Εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκπαιδευτικού οργανισμού Taglit Birthright Israel στην Αθήνα

Το Gala πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του πρώην Προέδρου του Ισραήλ Reuven Rivlin.

Με επίτιμο καλεσμένο τον πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ Reuven Rivlin , επισφραγίστηκε η επίσημη έναρξη της παρουσίας της Joseph Sassoon Group και του εκπαιδευτικού οργανισμού Taglit-Birthright Israel στην Ελλάδα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στo Grand Hyatt με οικοδεσπότη τον Προέδρο του στην χώρα μας, κ. David Sassoon και με την παρουσία κορυφαίων Ισραηλινών επενδυτών και ηγετικών προσωπικότητων από τις εβραϊκές κοινότητες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο για το Τaglit Birthright Israel και με ομιλιές ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Taglit στην Ευρώπη, κ. Doron Zentner, και ο Πρόεδρός του στην Ελλάδα, κ. David Sassoon απένειμαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το βραβείο του Φίλου του Ισραήλ, που παρέλαβε εκ μέρους του η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού.
Κατερίνα Μονογυίου,
David Sassoon (Πρόεδρος Taglit Ελλάδας και πρόεδρος Joseph Sassoon Group )
Η λαμπερή εκδήλωση του εκπαιδευτικού οργανισμού ΤΑGLIT -BIRTHRIGHT ISRAEL στην Αθήνα

Ο κ. David Sassoon Εκτελεστικό Πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας του Ομίλου Joseph Sassoon με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία άνοιξε πρόσφατα υποκατάστημα στην Αθήνα, έλαβε τον λόγο και επεσήμανε

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν σήμερα και συμμετέχουν στο Taglit, αυτή τη σημαντική περίσταση, και να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Ισραήλ κύριο Rivlin για την τιμή και το προνόμιο που μας προσφέρει βρισκόμενος εδώ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον πρέσβη κύριο Noam Katz για την υποστήριξή και την ενθάρρυνσή του, τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, τους αγαπητούς φίλους βουλευτές κ. Κατερίνα Μονογυιού και κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που μας τιμούν με την παρουσία τους και είναι τόσο ισχυροί υποστηρικτές του Ισραήλ και της εβραϊκής κοινότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη για τη σταθερή υποστήριξή του προς το Κράτος του Ισραήλ και την προστασία του στην εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας.
Το Taglit είναι κάτι περισσότερο από εκπαιδευτικός οργανισμός, καλλιεργεί την ελπίδα, τη φώτιση και την ενθάρρυνση για να χτίσουμε γέφυρες γνώσης και κατανόησης. Η σχέση μεταξύ του εβραϊκού και του ελληνικού λαού υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο, είναι αρχαία, καθώς ανάγεται στους Βιβλικούς χρόνους.
Η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έζησα και περπάτησα χωρίς τον φόβο αντιποίνων ή αντισημιτισμού, είναι η Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός μάς άνοιξε τις καρδιές και τα σπίτια του.
Πιστεύουμε ακράδαντα στην οικονομική ασφάλεια και άμυνα της Ελλάδας και είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Επιθυμούμε να προωθήσουμε τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές μας σχέσεις, καθώς και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των λαών μας προς όφελος και των δύο χωρών. Τούτου λεχθέντος, αυτός ο δεσμός είναι τόσο σημαντικός, που πιστεύουμε ότι μια ισχυρή ελληνοϊσραηλινή σχέση δεν θα είναι μόνο καλή και για τις δύο χώρες, αλλά και κρίσιμη για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής. Η γιαγιά μου και ο πατέρας μου, γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό θεωρώ τον εαυτό μου περήφανο Έλληνα, αγαπώ την Ελλάδα, συντάσσομαι με την Ελλάδα και είμαι έτοιμος να υπηρετήσω τις ανάγκες ως γιος της Ελλάδας. Είμαι περήφανος Εβραίος, είναι δώρο για μένα το ότι γεννήθηκα Εβραίος, αλλά είμαι εξίσου υπερήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά. Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».
David Sassoon (Πρόεδρος Taglit Ελλάδας και πρόεδρος Joseph Sassoon Group)

γεννήθηκα Εβραίος, αλλά είμαι εξίσου υπερήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά από την Θεσσαλονίκη

David Sassoon

Ο τέως Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin guest speaker της βραδιάς, υπογράμμισε 

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ σε αυτόν τον εορτασμό του Taglit, στην πατρίδα μιας από τις παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες, με ηλικία μεγαλύτερη των 2.000 ετών!
Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2018, για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και να βάλουμε τον ακρογωνιαίο λίθο του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, μίλησα για τη σημασία της τεκμηρίωσης της πλούσιας ιστορίας της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας και για την προστασίας της μνήμης των αδελφών μας, ανδρών και γυναικών, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί.
Ο Yehuda Poliker, που βρίσκεται εδώ μαζί μας σήμερα, είναι γιος δύο εκ των επιζώντων της μεγάλης κοινότητας της Θεσσαλονίκης, που έφτασαν στο Ισραήλ, μετά τον πόλεμο.
Απέναντι στον αυξανόμενο αντισημιτισμό στην Ευρώπη (και σε όλο τον κόσμο) πρέπει να σταθούμε ενωμένοι. Πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού, ρατσισμού και μίσους, είτε στους δρόμους, είτε στο διαδίκτυο, είτε στις αίθουσες της εξουσίας.
Tο Taglit ανέλαβε να ενισχύσει τις γέφυρες μεταξύ των νεότερων γενιών της διασποράς και του κράτους του Ισραήλ, σε μια εποχή που αυτή η σχέση δεν είναι πλέον δεδομένη».

 μηδενική ανοχή σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού, ρατσισμού και μίσους, είτε στους δρόμους, είτε στο διαδίκτυο

Reuven Rivlin
Reuven Rivlin (Πρώην πρόεδρος Ισραήλ)

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Noam Katz, τόνισε

«“Να γνωρίζεις από πού έρχεσαι και πού πηγαίνεις”. Το παλιό αυτό εβραϊκό ρητό δείχνει τη σημασία της ταυτότητας. Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Εβραίων σε όλο τον κόσμο και του κράτους του Ισραήλ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους ενίσχυσης της ταυτότητάς μας. Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του Taglit-Birthright.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ βαθαίνουν ολοένα και πιο πολύ σε όλους τους τομείς, στις ανταλλαγές μεταξύ των κυβερνήσεων, στην άμυνα, στον πολιτισμό, στην υψηλή τεχνολογία, στην οικονομία, το εμπόριο, στον τουρισμό, στον αθλητισμό και στις ανθρώπινες επαφές. Η Ελληνο-Εβραϊκή Διασπορά έχει να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, καθώς λειτουργεί ως γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Έλληνες Εβραίους σημαίνει και εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ».
Nόαμ Κατς (Πρέσβης του Ισραήλ)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης , Όλγα Κεφαλογιάννη και ο σύζυγός της, Μίνως Μάτσας, και η Κατερίνα Μονογυιού, η θρυλική ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου με την Όλγα Παυλάτου, οι ηθοποιοί Κώστας Σόμμερ  και Νίνα Λοτσάρη, η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και η παρουσιάστρια Ζωή Κρονάκη με το σύζυγό της, Τάσο Παναγιώταρη.

Επιπλέον, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και Ισραήλ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση εμίσχυσης των δεσμών Ελλάδας -Ισραήλ : ανάμεσά τους, ο Σάμι Φάις, ο Νισσήμ Μιγιόνης, η Ειρήνη Βενιάμη Μάνγκου και ο αδελφός της Ζαννής Βενιάμης απο τον ναυτιλιακό τομέα , η πολυβραβευμένη επιχειρηματίαςτου e.fresh Zήνα Μαυροειδή , η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας», Λιάνα Σκουρλή, η Ιωάννα Γκελεστάθη, επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη, ο Dror Bin, CEO της Ισραηλινής Αρχής Καινοτομίας, ο Πρόεδρος του Ισραηλινού Ινστιτούτου Εξαγωγών, πρώην βουλευτής και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Ισραήλ-Ελλάδας, Ayelet Nahmias-Verbin, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων «Brown», Leon Avigad και Meni Waizman, και δύο θρυλικοί παίκτες του μπάσκετ της εθνικής Ισραήλ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1977 και το 1981, οι Motti Aroesti και Mickey Berkowitz.
Reuven Rivlin (Πρώην πρόεδρος Ισραήλ ) με την σύζυγο του, Άδωνις Γεωργιάδης,
David Sattiel (ελληνοεβραιος από την Θεσσαλονίκη)
Nόαμ Κατς (Πρέσβης του Ισραήλ)
Reuven Rivlin (Πρώην πρόεδρος Ισραήλ ) με την σύζυγο του,
Όλγα Κεφαλογιάννη,
David Sattiel (ελληνοεβραιος από την Θεσσαλονίκη)
Μινως Μάτσας,
Nόαμ Κατς (Πρέσβης του Ισραήλ)

Λίγα λόγια για τον Taglit – Birthright Israel

Ο Taglit – Birthright Israel – είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με στόχο την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Εβραϊκή διασπορά. Προσφέρει στα μέλη της Διασποράς, δωρεάν δεκαήμερες εκδρομές πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ισραήλ. Το πρόγραμμά του λειτουργεί ως παράδειγμα για τον τρόπο ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ της Πατρίδας και της Διασποράς.
Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το γκαλά στην Ελλάδα, ελήφθη με βάση τις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, τη δραστηριότητα της Ελληνοεβραϊκής Κοινότητας και το γεγονός ότι η χώρα έχει μια ισχυρή δική της Διασπορά με την οποία διατηρεί σημαντικές σχέσεις. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα μπορεί να καταλάβει απόλυτα τη σημασία της ενίσχυσης του δεσμού μεταξύ μιας χώρας και της Διασποράς της. Ο Taglit προσφέρει μια ακόμη διάσταση στις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, ενισχύοντας τον δεσμό μεταξύ της Ελληνοεβραϊκής διασποράς και του κράτους του Ισραήλ.
Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Χάρις Αλεξίου, Πυθαγόρας Κοσμίδης, Όλγα Παυλάτου
Η λαμπερή εκδήλωση του εκπαιδευτικού οργανισμού ΤΑGLIT -BIRTHRIGHT ISRAEL στην Αθήνα
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this