Γι’αυτή την εβδομάδα επιλέγουμε…

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Άλλη μία νέα εβδομάδα έρχεται με πολλές και ευχάριστες επιλογές για την ψυχαγωγία σας, σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρεθείτε!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΤΕΧΝΗ

Η έκθεση ζωγραφικής «Οριακά ανθρώπινος» του Νίκου Μόσχου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου-Βασιλική Αγίου Μάρκου

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής, με αναδρομικό χαρακτήρα, του Ηρακλειώτη ζωγράφου Νίκου Μόσχου με τίτλο «Οριακά ανθρώπινος/Marginally human» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου/Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:00.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 12 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου.

INFO:

Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου-Βασιλική Αγίου Μάρκου, Πλ. Καλλεργών 100, Ηράκλειο

Πληροφορίες: www.heraklion.gr

H έκθεση «Ξόμπλια: Πλουμίδια και Στολίσματα» στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη στην Ύδρα

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Ξόμπλια: Πλουμίδια και στολίσματα» με έργα εμπνευσμένα από την ενδυματολογική συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Αθήνα και της Ιστορικής Οικίας Λαζάρου Κουντουριώτη, του παραρτήματός του στην Ύδρα.

Με την συμμετοχή πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών.

INFO:

Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, Ύδρα

Διάρκεια έκθεσης: έως 31 Οκτωβρίου 2019

Πληροφορίες: 22980-52421 & 210-3237617

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική performance του Costantino Salis «Συγγνώμη που αργά σ’αγάπησα» στον ΙΑΝΟ

Ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 20:30, στον ΙΑΝΟ τη θεατρική performance, «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα», που βασίζεται στο ομώνυμο νέο του μυθιστόρημα.

Ο συγγραφέας Costantino Salis θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα  μέσω συνέντευξης στον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

INFO:

IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

Πληροφορίες: 210-3217917

«Ανεβαίνοντας τη σκάλα», στο θέατρο Χυτήριο

Η παράσταση «Ανεβαίνοντας τη σκάλα», του Άγγελου Μοσχονά σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά & Άγγελου Μοσχονά έρχεται στο Θέατρο Χυτήριο από τις 8 Ιουλίου 2019 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Υπόθεση:

Στην δεκαετία του ’60 οι ήρωες-θαμώνες ενός καφενείου αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις δυσκολίες της ζωής. Ένας από αυτούς φτάνει στην κορυφή και τότε…

Παίζουν: Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Παντζέλη, Γιάννος Παπαευσταθίου, Γιώργος Καπετανάκος, Σπύρος Θεοδόσης, Αυγερινός Σουλόπουλος και Κατερίνα Φελλά

INFO:

Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Αθήνα

Από τις 8 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15.

Πληροφορίες: 210-3412313 | [email protected]

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Οι «Νεφέλες»  παρουσιάστηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και μας αφηγούνται την περιπέτεια ενός «καθημερινού ανθρώπου», του Στρεψιάδη, που προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από τα χρέη του.

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Διανομή: Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου

INFO:

Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

Στις 10 & 11 Ιουλίου 2019 και ώρα 21.30

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου στον Κήπο του Μεγάρου

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε μία συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου.

Μία συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

INFO:

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Στις 09 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: megaron.gr

«Γαλάζια Λίμνη»: Ο Μάριος Φραγκούλης στο Βεάκειο

Ο Μάριος Φραγκούλης στις 10 Ιουλίου μας προσκαλεί στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, για μια μουσική περιήγηση στη «Γαλάζια Λίμνη» του, το νέο του άλμπουμ, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου.

Στην συναυλία αυτή συμμετέχει η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου.

INFO:

Βεάκειο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Στις 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 21.30

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Διακοπές στη Βενετία», του Ιβάν Καλμπεράκ

Η ταινία «Διακοπές στη Βενετία», του Ιβάν Καλμπεράκ, κυκλοφορεί στις 4 Ιουλίου από την Τanweer.

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του.

Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι.

Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία ξεκαρδιστική περιπέτεια.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ιβάν Καλμπεράκ
Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Βαλερί Μπονετόν, Ελί Τονά, Γιουτζίν Μαρκούς

«Μια ζωή ταλαιπωρία», του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η ταινία «Μια ζωή ταλαιπωρία», του Πέδρο Αλμοδόβαρ, επανακυκλοφορεί σε ψηφιακά αποκατεστημένη μορφή από τη Filmcenter Τριανόν.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ,  επιχειρεί μία ακόμα παράλογα κωμική κατάδυση στην αστική κόλαση με το φιλμ «Μια ζωή ταλαιπωρία».

Γυρισμένη το 1984, η ταινία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα γραφής της Movida, του undeground καλλιτεχνικού ρεύματος που άνθησε στη Μαδρίτη μετά τον θάνατο του Φράνκο, το 1975.

Πρωταγωνιστούν: Κάρμεν Μάουρα, Άνχελ ντε Αντρές Λόπεθ, Τσους Λαμπρεάβε, Βερόνικα Φορκέ, Κίτι Μάνβερ, Χουάν Μαρτίνεθ, Γκονθάλο Σουάρεθ, Κάτια Λόριτζ, Αμπάρο Σολέρ Λέαλ

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this