“Απόδραση”, Η Λιζέτα Βασιλειάδη στην γκαλερί Αργώ

Η ατομική έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Μαΐου στις 7 και μισή το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου 2024.

Η γκαλερί Αργώ, της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, υποδέχεται στους χώρους της την εικαστικό Λιζέτα Βασιλειάδη, η οποία θα παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά, κάτω από το γενικό τίτλο “Απόδραση”.

Αυτή είναι η 16η ατομική της έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Μαΐου στις 7 και μισή το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου 2024.

Αναφορικά με τη δουλειά της Λιζέτας Βασιλειάδη μας μιλάει η ιστορικός τέχνης Ευριδίκη Trichon – Μιλσανή, η οποία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων

«[…] Μπαίνουμε στους δαιδάλους του πίνακα της Βασιλειάδη και περιφερόμαστε ανάμεσα στα θραύσματα ενός ανήσυχου υποσυνείδητου. Μας συνεπαίρνει ο συμπαγής χαρακτήρας του, η συνέπεια του, οι συνειρμοί, οι γοητευτικές παγίδες του, οι εμφάσεις και τα σύμβολα που αντιστέκονται στην ανάλυση και που μας επιβάλλουν να τον προσεγγίσουμε αργά και διαισθητικά. Είναι ένα απρόσμενο και απόκρυφο θέατρο αυτός ο «άλλος» κόσμος, όπου ψαχουλευτά μα όλο και πιο σίγουρα κυριαρχεί και η ζωγράφος τον οραματίζεται και μας τον αποκαλύπτει συμφιλιωμένη με το άγνωστο. Για να εκτιμήσει κανείς αισθητικά και συναισθηματικά τις εικόνες αυτές, πρέπει να αφήσει τον εαυτό του να παρασυρθεί από το μαγνητισμό τους – απελευθερωτικό από κάθε πλευρά – και να ακολουθήσει την καλλιτέχνιδα στις παράτολμες ονειροπολήσεις της, μετέχοντας σε αυτό που μόνο τα μάτια των ποιητών μπορούν να δουν.[ …]»

Who is Who

Η Λιζέτα Βασιλειάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά σπουδάζει Αρχιτεκτονική και Καλές Τέχνες παράλληλα στη Ρώμη, αλλά μετά στρέφεται και αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη ζωγραφική. Ακολουθεί μια πολύχρονη μαθητεία στην Ιταλία και την Ελλάδα κοντά σε δασκάλους Ιταλούς, Ρώσους και Έλληνες, για να αποκτήσει έπειτα το δικό της atelier.
Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Η Λιζέτα Βασιλειάδη έχει εκθέσει πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Βέλγιο, Νέα Υόρκη κα).
Έργα της βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ευρώπη και Αμερική.

Λιζέτα Βασιλειάδη

Info

Διάρκεια έκθεσης “Απόδραση”
Τρίτη 14 Μαΐου –  15 Ιουνίου 2024

Επισκέψεις
Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο: 11:00-15:00

Γκαλερί Αργώ
Νεοφύτου Δούκα 5, 10674, Κολωνάκι
210 7249.333 FAX 210 7249.777
[email protected]
www.argo-gallery.gr

Λιζέτα Βασιλειάδη
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this