Φίλιππος Τσιάρας στην Τhe Blender Gallery

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Kυριακή 30 Μαΐου 2021, 17:00-22:00.

Η Τhe Blender Gallery, σε συνεργασία με τη Varvara Roza Galleries, είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει μια έκθεση με νέα έργα του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη, Φίλιππου Τσιάρα.

Ως ζωγράφος, φωτογράφος, κεραμιστής, γλύπτης που επεξεργάζεται χαλκό και γυαλί, η δουλειά του Τσιάρα αγγίζει σχεδόν όλες τις μορφές τέχνης. Με την εννοιολογική σημασία, ο Τσιαράς πιστεύει ότι «κάθε έκθεση πρέπει να περιέχει ένα απροσδόκητο στοιχείο έκπληξης».

Τα νέα έργα του Τσιάρα, τα οποία θα παρουσιαστούν στη The Blender Gallery, από τις 30 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, πράγματι ερευνούν τον κόσμο ενός εμμονικού -με τον πουαντιγισμό- καλλιτέχνη, ο οποίος αγαπά τις προσωπογραφίες. — Η ΤΕΛΕΙΑ του Τσιάρα —, μικρή αλλά με μεγάλη δύναμη, μεταλλάσσει τους πολλούς μύθους για το Μέγα Αλέξανδρο σε ένα εναλλασσόμενο όραμα του ιστορικού θρύλου. Ο Μέγα Αλέξανδρος εγχέεται με μυριάδες ζωγραφισμένες πολύχρωμες συντεταγμένες, που συνορεύουν με αυτό που ο Τσιάρας αποκαλεί «το επιστημονικό του αισθησιασμού», ή με αρχαϊκούς όρους, ένα σύγχρονο Ελλληνό-Ρωμαϊκό μωσαϊκό.

Έργο του Φίλιππου Τσιάρα

Ο Τσιάρας ξαναβρίσκει την αρχική του ιδιότητα, ως κλασικός, ασπρόμαυρος φωτογράφος στην αρχή της καριέρας του, για να φέρει στην πραγματικότητα μια νέα ζωγραφική γλώσσα σε ρεαλιστικές χειροποίητες προσωπικότητες. Καταγόμενος και ο ίδιος από την Μακεδονία, επικεντρώθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο ως την πεμπτουσία που αντιπροσωπεύει την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Για μένα ο Αλέξανδρος είναι ο απόλυτος Ελληνιστής, καμία άλλη φιγούρα στην ιστορία δεν έχει την εξωτική δύναμη, τον ρομαντισμό και τη θρυλική φαντασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Τα πορτραίτα του Αλεξάνδρου είναι μια Ιμπρεσιονιστική και Σουρεαλιστική εισβολή στην ιστορία των πορτραίτων και στη μνήμη αυτού του εμβληματικού γίγαντα.

Έργο του Φίλιππου Τσιάρα

Info

Διάρκεια έκθεσης
Kυριακή 30 Μαΐου έως Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-18:00
Σάββατo: 12:30-16:30

Τhe Blender Gallery
Ζησιμοπούλου 4 Γλυφάδα, 16674
21 3028 0597

Στο χώρο θα εισέρχεται ο αριθμός επιτρεπόμενων ατόμων με βάση τα τετραγωνικά του εκθεσιακού χώρου, όπως θα προβλέπεται από τον νόμο εκείνη τη περίοδο.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this