Αντώνης Καστρινάκης και Γεωργία Μπλιάτσου στην MarinaKeasGallery

Βαδίζοντας πάνω στο χώμα της Τζιάς, ψηλαφίζοντας την σύνθεση των βασικών συστατικών του, ανακατεύοντας χρώματα, πηλό και σίδερο μέσα από προσωπικές μνήμες και επιλογές ο Αντώνης Καστρινάκης και η Γεωργία Μπλιάτσου κολυμπούν στο άπειρο μιας μεθυστικής ελευθερίας και εκπέμπουν λυτρωτικό φως.

Τα θαρραλέα λουλούδια της Γεωργίας γατζωμένα πάνω στον πηλό ή εγλωβισμένα μέσα στο διάφανο φόρεμά τους μαζί με τα πουλιά κάθε λογής υπαινίσσονται ή αποκαλύπτουν την παρουσία της Ανοιξης αλλά και της ίδιας της ζωής.

Από την άλλη ο Αντώνης καθοδηγούμενος από την επιτακτική ανάγκη να αποδώσει την παραφροσύνη του χρώματος την ρυθμολογία του σχήματος την επιθυμία της αφής, αφοσιώνεται για συνεχόμενη φορά στα χειροποίητα καράβια του ενώ πλέκει συστάδες από σιδερένια πολύχρωμα φύλλα ανυπέρβλητης ομορφιάς.

Η “ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” του Αντώνη Καστρινάκη και της Γεωργίας Μπλιάτσου φέτος το Πάσχα αλλά και την πρωτομαγιά απλώνεται απαλά και πειθαρχημένα στον χώρο εγκαινιάζοντας την φετινή σεζόν για την MARINAKEASGALLERY.

Η έκθεση “ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” θα διαρκέσει από 19 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2019.

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Μαρούλη.

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this