Αντώνης Καστρινάκης και Γεωργία Μπλιάτσου στην MarinaKeasGallery

Βαδίζοντας πάνω στο χώμα της Τζιάς, ψηλαφίζοντας την σύνθεση των βασικών συστατικών του, ανακατεύοντας χρώματα, πηλό και σίδερο μέσα από προσωπικές μνήμες και επιλογές ο Αντώνης Καστρινάκης και η Γεωργία Μπλιάτσου κολυμπούν στο άπειρο μιας μεθυστικής ελευθερίας και εκπέμπουν λυτρωτικό φως.

Τα θαρραλέα λουλούδια της Γεωργίας γατζωμένα πάνω στον πηλό ή εγλωβισμένα μέσα στο διάφανο φόρεμά τους μαζί με τα πουλιά κάθε λογής υπαινίσσονται ή αποκαλύπτουν την παρουσία της Ανοιξης αλλά και της ίδιας της ζωής.

Από την άλλη ο Αντώνης καθοδηγούμενος από την επιτακτική ανάγκη να αποδώσει την παραφροσύνη του χρώματος την ρυθμολογία του σχήματος την επιθυμία της αφής, αφοσιώνεται για συνεχόμενη φορά στα χειροποίητα καράβια του ενώ πλέκει συστάδες από σιδερένια πολύχρωμα φύλλα ανυπέρβλητης ομορφιάς.

Η “ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” του Αντώνη Καστρινάκη και της Γεωργίας Μπλιάτσου φέτος το Πάσχα αλλά και την πρωτομαγιά απλώνεται απαλά και πειθαρχημένα στον χώρο εγκαινιάζοντας την φετινή σεζόν για την MARINAKEASGALLERY.

Η έκθεση “ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” θα διαρκέσει από 19 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2019.

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Μαρούλη.

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Η δημιουργία είναι επικοινωνία»: Η εικαστικός και γλύπτρια Γεωργία Μπλιάτσου μιλά στο Artviews

Συνέντευξη στη Μαρία Δήμου Συναντήσαμε την εικαστικό και γλύπτρια Γεωργία Μπλιάτσου, η οποία με ανοιξιάτικη διάθεση μας υποδέχτηκε στην «αγκαλιά» του εργαστηρίου της και μας...

Αγνή Χρονοπούλου: Οι φωτογραφίες μου, εμπεριέχουν πολλαπλές αναγνώσεις

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Αγνή Χρονοπούλου είναι μία καλλιτέχνιδα που καθ ‘όλη την διάρκεια της εικαστικής της πορείας, έχει χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά εκφραστικά μέσα...

“Δίψα” μια παράσταση όαση ερεθισμάτων

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης Δίψα της ομάδας Όχι παίζουμε / Urban Dig project στο θέατρο Φούρνος, μιας όασης οπτικό ακουστικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this