Τα εγκαίνια της αίθουσας “Κρητικών Προσωπικοτήτων” στην Κρητική Εστία στο Παγκράτι

Στην αίθουσα εκτίθενται ιστορικά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα κρητικών προσωπικοτήτων, καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Λίγα λόγια από την ταλαντούχα, Χριστίνα Γ. Χαροκόπου, υπεύθυνη για την Διακόσμηση και Επιμέλεια Ανακαίνισης των Χώρων, κατά τα εγκαίνια της αίθουσας “Κρητικών Προσωπικοτήτων” στην Κρητική Εστία στο Παγκράτι.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην Κρητική Εστία, στην έδρα του ιδρύματος στο Παγκράτι με την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού.

Στην αίθουσα εκτίθενται ιστορικά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα κρητικών προσωπικοτήτων, καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Εγκαίνια της αίθουσας “Κρητικών Προσωπικοτήτων”.

Η “Αίθουσα – Προσωπικότητες της Κρήτης” είναι το υλοποιημένο Όραμα του Προέδρου της Κρητικής Εστίας κ. Αντώνη Μυτιληνάκη. Είναι αφιερωμένη στους σπουδαίους Κρητικούς που έμειναν στην Ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδος μέσα από τα σημαντικά έργα, τις γενναίες πράξεις και το δημιουργικό πνεύμα τους. Δημιουργήθηκε με σκοπό ν’ αποτελέσει πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για την Κρητική νεολαία, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που φιλοξενούνται εδώ κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, για τους ανθρώπους που στηρίζουν καθημερινά το έργο της Κρητικής Εστίας αλλά και για κάθε επισκέπτη.

Στον εντυπωσιακό και καλαίσθητο  χώρο της αίθουσας τιμώνται οι Ιδρυτές της Κρητικής Εστίας, Ιερωμένοι, Πολιτικοί, Αγωνιστές, Λόγιοι και Καλλιτέχνες που ανέδειξε η Κρήτη από την Ενετοκρατία μέχρι σήμερα. Όπως σε όλους τους χώρους της Κρητικής εστίας που ανακαινίσαμε, έτσι κι’ εδώ κυριαρχούν τα χρώματα και τα στοιχεία της Μινωικής, Ενετικής και σύγχρονης εποχής, σε συνδυασμό με τα διαχρονικά στοιχεία της Κρητικής λαϊκής παράδοσης. Αντίγραφα Μινωικών τοιχογραφιών, παραδοσιακά κρητικά έπιπλα, χειροποίητα κεραμικά και παραδοσιακά κρητικά υφαντά, όλα συνδέονται αρμονικά με τα χρώματα  των χώρων και αποπνέουν την Ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη λεβεντιά της Κρήτης και των ανθρώπων της.

Η έμπνευση και δημιουργία για τη διακόσμηση της Αίθουσας “Προσωπικότητες της Κρήτης” είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο μου πατέρα, Γεώργιο Ευθυμίου Χαροκόπο, ο οποίος κατά τη διάρκεια όλης της ζωής του τίμησε την Κρήτη και την Ελλάδα με τις γενναίες πράξεις και το φωτεινό πνεύμα του.

 

Εγκαίνια της αίθουσας “Κρητικών Προσωπικοτήτων”.

 

Βασίλης Δραγόζης: Ο καλλιτέχνης της Κρητικής Εστίας

 

 

Συνέντευξη του Γεωργίου Χαροκόπου

Ο αείμνηστος Γιώργος Χαροκόπος, η Μάχη της Κρήτης και η απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε

 

Άρθρα που αφορούν την Χριστίνα Χαροκόπου

Χριστίνα Χαροκόπου: «Reinvent Yourself: Κοίταξε μέσα σου και ξανα – ανακάλυψε τον εαυτό σου»

 

Χριστίνα Χαροκόπου: Οι δημιουργίες μου προωθούν ένα “State of Mind” και όχι απλά ένα “material lifestyle”

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Τρίγωνο της Θλίψης: Ένας χειμαρρώδης Χρυσός Φοίνικας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Στο «Τρίγωνο της Θλίψης» ένα ζευγάρι νεαρών influencers του Instagram θα προσκληθούν δωρεάν λόγω της επικερδούς ιδιότητάς τους σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό,...

“Επιτέλους… Μια Ανοιχτή Αγκαλιά” Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Τέχνης από το Ίδρυμα Μόραλη, το Apolyto Creative Spot και το Artviews.Gr

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής, το σύγχρονο δημιουργικό εργαστήριο Τέχνης, Apolyto Creative Spot, επανέρχεται πιο γιορτινό και δημιουργικό από ποτέ.   Σε συνεργασία με το...

Δημοπρασία του Οίκου Magna’s στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Είναι από πολύ παλιά γνωστό ότι η τέχνη, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που ζούμε τον τελευταίο καιρό, μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this